logo

TP-LINK Ürünleri İle Evler Artık Akıllanıyor

mh_tp-link_alidincer_akilli_evler

TP-LINK Ülke Müdür Yardımcısı Ali Dinçer

TP-LINK, bir süredir Nesnelerin İnterneti (IoT) çalışmaları içinde yer alıyor. Bu standartları belirlemek, teknolojiye yön vermek üzere alanında öncü pek çok şirket tarafından kurulan AllSeen konsorsiyumunun üyesi olan şirket, IoT teknolojilerini akıllı ev ve ofislerde uygulamak üzere ürünler geliştirmeye ve satışa sunmaya başladı.

TP-LINK Ülke Müdür Yardımcısı Ali Dinçer “İnternetin yaygınlaşması ve akıllı cihazlardaki gelişimler sonucunda ev ya da ofisimizde akıllı tüm cihazlarımızı ağa bağlıyoruz ya da bağlamayı hedefliyoruz. Bu cihazlarımızın birbiriyle iletişimde olmasını; verilerimizi, dokümanlarımızı paylaşmayı ve bunları uzaktan yönetmeyi bugünkü teknolojilerle başarılı bir şekilde gerçekleştiriyoruz. Nesnelerin İnterneti ise akıllı olmayan aygıtları da bu ağa bağlamak ve uzaktan yönetmeyi sağlamayı hedefliyor” dedi. TP-LINK’in ana faaliyet alanı olan kablosuz ağ ürünleri ile IoT’nun merkezinde yer aldığını vurgulayan Dinçer “Akıllı ya da akılsız tüm cihazların öncelikle bir ağa bağlı olması ve bu ağ aracılığıyla her yerden ve farklı araçlarla yönetilebilmesi gerekiyor. Biz de bu ürünleri zaten üretiyoruz. Bu açıdan akıllı ev ve ofislerin beyni olan/olacak ağ çözümlerimizin yanı sıra artık akıllı prizler, akıllı ampuller, duylar, kapı/pencere sensörleri, bulut tabanlı IP kameralar gibi ürünleri de üretmeye ve satmaya başladık” dedi.

Mobil cihazlar ile her zaman, her yerden yönetilen ev/ofisler…

TP-LINK, akıllı ev çözümleri alanında ilk olarak akıllı prizleri satışa sundu. Türkiye’de de iki model halinde geçtiğimiz ay satışa sunulan TP-LINK akıllı prizler ile elektrik ile çalışan ve ‘akıllı’ olmayan cihazlar (örneğin ütü, vantilatör, abajur vb) yönetilebiliyor; uzaktayken erişilebiliyor (akıllı telefon/tablet bilgisayarlarla) ve enerji tüketimleri ölçülüp, denetlenebiliyor. Ev ve ofislerde yeni bir dönemin habercisi olan akıllı prizler, internet üzerinden her zaman, her yerden prize bağlı cihazları açıp kapatmayı, çalışmalarını planlamayı ve enerji tüketimlerini gerçek zamanlı olarak izlemeyi sağlıyor.

Akıllı prizler ile örneğin, bir tavan vantilatörünü akıllı prize bağlayarak, hava sıcaklığı belli bir dereceye geldiğinde otomatik çalıştırılabiliyor. Ya da prizde unutulan ütüyü akıllı telefondaki uygulama ile evden uzaktayken de kapatmak ve yangın tehlikesini önlemek mümkün oluyor. Günün belli saatlerinde panjurların otomatik açılıp kapanmasını; ses komutuyla ışıkları açmayı; ofiste her bir prizin ya da ampulün tükettiği elektriği mobil cihazlar ile her yerden denetlemeyi sağlıyor. Bulut tabanlı IP kameralar ile ev/ofisin güvenliğini dünyanın başka bir noktasındayken bile kontrol etmek mümkün oluyor.

