logo

Turkcell, Eskişehir’i de Fiber İnternetle Tanıştırdı

mh_turkcell_eskisehir_murat_erkan

Turkcell, Eskişehir ile birlikte fiber internet götürdüğü şehirlerin sayısını da 14’e yükseltti. Fiber internet hizmetinin başlaması nedeniyle Eskişehir’de düzenlenen toplantıda konuşan Turkcell Genel Müdür Yardımcısı, Murat Erkan, “Eskişehir’de altyapı çalışmalarımız sonucunda 200 bin evin kapısına fiber interneti götürmeyi planlıyoruz” dedi. Fiber interneti, Türkiye’nin bütün kentlerinin hak ettiğini ve 2023 hedefleri için dijital dönüşümün şart olduğunu belirten Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Murat Erkan, Türkiye’de ilk kez Turkcell’in gündeme getirdiği “Telekomünikasyon şirketleri ortak altyapı kursun” teklifine bir kez daha vurgu yaparak, “Turkcell bu zamana kadar 34.600 kilometre fiber hattı döşedi. Bu yatırımı, Türkiye’nin geleceği ve menfaatleri için kurulmasını önerdiğimiz altyapı şirketinin sermayesi yapmaya hazırız. Fiber internet evdeki elektrik kadar önemli. Ülkemizin bir dijital dönüşüm yasasına ihtiyacı var. Bunu ilgili yasadaki tek bir değişiklikle halledebiliriz” diye konuştu.

Turkcell Avrupa’yı geçti

Sabit geniş bant penetrasyon oranının fiberdeki büyümeyle yüzde 43’e ulaşarak 1.6 milyona yükseldiğini söyleyen Erkan şöyle konuştu: “IDATE’in Şubat 2015’te yayınladığı rapora göre Avrupa’da “müşteriye dönüştürme oranı” yüzde 27,9 iken Turkcell’de yüzde 38,5. Bu zamana kadar 2,3 milyon hanenin kapısına fiber interneti götürdük. Turkcell, sabit müşteri sayısı genişleyen fiber altyapısı ile büyümesini sürdürerek toplamda 1.4 milyon aboneyi geçti.”

Turkcell’in fiber internet götürdüğü 14. kent Eskişehir oldu

Fiber internet hizmetinin başlaması nedeniyle Eskişehir’de düzenlenen toplantıda konuşan Turkcell Genel Müdür Yardımcısı, Murat Erkan, “Altyapı çalışmalarına 13 Mayıs 2015’te başladığımız Eskişehir’e kısa süre içinde fiber interneti getirdik. Çalışmalar tamamlandığında Eskişehir’de toplam 95 milyon TL’lik yatırımla 1000 kilometre fiber ağa ulaşmayı ve 200 binden fazla evin kapısına fiber interneti ulaştırmak istiyoruz” dedi.

Eskişehir 10 kat daha hızlı

Turkcell’in hızlı ve kaliteli internet bağlantısında farkını ortaya koyduğunu ifade eden Murat Erkan, Akamai’nin son raporuna göre, Türkiye’de ortalama hızın 6.3 Mbps olduğunu ifade ederek, “Turkcell olarak Eskişehir’deki abonelerimize Türkiye’deki ortalama internet hızının 10 katını sunuyoruz” diye konuştu.

Eskişehir, Turkcell TV Plus ile 4K yayın keyfini yaşayacak

Eskişehirlilere Turkcell TV Plus’ı tanıtırken televizyon izleme alışkanlıklarının değişeceğini söylediklerini hatırlatan Erkan sözlerini şöyle sürdürdü: “Tüm Türkiye’de 400 binden fazla müşteriye ulaştık. Müşterilerimiz fiber internet kotalarını etkilemeden buluta kaydettikleri içeriklere kolaylıkla ulaştıkları, canlı yayını rahatlıkla 12 saate kadar geri alarak izleyebildikleri ve aynı anda birden fazla kanalı kayıt edebildikleri TV Plus’ın üstün teknolojik özellikleri sayesinde kısa sürede evdeki eğlence deneyimlerinin önemli bir parçası olarak benimsediler. Eskişehir’deki müşterilerimizi de Turkcell TV Plus ile tanıştırıp 4K yayın keyfini yaşatmayı hedefliyoruz. 4K yayın için her türlü iş birliğine hazırız.”

Etiketler: » » »
Share
2043 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

1+4 = ?