logo

Tivibu, Yeni Yayın Dönemine Sürprizlerle Başladı

mh_tivibu_yenisezon_01

Türk Telekom TV Genel Müdür Yardımcısı Çağrı Dönmez

Tivibu, yeni yayın dönemine yenilenen güçlü teknolojik altyapısı, gelişmiş yayın özellikleri ve zengin içeriği ile oldukça iddialı başladı. Türk Telekom Tivibu, 6 Eylül 2016 tarihinde  düzenlediği bir etkinlikle yeni yayın dönemini tanıttı. Türk Telekom TV Genel Müdür Yardımcısı Çağrı Dönmez “Yeni sezona teknoloji altyapımızı yenileyerek giriyoruz. Geliştirdiğimiz kullanıcı dostu teknolojilerle, Türkiye’yi televizyon yayıncılığı alanında ilklerle tanıştırmaya devam ediyoruz. Türk Telekom Tivibu olarak, müşterilerimize hem teknik hem de içerik açısından yayıncılık dünyasının ulaştığı en yüksek seviyede hizmet sunacağız.  Türk Telekom olarak televizyon yayıncılığını ana faaliyet alanlarımızdan biri olarak belirledik ve Türkiye’ye öncülük ettiğimiz bu alanda birçok yeniliğe imza attık. Yenilikçi teknolojiler kullanarak televizyon yayıncılık anlayışını değiştirdik, televizyonda kontrolü tamamen izleyiciye verdik. Dünyada olduğu gibi Türkiye’de de izleyiciler kaliteli içeriği tercih ediyor, bunun için ücretli aboneliğe yöneliyor. Pay TV abone sayısının 2016 1. çeyreğinde 5.6 milyonu aştığı ülkemizde Türk Telekom olarak televizyon yayıncılığını değiştiriyor, içeriğimizdeki ve teknolojimizdeki atılımlarla sektörümüze yön veriyoruz. Bugün burada Türk Telekom Tivibu’nun yeni ve çok daha güçlü teknolojik altyapısı ve zengin içeriği ile izleyicilerimize daha keyifli bir dönemin müjdesini veriyoruz. Spordan sinemaya, belgeselden çocuk kanallarına ailenin tüm bireylerine hitap eden zengin içeriklerle dolu keyifli bir sezona başlamanın heyecanını yaşıyoruz. Tivibu’nun ayrıcalıklı dünyasını; IPTV, uydu, Smart TV, akıllı telefon ve tablet platformu Tivibu GO üzerinden geliştirmeye devam edeceğiz. Yepyeni özelliklerle gücünü artıran ve pazara yön veren Tivibu ile yeni dönemde de televizyon yayıncılık sektörüne liderlik edeceğiz” dedi.

Türk Telekom Tivibu, Kullanıcılarını Yeniliklerle Tanıştırıyor

Türk Telekom Tivibu, yeni yayın döneminde de kullanıcılarını yenilikler ile tanıştırmaya devam ediyor.

– Türk Telekom, TV izleme deneyimini Tivibu ile tüm ekranlara taşıyor. “Gerçek 4 ekran deneyimi” sayesinde tüm platformlarda yaşatan Tivibu, kullanıcılarına TV, bilgisayar, tablet ve akıllı telefon üzerinden diledikleri içerikleri istedikleri zaman ve istedikleri ekranda izleme fırsatı sunuyor. Üstelik kullanıcılar bir platformda izlemeye başladıkları içerikleri, farklı bir cihazda kaldıkları yerden izlemeye devam edebiliyor.

– Yeni dönemde IPTV kullanıcılarını Türkiye’de ilk defa “7 güne kadar yayını durdurma ve geri sarma” özelliği ile tanıştırıyor. Bu sayede izleyiciler hiçbir programı kaçırmadan; istedikleri zaman, istedikleri platform ve cihazlardan izleyebilecek.

– Kullanıcılar, İzle-Öde özelliği ile abonelikleri olmayan paketler üzerinde de sinema, belgesel ya da maç programı satın alabilecek.

– Yeni yayın döneminde kullanıcıları kaliteli veri akışını ve kesintisiz yayın izlenmesini sağlayan “adaptive streaming” yayın teknolojisi ile buluşturuyor.

