logo

Turkcell T80 İnceleme

Turkcell T80 nasıl bir telefon? Fiyatı nedir? Ucuz mu pahalı mı? Çalışırken performansı nasıl? Telefona çok fazla uygulama yüklersem problem olur mu? Şarjı yoğun kullanımda ne kadar gidiyor?  Ön ve arka kameraları nasıl performans veriyor? Bütün bu sorulara yaklaşık bir aydır kullanarak test ettiğim Turkcell T80 hakkında tecrübelerimi paylaşarak cevap vereceğim.

T80 aslında ZTE Blade V8 modelinin Turkcell için kurgulanmış bir sürümü yani üzerine Turkcell’e özel bazı yazılım ve servisler (BiP, fizy, TV+, Dergilik, lifebox, Akademi, GollerCepte, Hesabım, UpCall) eklenmiş olarak geliyor.

T80’nin kullanımı oldukça kolay ve zarif bir estetiğe sahip. Otomatik netleme, derinlik efekti ve istenen noktaya odaklanma gibi gelişmiş fotoğrafçılık özellikleri sunuyor. T80’in ön yüzündeki flaşlı 13 megapiksellik kamerası karanlık ortamlarda da ışığıyla aydınlatarak kolayca özçekim yapabilme olanağı sunuyor.

Kutuyu Açınca İçinden Neler Çıkıyor?

T80’in kutusunu açtığımızda telefonun yanında kulaklık, şarj cihazı, Sim kart yuvasını açmak için iğne aparatı, kullanım kılavuzu, hızlı kullanım kılavuzu ve garanti belgesi kutula birlikte geliyor.

Genel Olarak Bakarsak 

T80, 7,7 mm kalınlığa, 141 gr. ağırlığa ve metal tasarıma sahip bir telefon. Metal tasarıma sahip olması telefonun tasarımının daha şık olmasını sağlamış. Telefonu elinize aldığınızda kaliteli bir malzemeye dokunduğunuzu hissedebiliyorsunuz. Telefonun ön yüzündeki parmak izi okuyucusuyla ekran kilidini daha güvenli olarak açmanız mümkün. Birden fazla parmak izi tanımlayabiliyorsunuz.

Hangi Renkleri Var ?

T80, altın sarısı (gold) ve gri olmak üzere 2 farklı renk ile Turkcell bayilerinde satılıyor.

Donanımı Hakkında Ne Söylenebilir? 

T80, IPS ekranı full HD (1920 x 1080 Piksel) çözünürlük sağlayan 5,2” bir ekran genişliğine sahip. T80 üzerinde 2 GB Ram ve 16 GB depolama kapasitesiyle geliyor. Hafızayı Micro SD kart kullanarak 128 GB’a kadar arttırmak mümkün. Yoğun kullanıyorsanız mutlaka ekstra olarak 16 veya 32 GB arası bir micro SD kart takarak depolama alanınızı arttırmalısınız.

Telefonda 1.4 Ghz 4 Çekirdek olarak çalışan Qualcomm 8940 İşlemci mevcut. Eğer aşırı yoğun ve ekstra güç isteyen uygulamalar kullanmıyorsanız performansı yüklü 60’a yakın uygulama ile günlük kullanım için gayet yeterli. Aşırı bir ısınma problemi ile karşılaşmadım.

Telefon ayrıca Turkcell 4.5G desteğiyle, saniyede 300 Mbps’e kadar veri indirme hızına sahip.

Ön ve Arka Kamera Özellikleri

T80 daha önceki T serisi ile kıyaslandığında kamera olayı en abartılı tarafı. Her iki tarafta da 13 MP çözümündeki kameralar cihazı farklılaştırıyor. Ön yüzündeki kamera ve ön kamera ışığı öz çekim yapanlara kolaylık sağlıyor. Telefonun arka bölümünde ise 13 MP + 2 MP olmak üzere yanyana 2 ayrı kamera bulunuyor. Bu sayede fotoğraf çektiğinizde istediğiniz noktaya odaklanabiliyor, fotoğraflarınıza derinlik efekti katabiliyor ve üç boyutlu fotoğraflar çekebiliyorsunuz.

Şarjı Ne Kadar Gidiyor?

Turkcell T80’nin üzerinde 2730 mAh kapasiteye sahip bir bataryaya mevcut. Bu batarya tam doluyken 7 saate kadar konuşup, 400 saate kadar bekleme yapabiliyorsunuz. Telefonu gün içinde sosyal ağlar, veri ve Wi-fi sürekli açık olmak üzere parlaklığı kısmadan çok yoğun kullanmama rağmen bir iş gününde hiç problem yaşamadım. Standart kullanıcılar tek şarj ile 24 saatlik tüm günü rahatlıkla tamamlayabileceklerdir.

Ses Özellikleri 

T80’de Dolby ses desteğini kullanabiliyorsunuz. Dış sesi çok gür olmasa bile yeterli olduğu söylenebilirim.

T80 Fiyatı ve Taksit Seçenekleri 

Tarifeye ek 39 TL’den başlayan fiyatlara satışa sunulan T80’in peşin fiyatı ise 1.299 TL. Peşin fiyatına bakarsak bu özelliklerde ve bu fiyata gayet uygun. Hele bir de tarifeye ek taksitle alacaksanız fiyatın gayet ekonomik olduğunu söyleyebilirim.

Turkcell T80’in Teknik Özellikleri:

Turkcell 4.5G ile 300 Mbps’ye kadar indirme hızı

Metal kasada gold ve gri renk seçeneği

Parmak izi okuyucu

Ekran

5.2’’ Full HD Ekran

1920 x 1080 Ekran çözünürlüğü

Performans

Qualcomm 8 çekirdekli işlemci (1.4GHz*4) + (1.1GHz*4)

2 GB RAM

16 GB dahili hafıza (128 GB  micro SD artırılabilir hafıza desteği)

VoLTE

Dolby Audio Ses Sistemi

Kamera

13MP + 2MP çift arka kamera / 13MP flaşlı ön kamera

3D fotoğraf çekimi ve otomatik netleme

1080p HD Video Kayıt

Derinlik efekti ve dilediğin noktaya odaklama

Farklı Çekim Modları

İşletim sistemi

Android Nougat

Turkcell’e Özel Uygulamalar

BiP, fizy, TV+, Dergilik, lifebox, Akademi, GollerCepte, Hesabım, UpCall

Kolay Kullanım Arayüzü

T80 Keşif

 

Etiketler: »
Share
4887 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

2+3 = ?