logo

Turkcell’in En Yeni Akıllı Telefonu: T60

mh_turlcell_t60_01

Turkcell, kendi markasıyla çıkardığı T serisi akıllı telefonlara bir yenisini daha ekledi. 8 çekirdekli işlemcisi, 13 MP’lik gelişmiş kamerası ve akıllı sensörleri ile Turkcell T60, T serisinin en gelişmiş ve en yeni üyesi. 150 Mbps hız kapasitesiyle 4G teknolojisine uyumlu olan cihazın 16 GB’lık dahili hafızası SD kart ile 32 GB’a kadar artırılabiliyor.

Cihazın tanıtımıyla ilgili olarak 8 Mayıs 2015 tarihinde gerçekleşen basın toplantısında konuşan Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu “Turkcell T60, en son teknolojiyi en uygun koşullarda insanımızla buluşturduğumuz T serisi akıllı telefonlarımızın en yenisi. T60 da, serinin diğer cihazları gibi birçok yeniliği beraberinde getiriyor. Türkiye’nin Turkcell markasını taşıyan akıllı telefonlara gösterdiği ilgi, bizim için çok önemli bir motivasyon kaynağı. T serisinin toplam 2 milyondan fazla kullanıcıya ulaşması, Turkcell T50’nin 500 binin üzerinde satarak rekora imza atması, yalnızca Turkcell açısından değil ülke ekonomisi açısından da büyük anlam taşıyor. T serisiyle bugüne dek cari açığın kapatılmasına dönük 1 milyar TL’lik pozitif katkı yaptık. T serisinin bugüne kadarki en gelişmiş üyesi olan Turkcell T60 ile bu başarının katlanacağına inanıyoruz. Turkcell T60’ın üretiminin bir kısmını yine Türkiye’de gerçekleştireceğiz. T50’yi 500 bin adet sattık umarım T60’da da 1 milyon hedefine ulaşırız” dedi.

T60 sensörleri ile dikkat çekiyor

Cihazın en önemli özelliklerinden birisi de sensörleri. Üzerindeki sensörler sayesinde ortamdaki sıcaklığı, nemi ve basıncı ölçebilen cihaz, aynı zamanda kullanıcılarının gün içerisinde kaç adım attığını da sayabiliyor. Mobil uygulama alanına yıllardır büyük destek vererek on binlerce yazılımcıya mobil uygulama eğitimleri veren Turkcell, yeni akıllı telefonu ile uygulama geliştiricilere de yepyeni bir alan daha açmış oluyor.

Ses ve hareketle kamera kontrolü

Cihaz, 13 MP’lik otomatik odaklama özellikli arka kamerası ile çok kaliteli ve canlı görüntüler elde ediyor. 5 MP ön kamera ise en güzel “selfie”ler için ideal. Cihazın iddialı olduğu bir diğer akıllı özelliği ise, sesli komut veya el işaretleriyle kumanda edilebilmesi. Akıllı telefonu çok daha akıllı hale getiren bu özellik sayesinde telefona temas etmeden sesli komut, el işaretiyle veya gülümseme ile selfie çekmek, gelen bir aramayı kabul ya da reddetmek mümkün.

Çekim kalitesinin yanı sıra cihazın fotoğraf ve video çekiminde iddialı olmasını sağlayan bir diğer faktör ise, Turkcell için geliştirilen kamera uygulaması. Bu uygulama sayesinde kullanıcılar, çektikleri fotoğraf ve videoları ek bir uygulamaya gerek kalmadan seçtikleri filtreyi ekleyerek paylaşabilecek. Turkcell T60’ın kamerası aynı zamanda HDR çekim desteği, panoramik çekim ve düşük ışık çekim modu gibi gelişmiş kamera özelliklerine de sahip.

Turkcell’in en iyisi sadece 799 TL

T serisinin yeni yıldızı olan cihaz, sadece ön sipariş verenler teknoloji tutkunları için 799 TL’lik özel fiyat ile satışa sunulacak. Cihazı 799 TL’ye satın almak isteyenler 15 Mayıs’tan itibaren ön talepte bulunabilecekler. Bugüne kadar sunulan Turkcell markalı cihazlar arasında en gelişmiş teknolojiye sahip olan akılı telefonun 7.8 milimetrelik ince tasarımını, HD kalitesinde multimedya deneyimi sunan 5 inçlik ekranı tamamlıyor. Çok daha güçlü ve hızlı performans için sekiz çekirdekli 1.5 GHz Qualcomm işlemci ile donatılan cihaz, Android’in Lollipop sürümüne sahip. 2400 mAh batarya ise Turkcell’lileri yoğun kullanımda bile yolda bırakmıyor.

Aksesuarları göz alıcı

Dileyen kullanıcılar, cihaza birbirinden etkileyici aksesuarlarıyla birlikte sahip olabilecek. Lazer klavye, akıllı kılıf ve sanal gerçeklik gözlüğü cihazı, sunduğu yenilikler açısından birkaç adım birden öne çıkarıyor. Cihaz kullanıcıları dilerlerse lazer klavye ile cep telefonlarını klavyeli bir bilgisayara dönüştürebilecek veya sanal gerçeklik gözlüğü ile 3 boyutlu videoları telefonlarından izleyebilecekler. Yenilikleri denemekte öncü olmak isteyen teknoloji tutkunları, cihaz ile beraber bu aksesuarlara da cazip fırsatlar ve uygun koşullarla erişebilecek.

mh_turlcell_t60_02

Turkcell T60 Teknik Özellikler

İşlemci: Qualcomm 8939 1.5 GHz 8 Çekirdek

Hafıza: 16 GB dahili (SD GB’a kadar arttırılabilir)

Ekran: 5” HD IPS (1280×720)

İşaretler ve Hareketler: El işaretleriyle temassız olarak gelen aramayı kabul ya da reddetme.

Kamera: 13 MP arka /5 MP ön kamera ile 1080p video kayıt yapabilme.

Kamera özellikleri: Sesli komut, el işaretleri ve gülümseme algılama ile fotoğraf/selfie çekebilme. Gelişmiş odaklama, optik yakınlaştırma, panoramik çekim, HDR çekim desteği, düşük ışık çekim modu, hareketli çekim özelliği.

Ses özellikleri: HD Ses, gürültü engelleme, Dolby Surround

Sensörler: Sıcaklık, nem ve basınç sensörleri ile adım ölçer.

Kullanıcı Arabirimleri: Standart ve Kolay Kullanım Arayüzü , Çocuk ve Misafir modu.

Bağlantı desteği: 4G (150 Mbps), DualCarrier

İşletim Sistemi: Android Lollipop

Pil: 2400mAh

Boyutlar: 144.2 x 71.7 x 7.8mm

Ağırlık: 129 gram

BASIN TOPLANTISI FOTO GALERİ 

Etiketler: » » » » »
Share
2767 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

7+4 = ?