logo

Turkcell Gebze Veri Merkezi Büyümesini Sürdürüyor

 

Türkiye’yi uluslararası standartlara uygun olarak inşa edilen bir veri merkezine kavuşturan Turkcell, sadece 6 ay gibi kısa bir sürede her biri kendi alanının önde gelen 20 şirketiyle anlaştı. Eğitim, medya, e-ticaret, finans ve perakende gibi sektörlerde hizmet veren kurum ve kuruluşlar bundan böyle verilerini Turkcell’in Gebze Veri Merkezi’nde saklayacak.

Dünya devi Oracle da Turkcell’de

Türkcell, Türkiye’nin önde gelen şirketleriyle birlikte Türkiye’nin verisinin Türkiye’de kalması için büyük bir adım atarak Oracle ile de anlaştı. Turkcell ve Oracle aralarındaki stratejik işbirliğinin bir parçası olarak Oracle Bulut yapısını yeni teknoloji ile donatılmış veri merkezinde açmayı planlıyorlar. 2017 yılının ortalarında açılması hedeflenen bu yeni veri merkezi, Oracle’ın PaaS ve IaaS bulut hizmetlerinin kurulumunu destekleyecek. Turkcell’in Gebze Veri Merkezi’nden sunulacak Oracle Bulut yapısı, verinin nerede konuşlandırılması ile ilgili yerel düzenlemeleri desteklerken, Türk şirketlerinin bulut çözümleri ile maliyetlerinin azaltılmasına, esneklik ve çevikliklerinin artmasına da olanak sağlayacak.

Veriler 7 gün 24 saat korunuyor

33 bin metrekarelik alana sahip, Türkiye’nin en büyük veri merkezinin hizmete girmesiyle Türkiye’deki kurum ve kuruluşların verisinin Türkiye’de tutmasının yolu açıldı. Kapıların ve duvarların yangına 120 dakika boyunca dayanıklı olduğu veri merkezi Avrupa ve Uzakdoğu arasındaki veri trafiğinin de geçiş noktası. Veri Merkezi haftanın 7 günü 24 saat termal kamera ile izleme, mekanik, elektrik ve network operasyonuyla askeri standartlara göre fiziki olarak korunuyor.

Veri merkezinde kesintisiz hizmet deneyimi

Stratejik bir alanda konumlanan veri merkezi İstanbul şehir merkezine 60 km, Sabiha Gökçen Havaalanı’na 20 km uzaklıkta. 30MW elektrik kapasitesi, 10 bin metrekare modüler yapıda veri merkezi alanıyla müşterilerin tüm ihtiyaçları öngörülerek tasarlanan Gebze Veri Merkezi, sismik zemin izolasyonu sistemi sayesinde 9 büyüklüğündeki depremde bile aralıksız çalışabilecek. Ayrıca Superonline’ın güçlü fiber altyapısı sayesinde networke erişim, 3 ayrı koldan yedekli olarak sağlanıyor. Turkcell, her geçen gün büyüyen müşteri yelpazesindeki tüm kurumlara kesintisiz hizmet deneyimini ve yeni nesil veri merkezi avantajını aynı anda yaşatmayı hedefliyor.

Etiketler: » » » » »
Share
3654 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

8+4 = ?