logo

Tümer Metin ve Uğur Boral “Goal!” Sergisi’nde

mh_goal_sergisi

Uğur Boral, Gazeteci ve Sunucu Başak Koç, Tümer Metin

A Milli Futbol Takımımızla birlikte 2008 Avrupa Şampiyonası’nda yarı final oynama başarısı gösteren ve oynadıkları kulüplerde çok sayıda şampiyonluk yaşayan Tümer Metin ve Uğur Boral, başarılı gazeteci ve sunucu Başak Koç’un moderatörlüğünü üstlendiği futbol sohbetinde katılımcıların sorularını yanıtladılar.

Türkiye Profesyonel Futbolcular Derneği’nin katkılarıyla düzenlenen sohbette futbolculuk kariyerlerinin en önemli anlarını futbolseverlerle paylaşan Metin ve Boral, Türkiye Profesyonel Futbolcular Derneği’nin çalışmalarıyla ilgili bilgi de verdiler.

“Bu kadar büyük bir koleksiyonu bir araya getirmek hiç kolay değil”

Farklı jenerasyonlardan pek çok efsane futbolcuya ait objelerin yer aldığı GOAL! Sergisi’ni gezerken profesyonel futbolculuk döneminde, sahaya çıktığı ilk andaki heyecanı yeniden hissettiğini dile getiren Tümer Metin, sohbet sırasında “GOAL! Sergisi, futbolseverler için harika bir yer. Bu kadar kaliteli ve nitelikli bir koleksiyonu bir araya getirmek çok büyük bir iş. Evimde de buradaki kramponlara ve formalara benzeyen pek çok hatıra eşyam var. Takım arkadaşı ya da rakip olarak aynı sahada mücadele ettiğimiz pek çok ismin buradaki eşyalarını görmek de güzel bir histi. Çünkü futbol oynadığınız dönemde kazanma-kaybetme duygusundan dolayı gerçek dostlukların farkına varamıyorsunuz.  Ayrıca futbol için ‘nankör bir oyundur’ derler. Ben bu düşünceye katılmıyorum. Çünkü nankör olan futbol değil futbolcudur. Hayallerinizdeki takımın renklerini yakalamak için çok çalışmanız gerekmektedir. Şu an aktif futbolculuk yaşamlarına devam eden kardeşlerime de bunu söylemek istiyorum. Sıkı şekilde çalışmaya devam ederken dostluklarınızı da kaybetmeyin ve bu sergideki efsaneler arasındaki yerinizi alın” dedi.

“GOAL! Sergisi’ni gezmek beni çok gururlandırdı”

“Efsaneler Buluşuyor” futbol sohbeti sırasında kendisinin de bir koleksiyoner olduğunu ve evinde binlerce forma bulunduğunu dile getiren Uğur Boral “Sergiyi gezerken şunu fark ettim ki çok büyük isimlerle aynı mesleği yapmışım. Bu nedenle sergideki formaları gördükten sonra bir kez daha gururlandım. Evimde, sahada karşılaştığım en önemli futbolculardan aldığım formalarını da saklıyorum. Kolilerce koleksiyon formam var. Üstelik ben kaybettiğimiz maçlardan sonra rakip futbolculardan forma almazdım. Ayrıca ben futbola 14 gibi geç bir yaşta başladım. Şu günlerde, altyapıdaki oyuncuların yaşı 7’ye kadar düştü. Tabii ki çocuklarının sporcu olmasını ya da spor kültürüyle tanışmasını isteyen ailelere de çocuklarını erken yaşta sporla tanıştırmalarını öneririm. Ben futbola geç başlamamın sıkıntılarını uzun dönem yaşadım. Ama ne mutlu ki hem oynadığım takımlarda hem de Milli Takım’da çok büyük başarılar yakaladım. Bunun sebebi de futbolculuğum süresince çalışmaktan hiç kaçmamamdı. Burada bizi dinleyen genç kardeşlerimize de hayatlarında hangi işi yaparlarsa yapsınlar çok sıkı çalışmalarını ve kendilerini işlerine vermelerini öneririm” dedi.

“Euro 2016’da her takım kadar şansımız var”

A Milli Futbol Takımımızın Euro 2016 mücadelesi öncesinde Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim tarafından teknik destek ekibine dahil edilen Tümer Metin, ağabeyleri olarak Milli Takım oyuncularını turnuva boyunca destekleyeceklerini belirtirken, Millilerimizin hem mücadele ederek hem de iyi oynayarak turnuvaya renk katacağını belirtti.

2008 Avrupa Şampiyonası’nda Milli Takım kadromuzda yer alan Uğur Boral ise Milli Takımımızın her takım kadar Avrupa şampiyonluğu için şansı olduğunu belirtti.

“Futbolu bırakmış isimlere yardım ediyoruz”

Türkiye Profesyonel Futbolcular Derneği Yönetim Kurulu Üyesi de olan Tümer Metin, son dönemde dernek olarak futbolu bırakmış isimlerle ilgili yardım projelerine imza attıklarını belirtirken aynı zamanda futbolu, geçmişte futbol oynamış profesyonellerin yönetmesi için çalışmalar yürüttüklerini dile getirdi.

Uğur Boral ise katılımcılar tarafından yöneltilen “sizi teknik direktör olarak görebilecek miyiz?” sorusuna, bundan sonraki kariyer hedefinin kulüplerde yöneticilik yapmak olduğunu belirtti.

Şampiyonluk için favori Beşiktaş

Katılımcıların Spor Toto Süper Lig şampiyonluğuyla ilgili sorularını da yanıtlayan Uğur Boral ve Tümer Metin, mevcut şartlar itibarıyla şampiyonluğa en yakın takımın, geçmişte de formasını giydikleri Beşiktaş olduğunu dile getirdiler.

30 Nisan’da Hakan Ünsal konuk olacak

Futbolseverlerin ücretsiz takip edebildiği “Efsaneler Buluşuyor” futbol sohbetlerinin 30 Nisan Cumartesi günü yapılacak seansında ise Türk futbol tarihinin en önemli isimlerinden Hakan Ünsal konuk olacak.

Futbol sohbetlerine katılmak ve efsanelere soru yöneltmek isteyen katılımcılar http://goal.zorlupsm.com/ adresinden kayıt yaptırabilirler. Sohbetlere katılacak olan futbolseverler, aynı zamanda GOAL! Sergisi’nin biletlerini yüzde 20 indirimli satın alma hakkına da sahip olacak.

“Efsaneler Buluşuyor” Sohbet Toplantıları Programı

30 Nisan Cumartesi        14:00     Hakan Ünsal

7 Mayıs Cumartesi         14:00     Tanju Çolak

zorlucenterpsm.com, www.sefadaent.com

Etiketler: » » » »
Share
2805 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

10+7 = ?