logo

Tuncay Özilhan’a Japon Hükümeti’nden Büyük Onur

mh_tuncay_ozilhan_japon_nisani

Anadolu Grubu Yönetim Kurulu Başkanı ve TÜSİAD Yüksek İstişare Konseyi Başkanı Tuncay Özilhan

Anadolu Grubu Yönetim Kurulu Başkanı ve TÜSİAD Yüksek İstişare Konseyi Başkanı Tuncay Özilhan, Japon hükümetince takdim edilen en önemli nişanlardan olan, “The Order of the Rising Sun, Gold and Silver Star (Altın ve Gümüş Yıldız, Yükselen Güneş Nişanı)” ile onurlandırıldı. Tuncay Özilhan, Japonya’nın birçok alanda gelişmesine katkıda bulunan kişilere verilen bu önemli nişana 2016 yılı ilkbahar döneminde layık görüldü.

Tuncay Özilhan, 41 Japon ve 8 yabancı ülke vatandaşına yönelik Japonya’da gerçekleştirilen nişan takdimi sonrasında Türkiye ile Japonya arasında uzun yıllara dayanan ekonomik ve sosyal iş birliklerinde kat edilen mesafenin, önümüzdeki yıllar için iş dünyasına umut verdiğini belirtti. Özilhan “Japon toplumu ile kadim dostluğumuz, uzun yıllara dayanıyor. İki medeniyet, toplumsal değerleri, köklü geçmişleri ve dostluğa verdikleri kıymetle iyi ilişkilerini sürdürüyor. Anadolu Grubu olarak faaliyetlerimizde birçok Japon ortağımız, dostumuz oldu. Bugün geldiğimiz nokta, beni daha da gururlandırıyor. Türkiye’nin Japonya ile orta ve uzun vadede gerçekleştirebileceği birçok iş ortaklığı fırsatı var. Dünya’nın gelişmeye devam eden ekonomilerinden olan Türkiye ile sağlam yapısı ile dünya ekonomisine yön veren ülkelerden olan Japonya arasındaki bu toplumsal dayanışmanın, önümüzdeki dönemlerde iki ülke ekonomisine de olumlu katkılarının sürmesini temenni ediyorum” dedi.

Anadolu Grubu şirketlerinden Anadolu Isuzu, 1986 yılında gerçekleştirdiği iş birliği ile Türkiye’de otomotiv sektöründe yapılan ilk Türk-Japon ortaklığına imza atmış, Tuncay Özilhan ise 2008 – 2012 yılları arasında DEİK Türk Japon İş Konseyi Başkanlığı görevini yürütmüştü.

www.anadolugrubu.com.tr

Etiketler: » » » »
Share
3222 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

10+9 = ?