logo

Türk Telekom, Dijital Ekosistemi Büyütecek Çalışmaları Sürdürüyor

mh_turk_telekom_dijital_ekosistem

Türk Telekom Grubu, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) ve Habitat Kalkınma ve Yönetişim Derneği işbirliği ile yürütülen İnternetle Hayat Kolay projesinde görev alan 123 gönüllü genç, İstanbul’da düzenlenen ulusal koordinasyon toplantısında Türk Telekom Grubu CEO’su Rami Aslan’la buluştu. Toplantıda Türkiye’nin dört bir yanından gelen gönüllülerle görüş alışverişinde bulunmaktan büyük memnuniyet duyduğunu söyleyen Aslan “Kalkınmada öncelikli 20 ilde toplam 7500 kişiyi internet okuryazarı yapan gönüllüleri kutluyorum. İnternet küresel ekonomiyi dönüştürüyor, dünyanın iki ucunu, farklı kültürleri, farklı yaşam biçimlerini birbirine bağlıyor ve toplumların kalkınmasında çok önemli bir görev üstleniyor. Biz de Türkiye’nin lider internet şirketi olarak, Türkiye’nin kalkınmasına destek olmak amacıyla dijital ekosistemi büyütecek çalışmalar yapıyor, internet erişimini ve kullanımını yaygınlaştıracak adımlar atıyoruz. Bireylerin hızla gelişen teknolojiye uyum sağlayabilecek becerilerle donatılmasına yardımcı olmak için bize önemli bir görev düşüyor. Biz de gönüllü gençlerimizle bu görevimizi yerine getirmek için çalışıyoruz” dedi.

Sosyoekonomik nedenlerle internetin sunduğu olanakları yeterince tanımayan ve faydalanamayan kişilerin internet ile tanışmalarına öncülük etmek üzere başlatılan “İnternetle Hayat Kolay Projesi”, Türkiye’nin internet okuryazarlığı oranının artışına katkıda bulunarak, bilgiye erişimde eşit olanak sunmayı amaçlıyor. 123 gönüllü gencin görev aldığı projede katılımcılara internetin güvenli kullanımı, e-posta kullanımı, e-devlet uygulamaları, görüntülü haberleşme, online bankacılık ve sosyal medyanın bilinçli kullanımı gibi konularda eğitim veriliyor.

Uluslararası düzeyde de ses getiren İnternetle Hayat Kolay Projesi, 2013 yılında kazandığı 5 ödül ve 2014 yılında kazandığı 2 büyük ödül ile başarısını taçlandırdı. Proje, 2014 yılında dünyanın en iyi 50 projesi arasında gösterilerek Global Sabre Awards’a layık bulundu.

Etiketler: » » » » »
Share
2217 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

9+6 = ?