logo

Türk Tarımına Bilişim Desteği

mh_huawei_han_aiping

Huawei Kurumsal Çözümler Bölge Başkanı Han Aiping

Türk Tarımının her alanda kayıt altına alınarak verilerinin saklandığı, raporlamalarının yapıldığı ve sonuçlarının gözlemlendiği entegre bir sistem olan TARSEY (Tarım Sektörü Entegre Yönetim Bilgi Sistemi) Projesi, 25 Şubat 2015 tarihinde Ankara’da gerçekleştirilen özel bir toplantıyla detaylı olarak tanıtıldı.

Başbakan Ahmet Davutoğlu ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker’in katılımıyla gerçekleştirilen proje tanıtım toplantısında TARSEY’de aktif olarak yer alan markaların yöneticileri de hazır bulundu. Projenin önemli amaçlarından biri tarım istatistikleri konusuna kalıcı bir çözüm getirebilmek için dönemsel tahmin çalışmalarını bir yana bırakıp sürekli ve gerçek zamanlı verilerle bir bilgi sistemi kurulması olarak açıklandı.

Huawei Kurumsal Çözümler Bölge Başkanı Han Aiping, Tarım Sektörü Entegre Yönetim Bilgi Sistemi ile ilgili olarak Günden güne bilişim teknolojileriyle değişen dünyanın artan ihtiyaçları, bizleri her gün yeni çözümler aramaya yönlendiriyor. İletişimde, ulaşımda, ticarette ve kamuda, sürdürülebilir gelişimin yolu, güncel bilgi teknolojilerinden geçiyor. Bilişim odaklı çözümler, daha verimli ve kaliteli bir yaşamın yolunu açıyor dedi.

Huawei’nin için Türkiye stratejik öneme sahip, son derece önemli bir ülke olduğunun altını çizen Aiping12 yıldır, Türkiye’ye yapılan her yatırımı ve verimlilik odaklı her projeyi, dikkatle izliyor ve önemsiyoruz. Tarım Sektörü Entegre Yönetim Bilgi Sistemi’ni de bu çalışmaların, Türkiye’deki en önemli örneklerinden biri olarak görüyor ve bu çalışmanın içinde aktif olarak yer almaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Bilişim dünyasının lider markalarından Huawei, son 5 yılda AR-GE’ye yaptığı 80 milyon dolarlık yatırımla ve bilişim dünyasına yetenekli mühendisler kazandırmak için kurduğu Huawei Akademi’yle, 2023 vizyonunun bir parçası olma yolunda emin adımlarla ilerlemektedir. Tarım sektörü, verimli topraklara sahip Türkiye’nin ekonomisi için en önemli alanlardan biri. Üreticinin ve çiftçinin verimliliğini, kazancını artıracak çözümler sunan bir firma olmak, Huawei için maddi karşılıkların çok ötesinde bir öneme sahip. Türkiye’de tarım alanlarının daha efektif kullanımı, hedef odaklı ölçümlerin yapılması, çevresel faktörlerin doğru değerlendirilmesi ve istatistiki verilerin analizi gibi süreçlerde, bilişimin gücünden yararlanmayı amaçlayan bu özel proje, Türk tarımının geleceğine benzersiz bir katkı sağlayacaktır. Bu proje aynı zamanda, toplanan verilerin tümünü eş zamanlı olarak birleştiren, dünyadaki ilk örneklerden biridir” dedi.

Etiketler: » » » » »
Share
2538 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

1+1 = ?