logo

Türk Eğitim Vakfı 48 Yaşında

mh_turk_egitim_vakfi

Köklü geçmişi ile kurulduğu günden bu yana Türkiye’nin aydınlık geleceği için eğitime destek veren Türk Eğitim Vakfı (TEV) 48. yıldönümünü TEV yöneticileri, hibe – vasiyet bağışçıları ve öğrencilerinin katıldığı özel bir davetle kutladı. 4 Mayıs 2015 tarihinde Divan Fenerbahçe Faruk Ilgaz Toplantı ve Ziyafet Merkezi’nde gerçekleştirilen yemeğe Türk Eğitim Vakfı İnanç Türkeş Özel Lisesi (TEVİTÖL) Oda Orkestrası ve İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Devlet Konservatuarı öğrencileri keyifli şarkıları ile renk kattı.

TEV Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Koç “48 yıldır el ele, omuz omuza vererek adeta bir seferberlik ruhuyla yürüttüğümüz ve eğitime hizmet anlayışıyla gerçekleştirdiğimiz çalışmalarla 2014 yılında da büyüdük ve genişledik. Türk Eğitim Vakfı, 48 yılda 217.500 yurt içi burs, 1590 yurt dışı burs sağlamış; 25 eğitim kurumu ve 9 ülke işbirliğiyle de ülkemizin gurur kaynağı, örnek ve önder sivil toplum kuruluşu olmuştur. Örnek uygulamalarımız ve çalışmalarımız, yurt içinde olduğu gibi yurt dışında da saygınlık kazanmış, Avrupa ve Uzak Doğu’dan önemli devletlerin kurumlarıyla uluslararası ortaklığımızın ve yurt dışındaki pek çok başarılı üniversiteyle işbirliklerimizin artmasına vesile olmuştur. 2013-2015 yıllarını kapsayan Vakıf stratejimiz doğrultusunda 2013’te teknolojik altyapımızı güçlendirmiş; Türk Eğitim Vakfı olarak ülkemizde kurumsal kaynak planlama sistemini kullanan ilk Vakıf olmuştuk. 2014 yılında “uzun vadeli uygulamaları” hedefledik. Vakfımıza büyük katma değerleri olan Gayrimenkul Yönetimi ve Merkez Şube Yönetim yapılarını geliştirdik ve Vakfımıza bu konuda değerli yöneticiler kazandırdık. 2015 yılı için hedefimiz faaliyet gösterdiğimiz her konuda çağa önderlik etmektir. Diğer bir deyişle yurt içinde ve yurt dışında en iyi uygulamaları geliştirmek ve uygulamaktır. Bununla birlikte 48. yaşımızda üç büyük projemiz; Ankara Kız Yurdu, Tevitöl Nevin-Mehmet Bilginer Sanat Merkezi, Eskişehir Emlak Geliştirme projelerimizi hayata geçirileceğiz” dedi.

TEV Mütevelli Heyeti Başkanı Rona Yırcalı, neredeyse yarım asır önce çağdaş dayanışma için kurulan Türk Eğitim Vakfı’nın büyümesi ve gelişmesinin Türkiye için kıvanç konusu olduğunun altını çizdi. Yırcalı “48 yıldır şubelerimizi yaygınlaştırmaya çalışıyoruz. Sadece burs vererek faaliyet göstermiyor, burslarımızı çeşitlendirmeye gayret ediyoruz. Çağın gereklerini yerine getirerek organizasyonumuzu ilerletme çabası içerisindeyiz” dedi.

Genel Müdür Yıldız Günay, TEV’i 48 yıllık geçmişi ile köklü bir çınara benzetti. Günay “Türk Eğitim Vakfı 48 yıl önce eğitim için toprağa köklerini saldı. Köklerinden aldığı güçle büyüdü ve yarım asırlık bir çınara dönüştü. Bağışçılarımız sayesinde dallarımız yeşil kaldı, gölgemizde nice başarılı öğrenciler yetişti. Bugüne kadar yanımızda olarak bize güç veren tüm destekçilerimize teşekkür ediyoruz. Emin adımlarla büyümeye devam edeceğiz” dedi.

TEV yöneticileri, hibe-vasiyet bağışçıları ve bursiyerleri bu anlamlı güne katılarak TEV’in 48. yılını beraber kutladılar.

Etiketler: » » » » » »
Share
2478 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

4+7 = ?