logo

Turkcell ve MIT, Online Girişimcilik MBA Programı Başlatıyor

mh_turkcell_mit_online_mba

MIT Edx Dijital Öğrenme Platformu Direktörü Prof. Dr. Sanjay Sarma, Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv

Her geçen gün daha iyi eğitim ve daha zengin, kaliteli içerik konusunda yeni adımlar atan Turkcell Dijital Akademi, kendi alanında dünyaca ünlü kurumlarla yaptığı iş ortaklıklarına devam ediyor. Turkcell Dijital Akademi son olarak eğitim alanındaki yeniliklerine dünyada bir ilki daha ekledi ve içeriğini daha da zenginleştirdi.

Dünyanın en prestijli üniversiteleri arasında sayılan MIT (Massachusetts Institute of Technology), girişimcilik ve online eğitim alanındaki vizyonundan etkilendiğini ifade ettiği Turkcell’le yepyeni bir çalışmaya imza attı. Dünyada bir ilk olan, MIT ve Turkcell iş birliği sonucu geliştirilen “Girişimcilik MBA” programının online eğitimleri, tüm dünyadan katılımcılar için Turkcell Dijital Akademi’de başladı.

“Girişimcilik MBA” programı ücretsiz ve Türkçe içeriğiyle Dijital Akademi’de

Turkcell ve MIT’nin birlikte tasarlayıp geliştirdiği “Girişimcilik MBA” (Innovator’s MBA) programına Turkcell Dijital Akademi üzerinden Türkçe ve İngilizce olarak ulaşılabilecek. Dünyada bu tarz kaliteli eğitimlerin pek çoğu ücretli olarak sunulurken, Girişimcilik MBA programının dersleri dünyanın her yerinden ücretsiz olarak takip edilebilecek. MIT, Turkcell ile yaptığı bu anlaşma kapsamında online eğitim konusunda dünyada ilk kez bir şirketle iş birliği gerçekleştirmiş oldu.

Katılımcılar, MIT’den sertifika alabilecekler

Girişimcilik MBA programına kayıt olanlar “Müşteri kimdir?”, “Müşteriyi nasıl tanırız?” ve “Kullanıcıdan Doğan Girişimcilik” konularını öğrenerek sertifika alabilecekler. Tüm bunlarla birlikte MIT’nin “Kitlesel Online Açık Eğitimler” (Massive Online Open Courses-MOOC) kapsamındaki içerikleri Turkcell Dijital Akademi üzerinden Türkçe olarak yayınlanacak. “İnovasyon” kategorisinde toplam 48 MIT eğitim videosu Türkçeleştirildi ve 12 Ocak itibarıyla Turkcell Dijital Akademi portalından yayınlanmaya başlandı. Girişimcilik MBA programına, Turkcell müşterisi olsun olmasın herkes kayıt olabilecek.

Katılımcılara aldıkları eğitimler doğrultusunda iki ayrı türde sertifika ile belgeleme imkânı sunuluyor. Bunlardan biri olan onur sertifikaları ücretsiz veriliyor. Kimlik onaylı ve MIT’nin uluslararası geçerliliği olan sertifikasını almak isteyen katılımcılar ise, edX üzerinden, eğitimin uzunluğuna bağlı olarak 20-100 Dolar arasında ücret karşılığı sertifika alabilecekler. Turkcell Akademi bünyesindeki dört MBA eğitiminden her birinin sertifika ücreti ise 50 Dolar.

Ciliv: “MIT ile aynı vizyona sahibiz: Bilgi ve inovasyonla dünyayı değiştireceğiz”

Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv, MIT ile iş birliklerinin yeni bir boyuta taşınması konusunda “Yeni dünyada başarıya giden yol teknoloji ve inovasyondan geçiyor. Teknolojiyi kullanarak fark yaratanlar, dünyanın neresinde olurlarsa olsunlar bir adım öne geçme fırsatını yakalıyor. Turkcell olarak üstün network altyapımız üzerinde geliştirdiğimiz çözümlerle Türkiye’ye fayda sunmak için çok çalışıyoruz. Bu çözümlerin başında bizim için eğitim geliyor. Eğitim alanında attığımız adımlarla ülkemize, insanımıza yatırım yapmaya devam ediyoruz. En iyi çözüm ortakları ile iş birliği yaparak girişimcilik ve inovasyonun önünü açmayı ilke ediniyoruz. Bu nedenle MIT ile gerçekleştirdiğimiz bu iş birliği bizim için çok değerli. Çünkü bilgiye ulaşarak, bilgiyi kullanarak, teknoloji ve inovasyonla dünyayı değiştirebileceğimize inanıyoruz. İnsana yapılan yatırımın eğitimden ve bilgiden geçtiğine inanıyoruz. Günümüzde global pazarlarda yeni teknolojileri kullanan şirketler başarıyı yakalıyor. Biz de tam bu yüzden MIT ile girişimciliğe odaklandık. Ülkemizden de yeni teknolojileri kullanarak başarıyı yakalayan şirketlerimizi global pazarlarda görebilmek istiyoruz. MIT ile gerçekleştirdiğimiz işbirliğimizde ilk online MBA programımızın içeriğinde girişimciliğe odaklandık. Bu program 70 milyona açık ve ücretsiz olacak. Dünyanın başarılı girişimcileri neden bizden çıkmasın dedik ve ilk kez tüm dünyaya açılan bir online MBA programını Türkçe hazırladık” dedi.

MIT Edx Dijital Öğrenme Platformu Direktörü Prof. Dr. Sanjay Sarma dünyada öğrenme şeklinin son yıllarda çok değiştiğini vurgulayarak “Eğitimde en büyük değişikliği internetin hayatımıza girmesiyle yaşadık, yaşamaya da devam ediyoruz. Artık biliyoruz ki insan beyninin öğrenme süresi yalnızca 15 dakika. Bu süre sonrasında dikkat başka bir yere kayıyor, bu normal çünkü beyin böyle çalışıyor. Bizler de bunu öğrendiğimiz günden bu yana eğitimi online vermeye ve dikkati doğru zamanda beyin ile zaman ve mekan bağımsız buluşturmaya başladık. Online eğitimde son iki yıldır Turkcell’in gerçekleştirdiklerini hayranlıkla izliyoruz. Turkcell’in deneyimi ve içerik desteği ile, MIT olarak inovasyon, girişimcilik ve teknoloji ile ilgili iki tam ders programı üretiyoruz. MIT’de ilk kez Türkçe dersler oluşturuyoruz, bu bizler için gurur verici. Biz, bunu büyük bir fırsat olarak görüyoruz ve Turkcell ile olan dostluğumuza büyük değer veriyoruz” dedi.

Dijital Akademi, girişimcileri 2 trilyon dolarlık MIT ülkesine davet ediyor

Son bir yıl içinde tam 1,5 milyon kullanıcı tarafından ziyaret edilen Turkcell Dijital Akademi, şimdi MIT’nin zengin içeriğiyle yepyeni bir dünyanın daha kapılarını aralıyor. Girişimciliği ve inovasyonu Turkcell gibi her zaman en öncelikli konuları olarak belirleyen MIT, bu alanda her yıl binlerce kişiyi eğitiyor. MIT mezunları tarafından kurulan 25 bin 600 şirket toplam 2 trilyon dolarlık gelir elde ediyor ve 3 milyon 300 bin kişilik istihdam sağlıyor. Turkcell Dijital Akademi katılımcılarını, eğer bir ülke olsaydı dünyanın en büyük 11. ekonomisine sahip olacak MIT’nin bir parçası olmaya davet ediyor.

Girişimcilik MBA Programı’nda dersler 12 Ocak’ta Türkçe olarak başlıyor

Program kapsamındaki Girişimcilik-101 dersi, 12 hafta sürüyor. Dersin içeriğinde 57 eğitim videosu, başarı hikayeleri, test ve değerlendirme sınavları yer alıyor. Girişimcilik-101 dersiyle katılımcılara, hangi müşterilere ulaşacaklarını belirleme, müşteri ihtiyaçlarını anlama konusunda beceriler kazandırılması hedefleniyor. Girişimcilik-102 dersi de, yine 12 Ocak’ta başlıyor. 16 hafta açık kalacak olan programda 30 eğitim videosu bulunuyor. İçeriğinde ise girişimci adaylarına, “Müşteriniz için ne yapabilirsiniz” sorusunun cevapları veriliyor.

Turkcell-MIT iş birliği ile sunulan online eğitim programları “Kullanıcı Kaynaklı İnovasyon” ve “Büyük Veri” programları ile devam edecek.

Etiketler: » » » » »
Share
2334 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

7+6 = ?