– Firma, yeni dönemde uygulamaya alacağı “ikili ekran” özelliği ile kanal seçme ikilemine son verecek. Bir kanal ana ekranda görüntülenirken, ekranın bir köşesindeki alanda da farklı bir kanal izlenebilecek.

– Ayrıca farklı izleyici profilleri oluşturma, içerik kontrol ve şifreleme özellikleri ile ailelere, çocuklarına gönül rahatlığıyla TV izletme olanağı sağlayacak.

– Yenilenen kullanıcı ara yüzü ile Tivibu’da, kanallar arası geçiş süresi kısalırken, izlenen bir program tek tuşla başa sarılabilecek, daha sonra izlemek için kaydedilebilecek ya da ileri tarihli programlar kayıt sırasına alınabilecek.

– Yeni yayın döneminde “Durdur İzle”, “Geri Al İzle”, “Tekrar İzle” “Seç İzle” özelliklerini daha da geliştiriyor ve kullanımını kolaylaştırıyor.

– Türk Telekom Tivibu yeni dönemde kullanıcılarına televizyon üzerinden sosyal medyada paylaşımda bulunma olanağı sağlayan Sosyal TV, içerik öneri sistemi ve gelişmiş favori ekleme özellikleri ile televizyon izleme deneyimini üst seviyeye taşıyacak.

En Prestijli Spor Organizasyonları Ekranlara Geliyor

Ronaldo’dan Messi’ye, Pogba’dan İbrahimoviç’e dünya futbolunun yıldızlarını futbolseverlerle Tivibu Spor ekranlarında buluşuyor ve üç sezon boyunca yayın hakları sahibi olduğu, dünyanın en prestijli spor organizasyonlarından UEFA Şampiyonlar Ligi ve UEFA Avrupa Ligi yayınlarındaki başarısını yeni dönemde daha yukarıya taşıyacak. Yeni yayın döneminde 250’nin üzerinde karşılaşmayı futbolseverler ile buluşturarak.

Kullanıcılar yeni dönemde maç yayınlarını tablet ve cep telefonu üzerinden de yüksek yayın kalitesinde izleyebilecek. Tivibu, maç yayınlarında başlattığı, maçların gollerini ve önemli anlarını en kısa sürede seyirciyle buluşturan ‘konferans yayını’ uygulamasını zenginleştirerek sürdürecek.

Tivibu Spor kanalını Türksat uydusu üzerinden sporseverlerle şifresiz olarak buluşturan Türk Telekom, usta yorumcuların katıldığı programları, UEFA Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Ligi maçlarından en heyecanlı anların yer aldığı konferans yayınları, Rusya, Portekiz ve Hollanda liglerinden maçları futbol tutkunlarına şifresiz olarak sunuyor. IPTV platformundaki “mozaik kanal” uygulamasıyla aynı anda birden fazla kanalı izleme özelliği sunan Tivibu, HD ve 3D yayın kalitesinin yanı sıra uydu platformunda başlattığı, HD’den tam 4 kat daha net görüntü sunan yüksek kaliteli 4K yayınlarını yeni dönemde artırarak sürdürecek.

mh_tivibu_yenisezon_02

Zengin İçerik Dikkat Çekiyor

Yeni dönemde de gişe rekortmeni yerli filmleri TV’de ilk kez izleyicilerle buluşturacak. Şu ana kadar 1.500’den fazla filmi, sinemalardan sonra TV ekranlarında ilk kez yayınlama başarısını gösteren firma, yeni film kanalı yatırımlarıyla film içeriklerini daha da zenginleştirmeyi, Türk sinemasına verdiği desteği artırarak sürdürmeyi hedefliyor.

Yeni Sezona Yeni Kampanyalar

Tivibu Ev ve uydu kullanıcıları, UEFA Avrupa Ligi ve Şampiyonlar Ligi maçlarını içeren Süper Paket’e ilk 12 ay,  ayda 29 TL karşılığında üye olabilecek. Kampanyaya katılanlara ücretsiz sunulan teknolojik özelliklerle kullanıcılar; 4 ekran, durdur izle, 7 gün geri al izle gibi fonksiyonlarla özel bir TV deneyimi yaşıyor. Paket; spor, sinema, belgesel ve çocuk kanallarının tümünü kapsıyor.

Etiketler: » » »
Share
3059 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

2+9 = ?