logo

Türk Telekom Akademi’ye TEGEP’ten İki Ödül

Türk Telekom’un çalışanlarının gelişimine destek vermek üzere faaliyet gösteren kurumsal okulu Türk Telekom Akademi, ödül organizasyonlarında takdir görmeye devam ediyor. Türk Telekom Akademi, Türkiye Eğitim ve Gelişim Platformu Derneği (TEGEP) tarafından düzenlenen 2017 Öğrenme ve Gelişim Ödülleri’nde iki projesiyle ödüle layık görüldü.

Türk Telekom Akademi’nin Türkiye’nin önde gelen meslek yüksekokulları ile yaptığı işbirliği kapsamında hayata geçirdiği “Ustasından Telekomünikasyon Sertifika Programı”, Toplumsal Katkıda Fark Yaratan Gelişim Projesi ödülünü alırken; “İş Sağlığı İş Güvenliği Okulu”, En İyi Teknoloji Destekli Gelişim Programı kategorisinde birinci oldu.

Meslek Yüksekokulları işbirliği ile sektöre katkı

Türk Telekom, Türkiye’nin dört bir köşesindeki meslek yüksekokulları ile gerçekleştirdiği işbirlikleri ile Telekomünikasyon Sektörü’nün ihtiyaç duyduğu uzman kadronun yetiştirilmesine katkıda bulunuyor. Proje kapsamında ders müfredatları Türk Telekom Akademi’nin iç eğitmenleri tarafından tasarlanıyor; sınıf içi aktivitelerin yanı sıra e-öğrenme, video tabanlı öğrenme, mobil öğrenme, sanal gerçeklik ve saha ziyaretleri gibi farklı uygulamalarla eğitim süreci daha verimli hale getiriliyor.

Bugüne kadar 14 üniversite ile gerçekleştirilen işbirlikleri kapsamında 2015-2016 döneminde 146, 2016-2017 güz döneminde ise 595 kişi sertifika almaya hak kazandı.

Teknoloji için İnsan, İnsan için Gelişim

Çalışmalarını “Teknoloji için İnsan, İnsan için Gelişim” prensibiyle sürdürmekte olan Türk Telekom Akademi, “İş Sağlığı İş Güvenliği Okulu” ile Türk Telekom’un saha çalışanları, iş sağlığı ve güvenliği alanındaki eğitimlerini “Yüksekte Çalışma Sanal Gerçeklik Uygulaması” ile almaya başladı. Sahada aktif olarak görev alacak olan çalışanlar, bu uygulama ile metrelerce yükseklikteki iletişim kulelerine tırmanmadan; gerekli ve doğru tırmanma ekipmanlarını seçme, güvenli şekilde tırmanma ve doğru bağlantı noktalarını güvenli bir ortamda uygulamalı olarak tecrübe etme imkanına sahip oldu.

Etiketler: » »
Share
2243 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

8+2 = ?