Sadece konfor değil, enerji tasarrufu amaçlanıyor

Akıllı ev ürünlerinin akla ilk gelen faydasının konfor olduğunu vurgulayan Dinçer, ancak bu katma değerinin yanında, hatta öncesinde ‘güvenlik’ ve ‘enerji tasarrufu’ açılarından önemli avantajlar sağladığını belirtiyor. Dünyanın şu anda en önemli sorunlarından birinin enerji olduğunu söyleyen Dinçer “Modern yaşam enerji kullanımını katlayarak artıyor; buna karşın kaynaklar tükeniyor. Bu nedenle kısıtlı enerji kaynaklarını en verimli şekilde kullanmak tüm ülkelerin ortak hedefi. Tasarruf için ise işe tek bir ampulün kontrolüyle başlamak gerekiyor. Akıllı ev teknolojileri de bunu sağlayacak” dedi.

Enerji tasarrufu, konfor gibi faydaların yanı sıra güvenlik de akıllı ev teknolojilerini gerekli kılan unsurlardan biri. Ütünün prizde unutulması gibi tehlikeleri ortadan kaldıran akıllı prizler, aynı zamanda ev ya da ofisten uzakta olunan zamanlarda sanki o mekanlarda birileri varmış izlenimi sağlayarak hırsızlığa karşı da önlem oluşturuyor. Geri sayım sayacı özelliği olan akıllı prizler sayesinde cihazların çalışır halde unutulması sorunu ve yol açacağı tehlikler ortadan kalkıyor. Akıllı prizler ayarlanan zamandan önce cihazı otomatik olarak kapatıyor. Bulut destekli IP kameralar ile gündüz/gece çekim yapılabiliyor ve akıllı telefonlar üzerinden anlık olarak kamera görüntüleri izlenebiliyor. Bu kameralar bir hareket algıladıklarında bunun görüntüsünü otomatik olarak SMS ile ev sahibine gönderebiliyor.

Ali Dinçer, TP-LINK’in akıllı ev çözümlerinden bulut destekli IP kameralar ile akıllı prizlerin şu anda alınabilir olduğunu belirtiyor. Bu yıl içinde akıllı ampullerin de satışa sunulmasını hedeflediklerini söyleyen Dinçer “Bu ampulleri de akıllı telefonlar üzerinde yönetebileceğiz. Açıp kapatmanın yanı sıra ortamın ışık düzeyine göre artan ya da azalan ışık yayımı, müzik ritmine uygun renk değişimi gibi pek çok özelliği tüketiciler istedikleri şekilde programlayabilecekler” dedi. Ayrıca tüm akıllı ev çözümlerinin ses ile yönetilme özelliği de olduğunu vurgulayan Dinçer “Örneğin ayak sesine göre ayarlanan bir ampul, banyoya girildiğinde yanabilecek. Ya da müzik setini akıllı prize bağlayarak ve ses kontrolü ile açıp kapatabileceğiz. Örneğin ‘müzik’ dediğimizde çalışabilecek” dedi.

TP-LINK’in akıllı ev ürünlerini telefonlar üzerinde yönetmek üzere Kasa adlı bir ücretsiz uygulaması mevcut. Hem Android hem de IOS uyumlu olan Kasa, akıllı telefonlara yükleniyor ve akıllı prizler ve onlara bağlı cihazlar her yerden akıllı telefon aracılığıyla yönetilebiliyor.

Evden çok uzaktayken akıllı telefon üzerinden evin belli bölgelerindeki ışıkları açmak; yataktan çıkmadan tost makinesini çalıştırmak ve kalkana kadar ısınmasını sağlamak; güneş doğunca panjurların kendiliğinden açılması… Tüm bunlar akıllı ev ürünleri sayesinde bugün yapılabilir durumda. TP-LINK’in ağ ürünlerindeki fiyat/performans avantajını akıllı ev ürünlerinde de sürdüreceğini belirten Dinçer “Kaliteli, güvenli, markalı ve uygun fiyatlı akıllı ev çözümlerimiz ile birkaç yıl içinde Türkiye’de bu pazarı da büyütmeyi hedefliyoruz” dedi.

Etiketler: » » »
Share
2938 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

4+9 = ?