logo

Turkcell, Ukrayna 3G İhalesini Kazandı

mh_turkcell_ilker_kuruoz

Turkcell Genel Müdür Vekili İlker Kuruöz

Ukrayna’da iletişimin dönüm noktası olarak tanımlanan 3G ihalesi 23 Şubat 2015 tarihinde yapıldı. Turkcell’in yüzde 55 hissesine sahip olduğu ve Ukrayna’da life:) markasıyla faaliyet gösteren iştiraki Astelit, yatırıma ve üstün müşteri deneyimi sağlamaya en uygun frekans bandının içeren Lot 1’i almaya hak kazandı. Astelit, Lot 1 için 3.355.400.000 Ukrayna Grivnası (ihalenin yapıldığı günün kapanış kuruyla yaklaşık 118,4 milyon ABD doları) teklif vermişti.

life:) 3G’yi Ukraynalı müşterileriyle buluşturmak için şimdiden harekete geçti. life:) abonelerinin lisansın alınması sonrasında 6 ay içinde 3G kullanabilmesi hedefleniyor. İhale koşullarına uygun olarak, 18 ay içinde Ukrayna’daki tüm bölgesel merkezler 3G kalitesinde kapsanacak.

Turkcell’in 3G’deki tecrübesini Ukrayna’ya taşıyacak

Turkcell Genel Müdür Vekili İlker Kuruöz, Ukrayna’daki tarihi sürecin bir parçası olmaktan gurur duyduklarını ifade ederek “Ukrayna’da en iyi frekans bandında hizmet vermek için gösterdiğimiz çaba ve elde ettiğimiz başarı, Turkcell’in faaliyet gösterdiği tüm ülkelerde teknolojide lider olma ve müşterisine en iyi hizmeti sunma ilkesinin önemli bir göstergesi. Bu adım, aynı zamanda, Ukrayna pazarının gelişimine duyduğumuz güvenin de işareti olarak görülmeli. Turkcell, Türkiye’de A tipi lisans alarak zirvede başladığı ve zirvede sürdürdüğü 3G tecrübesini şimdi iştiraki life:)’a vereceği destekle Ukrayna’ya taşıyacak. Türkiye’deki teknolojik liderliğimizi de 4G ile ileri taşıyarak, hem ülkemize en yüksek kalitede hizmet sunmayı, hem de bölgemizde örnek olmayı sürdüreceğiz” dedi.

10,3 Milyon kullanıcı

Turkcell iştiraki life:) 2014 sonu itibariyle Ukrayna’da 10,3 milyon kullanıcıya hizmet veriyor. Birkaç yıldır düzenli olarak müşteri tabanını genişleten operatör, 2014’te müşteri sayısını 1,1 milyon artırdı.

2014 itibariye pazar payı %18 olan life:)’ın rakiplerine göre en önemli farkı, Ukrayna’da akıllı telefon pazarındaki liderliği. Müşterilerinin %36’sı akıllı telefon kullancısı olan life:) bu özelliğiyle, Ukrayna’yı 3G’nin sağladığı mobil hizmetler dünyasıyla buluşturmakta, önemli bir avantaja sahip.

Etiketler: » » » » »
Share
2484 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

3+2 = ?