logo

Turkcell, Evlere 10 Gbps Hıza Hazırlık Yapıyor

mh_turkcell_10gbps_fiber

Turkcell, evlere 10 Gbps (Gigabit per second)  hızında internet vermeye hazırlanıyor. Bir süredir 10 Gbps hızı evlere ulaştırmak için çalışan ve teknolojisiyle bu güce ulaşan Turkcell, bu hızı ilk kez Turkcell Teknoloji Zirvesi’nde deneyimletti.

Müzik albümü 1 saniyede indirilecek

10 Gbps hızındaki internet, film ve müzik indirmekten online oyunlara kadar pek çok alanda kullanıcılara eşsiz kolaylıklar sağlayacak. 10 Gbps internet bağlantısıyla 20 GB Blu-Ray filmi 19 saniye, 15 şarkılık bir müzik albümünü 0,2 saniye ve 1 GB dosyayı ise 0,8 saniye gibi kısa süre içinde indirmek mümkün olacak. Bu yüksek hızı sağlayabilecek kapasiteye ulaşan Turkcell, bu hızı 2017 yılında 40  Gbps’ye, 2020 yılında ise 100 Gbps’ye yükseltmeyi planlıyor.

İlker Kuruöz “Fiberde birinci olan Turkcell, hızda da birinciliğini devam ettirecek”

Turkcell Genel Müdür Yardımcısı İlker Kuruöz, Turkcell’in teknolojideki gücüne dikkat çekerek “Böyle bir hıza network olarak hazırız. Türkiye’yi 1000 Mbps ile Turkcell tanıştırdı. Şimdi de evleri 10 Gbps ile yine ilk defa biz tanıştırmayı planlıyoruz. 35 bin 269 kilometrelik fiber ağımızla 1.000 Mbps hızında interneti 2,4 milyon hanenin kapısına götürdük. Fiber abone sayısında birinci olan Turkcell, yeniliklerde ve hızda da lider olmaya devam edecek” dedi. İnternet kullanıcılarının, 10 Gbps hızın yarattığı farkı görmelerini sağlamak amacıyla Turkcell Teknoloji Zirvesi’nde test odası kurduklarını da vurgulayan Kuruöz “Türkiye’de evlere kadar fiber interneti götüren öncü telekomünikasyon firması olarak fiber yatırımlarımızı aralıksız sürdürüyoruz. Dünyada katma değerli hizmetlerin çoğalması, veriye daha hızlı ulaşma ihtiyacı ile kesintisiz ve kaliteli iletişim gereksinimlerinin artması hızlı interneti hayatın önemli bir parçası haline getirdi. Yüksek hızlarda fiber internet sayesinde Türkiye’nin bilgi toplumuna dönüşmesi yolunda güçlü bir adım atarak Türkiye’nin 2023 hedeflerine ulaşması yolunda katkı sağlıyoruz” dedi.

Etiketler: » »
Share
1849 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

9+3 = ?