logo

Türkiye ve Kore Arasında “Mobil Güvenlik” İşbirliği Atölye Çalışması

mh_mobil_guvenlik_atolye_calismasi

“Workshop on Cyber Security between Turkey and Korea” başlıklı atölye çalışması 7 Kasım 2014 tarihinde Boğaziçi Üniversitesi Vedat Yerlici Konferans Merkezi’nde gerçekleştirildi. Bilgisayar Mühendisliği tarafından düzenlenen etkinliğin açılışına Kore’nin İstanbul Başkonsolosu JEON Tae-Dong da katıldı.

Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Gülay Barbarosoğlu, JEON Tae-Dong ve Bilgisayar Mühendisliği öğretim üyesi Prof. Dr. Mehmet Ufuk Çağlayan’ın açılış konuşmaları ile başlayan atölye çalışması, günümüzün en önemli konularından biri olan “Mobil Güvenlik” konusunu Kore’den ve Türkiye’den sektörün önde gelen kurum ve şirketlerinin temsilcilerinin katılımıyla gün boyunca gerçekleştirilen oturumlarla masaya yatırdı.

Rektör Gülay Barbarosoğlu, günümüze mobil teknoloji sektöründeki hızlı ilerleme sayesinde dijital sistemlere erişim imkânının çok fazla arttığını belirterek; bunun aynı zamanda bir güvenlik riski oluşturduğuna dikkat çekti. Boğaziçi Üniversitesi’nde “Siber Güvenlik” başlığı altında böyle bir etkinliğin yapılmasını önemli bulduğunu ifade eden Barbarosoğlu, bu etkinliğin aynı zamanda Türkiye-Kore ilişkilerini geliştirmek yönünde önemli bir adım olduğunu söyledi. Kore Başkonsolosu JEON Tae-Dong ise iki ülke arasındaki işbirliğinde bilim ve teknolojinin öncelikli alanlar olduğunu vurguladı.

Etiketler: » »
Share
1824 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

9+8 = ?