logo

Turkey:Home Projesi Hayata Geçti

mh_home_turkey2

Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. A. Haluk Dursun

Hızla artan küreselleşme ile birlikte ülkelerarası bir rekabet haline gelen turizm dünyasında Türkiye’nin hakettiği yeri alması için Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Turkey:Home projesi hayata geçirildi. Bu kampanya ile birlikte, Türkiye’nin turizm alanında oluşturduğu algı ve marka imajı, son derece titizlikle hazırlanmış bir plan ile profesyonel bir ekip tarafından yönetiliyor.

Türkiye’nin uzun yıllar kullanabileceği, dünyanın her yerinde olumlu ve sıcak hisler uyandıran ve Türkiye’nin kolaylıkla sahiplenebileceği stratejik bir kavram olan “Home”, kampanyanın ana temasını oluşturuyor. Tarih boyunca onlarca uygarlığa ev sahipliği yapan ve misafirperverliği ile tanınan insanların vatanı olan ülkemiz, ev ve yurt kavramları ile özdeşleştirilerek turizm dünyasında hedeflediği algıyı yaratıyor.

Türkiye Dünya Sıralamasında 5. Sıraya Yerleşti

Turkey:HOME tanıtım kampanyası, dünyanın en önemli noktalarında kullanılan gazete, dergi ve açık hava reklamları gibi geleneksel mecralara ek olarak, çok kapsamlı bir dijital ve sosyal medya kampanyasını da içeriyor. Geç dâhil olduğu bu yolda Türkiye, tüm sosyal mecralar göz önüne alındığında, 1,5 milyon takipçi sayısını geçerek dünyada 5. sıraya yerleşti.

23 Ocak 2015 tarihinde Çırağan Sarayı’nda yapılan tanıtım toplantısında konuşma yapan Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. A. Haluk Dursun Sizlerin de bildiği gibi, turizm ekonomik kalkınmadan kültürlerarası diyaloğa, teknolojik gelişmeden çevre ve tarihi mirasın korunmasına, uzlaşma kültürünün yayılmasından dünya barışına kadar pek çok alanda insanlığa büyük katkılar sağlayan bir sektördür. Marka olmak kalplere ve dolayısı ile insanlara ulaşabilmektir. Bu nedenle, Bakanlığımızca 2014 yılında başlatılan ülkemizin markalaşma projesini ülkenin tüm kurum ve kuruluşlarının, sektörümüzün ve hatta fertlerinin desteklemesi gerekmektedir. Çünkü insanlar seyahat ettikleri yerden çok gittikleri yerdeki insan hikâyelerini anımsamaktadır. 2023 hedeflerimizle turizmin vizyonuna hizmet eden ve ülkemizin markalaşma projesi olan Turkey:Home kampanyamıza diğer kurumlarımızın, özel sektör şirketlerimizin, siz değerli sektör temsilcilerimizin ve basın mensuplarımızın ve elbette halkımızın desteğini ve katılımını bekliyoruz” dedi.

www.hometurkey.com

Etiketler: » » »
Share
2611 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

5+1 = ?