logo

Turkcell, 5 Bin Mağaza Çalışanın Eğitimini Tamamladı

mh_turkcell_magaza_egitimi_tamamlandi

Turkcell Akademi Kurumsal tarafından 81 ilde mağaza çalışanlarının kariyer ve kişisel gelişimlerine katkı sağlayabilecekleri hem online hem de sınıf içi eğitimler düzenlendi. Bu kapsamda temel perakende satış, insan kaynakları, hukuk gibi konularda verilen eğitimler sonucunda düzenlenen sınavın birincisi 5 bin kişi arasından Mardin’de bulunan Turkcell İletişim Merkezi çalışanı Songül Savcı oldu.

Mardin’de düzenlenen törende Songül Savcı’ya birincilik ödülünü takdim eden Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Murat Erkan şunları söyledi:

‘’Tüm Türkiye genelinde bulunan Turkcell İletişim Merkezlerimizde büyük bir dönüşüm başlattık. Bu dönüşümü gerçekleştirecek olanlar ise müşterimizle birebir temas halinde olan mağaza çalışanlarımız. Bu açıdan konuya yaklaştığımızda da çalışanlarımızın eğitimini oldukça önemsiyoruz. Turkcell Akademi aracılığıyla kendilerine dünyadaki en güncel ve en yeni eğitimleri veriyoruz.

Bu bakış açısıyla bu yılın başından itibaren bir sertifikasyon programı başlattık. Eğitimlerin sonucunda çok çarpıcı örnekler çıktı. Azimle çalışan 5 bin çalışanımızın yüzde 94’ü başarıyla bu programı tamamladı. Bu da perakende sektöründe kapsamlı bir eğitim için oldukça yüksek bir orana denk geliyor. Diğer bir çarpıcı örnek de eğitimin sonunda yapılan sınavdan 100 tam puan alarak birinci çıkan kişinin 6 aydır Mardin mağazamızda kasa sorumlusu olarak çalışan Songül’ün olması. Bu kadar kısa sürede Turkcell’i sahiplenerek bunu işine ve eğitimine yansıtması bizleri çok mutlu etti. Biz de bu mutluluğu kendisiyle paylaşmak üzere Mardin’e gelerek hem birincilik ödülünü verdik hem de kendisiyle yüz yüze tanışma fırsatı bulduk. Songül’ün kısa sürede gerçekleştirdiği bu başarının tüm Turkcell mazağa çalışanlarına örnek olmasını bekliyoruz. ‘’

Girdiği sınavda 5 bin Turkcell mağaza çalışanı arasından birinci olan 21 yaşındaki Songül Savcı konuyla ilgili olarak ‘’Oldukça verimli bir eğitim sürecini tamamladık. Sertifikasyon programı boyunca edindiğimiz bilgilerin bize hayatımızın her alanında fayda sağlayacağını düşünüyorum. Program sonunda girdiğim sınavda 100 puan alarak en başarılı isim olduğumu öğrenince çok sevindim. Genel Müdür Yardımcımız Murat Erkan, Mardin’e geldiği için çok mutluyum‘’ dedi.

Turkcell Akademi’nin iletişim merkezi çalışanları için gerçekleştirdiği ‘‘Sertifikasyon Yolculuğu’’ programı sonucunda en başarılı iller İstanbul, Diyarbakır ve Aydın oldu.

Turkcell Akademi Kurumsal, sektöre donanımlı iş gücü yetiştiriyor

Sektöre donanımlı iş gücü yetiştirme konusunda öncülük eden Turkcell, daha önce mağaza çalışanlarına sadece iş amaçlı eğitimler verirken artık sunduğu online eğitimlerle kişisel gelişime de katkı sağlıyor. Sadece kurumsal olarak satın alındığında firmaların çalışanlarına atayabileceği 2 bin 500’den fazla eğitim içeriğinin yer aldığı Turkcell Akademi Kurumsal’ın 90 binden fazla kullanıcısı bulunuyor. Bilgi ve mobil teknolojilerden İngilizce dil eğitimine, İnsan Kaynakları uygulamalarından satış ve pazarlama yetkinliklerine 15 farklı kategoride dersler sunuluyor.

Etiketler: »
Share
2135 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

8+9 = ?