logo

Turkcell’de İki Üst Düzey Atama

mh_turkcell_atama_cagatay_aynur

Turkcell Global Bilgi Genel Müdürü Çağatay Aynur

Turkcell, yönetici kadrosunu iç terfi sistemiyle güçlendirmeye devam ediyor. İçeriden yönetici yetiştirme geleneğinin son örneği gerçekleştirilen iki üst düzey atama ile bir kez daha ortaya kondu. 2011 yılından bu yana Turkcell Kurumsal Satış Direktörü olarak görev yapan Çağatay Aynur, Turkcell Global Bilgi Genel Müdürü olarak atandı. Turkcell Kurumsal Satış Grup Başkanlığı görevi ise, 2012 yılından itibaren Turkcell Stratejik Müşteri Yönetimi Direktörlüğü’nü yürüten Tuğrul Cora’ya teslim edildi.

Tülay Cerit: “yılbaşından beri, yüzde 89 gibi eşi benzeri olmayan seviyede iç terfi oranımız var”

Turkcell Çalışan İlişkileri Yönetimi Direktörü Tülay Cerit “Turkcell, sadece kendi sektörüne değil Türkiye çapında tüm özel sektöre değerli ve nitelikli insan kaynağı yetiştiren bir okul. Yönetim anlayışının sağladığı katma değeri en güzel gösteren örneklerden biri, uzun yıllardır sağlıkla işlettiğimiz yetenek yönetim sürecimizin çıktıları olan iç terfi oranımız. Başarıyla yürüttüğümüz terfi sistemimiz sayesinde, yılbaşından beri, yüzde 89 gibi eşi benzeri olmayan seviyede iç terfi oranı ortaya çıktı. İç terfinin önemi bizim için çok büyük. Tüm çalışanlarımızı kapsayan bir performans yetenek yönetim sistemimiz bulunuyor. Performans tarafında üstün bir başarı gösteren ve bunu sürdürülebilir kılan kişiler bir sonraki yılın potansiyel yönetici adayları olabiliyor. Bu durum, şirketimiz açısından da büyük bir avantaj çünkü bu şekilde çalışan ve şirket arasındaki bağların daha da kuvvetlendiğini düşünüyoruz. Turkcell olarak kendi yöneticilerimizi kendi içimizden yetiştiriyoruz ve bu bize gurur veriyor. İki önemli görevi üstlenen Çağatay Aynur ve Tuğrul Cora’nın bu gururu daha da büyüteceğinden eminiz. Kendilerine yeni görevlerinde başarılar diliyoruz” dedi.

Turkcell Global Bilgi Genel Müdürü Çağatay Aynur kimdir?

18 Haziran 2015 tarihinde yapılan Turkcell Global Bilgi Yönetim Kurulu toplantısında alınan karar gereği, 1 Temmuz 2015 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere, Çağatay Aynur, Turkcell Global Bilgi Genel Müdürü olarak atandı.

Çağatay Aynur, Orta Doğu Teknik Üniversitesi Metalurji Mühendisliği bölümünden 1993 yılında mezun oldu. 2000 yılında Turkcell bünyesine  Müşteri Yöneticisi olarak katıldı, sırasıyla Stratejik Müşteriler ve Kamu’dan sorumlu Bölge Müdürü, Büyük Ölçekli İşletmelerden sorumlu Satış Müdürü ve Büyük Ölçekli İşletmelerden sorumlu Kurumsal Satış Direktörü olarak görev yaptı. Aynur, Turkcell Global Bilgi Genel Müdürü olarak atanmadan önce Orta Ölçekli İşletmelerden Sorumlu Kurumsal Satış Direktörü görevini yürütmekteydi.

mh_turkcell_atama_tugrul_cora

Turkcell Kurumsal Satış Grup Başkanı Tuğrul Cora

Turkcell Kurumsal Satış Grup Başkanı Tuğrul Cora kimdir?

18 Haziran 2015 tarihinde yapılan Turkcell Yönetim Kurulu toplantısında alnınan kararla, Turkcell Kurumsal Satış Grup Başkanlığı görevine, 1 Temmuz 2015 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere Tuğrul Cora atandı.

Tuğrul Cora, Orta Doğu Teknik Üniversitesi Elektonik-Haberleşme Mühendisliği Bölümü’nden 1991 yılında mezun oldu. 1993’te Virginia Politeknik Enstitüsü’nde İşletme Yüksek Lisansı’nı tamamladı. Kariyerine Aselsan’da başlayan Cora,  Aztech Electronics, Digital Equipment Türkiye ve Hewlett-Packard şirketlerinde farklı pozisyonlarda görev aldıktan sonra 2004-2010 yılları arasında Millenicom Telekomünikasyon şirketinde Genel Müdürlük görevini yürüttü. 2010 yılında Turkcell bünyesine katılan Cora, 2012 yılına dek Orta Ölçekli Müşteri Yönetimi Direktörü olarak görev yaptı. Ardından Stratejik Müşteri Yönetimi Direktörlüğü’ne getirilen Cora, Turkcell Kurumsal Satış Grup Başkanı olarak atanana kadar bu görevini sürdürmekteydi.

Etiketler: » » »
Share
3985 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

1+9 = ?