logo

Türk Telekom ve SAP Arasında İşbirliği Anlaşması

mh_turk_telekom_sap_anlasma

Türk Telekom Grubu ve SAP arasında imzalanan anlaşmayla Türk Telekom Grubu tüm satınalma süreçlerini entegre SAP çözümleri ile tek merkezden ve en verimli şekilde yürütecek.

Türk Telekom Grubu ile SAP arasındaki iş birliğinin imza töreni, Türk Telekom Satınalma Başkanı Metin Erhan ve SAP Global Yönetim Kurulu Üyesi-Global Müşteri Operasyonları Başkanı Rob Enslin’in katılımıyla 19. İstanbul SAP Forum’da gerçekleşti. Farklılaşan müşteri ihtiyaçlarını en iyi şekilde karşılamayı amaçlayan Türk Telekom Grubu, bu anlaşma kapsamında SAP’nin satınalma çözümleri portföyünü ve bulut bilişim Ariba çözümünü kullanarak, grup şirketlerinin satınalma hizmetlerini tek merkezden yürütecek.

 Global ve sektörel düzeyde en iyi uygulamaları kullanmak hedefleniyor

İmza töreninde iki dev teknoloji markasının yaptığı iş birliğinin önemine değinen Türk Telekom Satınalma Başkanı Metin Erhan “Türk Telekom Grubu olarak, Türkiye’nin dijital dönüşümü yolunda hızla ilerlerken, grup içindeki iş süreçlerimizi de en verimli şekilde yürütmeye odaklanıyoruz. Bu amaçla, SAP çözümleri ve Accenture danışmanlık hizmetleri ile beraber hayata geçecek olan Integral projesini başlattık. Türk Telekom Satınalma Başkanlığı olarak, hedefimiz global ve sektörel düzeyde en iyi uygulamaları kullanmak. SAP’nin SRM, IBO, MGD, BI ve Bulut Bilişim çözümü olan Ariba’yı kullanarak, iş ortaklarımıza ve paydaşlarımıza yepyeni bir deneyim sunacağız” dedi.

SAP Global Yönetim Kurulu Üyesi ve Global Müşteri Operasyonları Başkanı Robert Enslin, Türk Telekom’la imzaladıkları bu iş birliğinin önemini vurgulayarak Türkiye ekonomisinin güçlü kurumu Türk Telekom’un SAP’nin global iş uzmanlığıyla sağladığı çözümleri tercih etmesinin gururunu yaşıyoruz. SAP’nin bulut tabanlı çözümlerinin ve dünyanın en geniş iş ağı Ariba’nın Türk Telekom’un satınalma süreçlerinin daha iyi yönetilmesini sağlayarak Türk Telekom’a önemli bir değer katacağına inanıyoruz” dedi.

SAP Türkiye Genel Müdürü Zeynep Keskin “SAP olarak, Türk Telekom Grubu’nun farklılaşan müşteri ihtiyaçlarını karşılamayı hedefleyen dönüşüm projesine destek vermekten son derece mutluyuz. Türk Telekom ile SAP’nin güç birliği ile sürekli değişen ve gelişen dinamik bir yapıyı destekleyecek esnekliğe sahip bir teknoloji altyapısını hayata geçiriyoruz. Türk Telekom’da farklı süreçlerin koordinasyon halinde ve birbiri ile entegre çalışacağı bu projede SAP olarak, sunduğumuz çözüm portföyümüzle Türk Telekom’un başarılarını daha da ileriye taşıyacağına inanıyoruz” dedi.

Accenture İletişim Medya Teknoloji sektörü yönetici ortaklarında Doğuş Kuran, SAP çözümleri ile birlikte Türk Telekom Grubu için hayata geçirecekleri projeyle ilgili olarak  “Accenture olarak, Türkiye’nin öncü iletişim ve yakınsama teknolojileri şirketi Türk Telekom Grubu için SAP çözüm ortağımızla birlikte grubun tüm satınalma süreçlerini entegre ve en verimli şekilde yürütecek projeye imza atmaktan son derece mutluyuz.  Alanında her konuda öncü olan Türk Telekom Grubu’nun, Türkiye’nin dijital dönüşümüne büyük katkı sağlayacağına inancımız tam” dedi.
<br><br>
Türk Telekom Grubu’nun geleceği şekillendiren hizmetleri sunmak amacıyla başlattığı satınalma dönüşüm projesi ile tüm tedarikçi ve paydaş ilişkileri grup içerisinde tek merkezden yönetilecek. Türk Telekom Grubu, bu iş birliği anlaşması kapsamında, ihale, teklif toplama, katalog ve ana veri yönetimi gibi işlemlerin transformasyonunu SAP’nin çözümleri ile yönetecek. Ayrıca, satınalma bilgi tabanı ve satınalma analizleri de sürdürülebilir ve merkezi bir yönetim tarafından gerçekleştirilmiş olacak.

Etiketler: » »
Share
1860 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

10+10 = ?