logo

Türkiye’de Nüfusun Sadece Yüzde İkisi Özel Sağlık Sigortası Yaptırıyor

mh_acil_365_tayfun_gulgec

Genel Sağlık – Acil 365 Tayfun Gülgeç

76 milyon kişinin yaşadığı Türkiye’de, daha iyi sağlık hizmeti almak için sadece nüfusun yüzde ikisi özel sağlık sigortası yaptırıyor ve bu orana zorunlu seyahat sigortaları da dahil. Özel sağlık sigortaları mevcut hastalıkları kapsamıyor. Her yıl 90 milyon kişinin acillere başvurduğu ülkemizde, kronik hastalıkları kapsayan, acil durumlarda hastane ve masraf kaygısını sona erdiren, sigortacılığı farklılaştıran ve sigortacılığın tabana yayılmasına çok önemli katkı sağlayacağı düşünülen yeni bir sağlık paketi hizmete girdi.

Sigorta ve sağlık sektöründe yeni, farklı ve aynı zamanda ekonomik olan bir hizmet hayata geçti. 10 Yıl önce sigortacılığı farklı bir boyuta taşıyan, Girişimci İş Adamı Tayfun Gülgeç, sağlık sigortasında büyük bir açığı fark ederek yeni bir sağlık paketini hayata geçirdi. Genel Sağlık – Acil 365 sağlık hizmet paketi hakkında bilgi veren Gülgeç “Türkiye genelinde ekonomik değerlerini teminat altına alan kişi sayısı yüzde yirmi beş civarında. Sağlık sigortacılığına baktığımızda durum daha da vahim çünkü nüfusun sadece yüzde ikisi özel sağlık sigortası yaptırıyor. Bu açığı farklı ve özel bir hizmet paketi ile kapatmayı hedefledik. Bu hizmetin içinde tüm hastalıkları kapsayan, acil durumlarda kendisini ve ailesini teminat altına almak isteyen herkesin ulaşabileceği, sağlık paketi hazırladık. Bu gibi durumlarda en büyük korku “Hangi hastaneye gitsem?”, ”Kimden yardım istesem?”, “Tam donanımlı bir hizmet alabilir miyim?”, ”Hastane masraflarına param yeter mi?” gibi sorulardır. Bu korkuları gidermek için bu sorulara cevap veren bir hizmet hazırladık. Acil 365 adını verdiğimiz bu hizmet, acil durumlarda, tam donanımlı, içinde doktor bulunan bir ambulans ile ilk müdahaleyi yapıyor, anlaşmalı olduğumuz 588 özel hastaneden en yakın olana hastayı götürüyor, orada çıkacak masraflara karşı kişi başına 5 Bin TL teminat veriyor.

Özel sağlık sigortalarında yaş sınırı 65 iken biz bu pakette bu yaş sınırını 69’a yükselttik. Bu paketin en büyük farklarından biri çocuklar buradaki yaş sınırını da 2 yaş dan 28 günlüğe indirdik. Bu paketle hizmet paketimiz 0 ila 69 yaş arasında ki tüm aile bireylerini kapsamaktadır. Bunun dışında kullanıcıların hukuki, mali, sosyal güvenlik müşavirliğini, yurt dışı tedavilerinde özel pasaport ve vize işlemlerini de yapsın istedik ve bu paketi hayata geçirdik. Tüm bu hizmetleri bir araya getirdiğimiz Acil 365 paketimizin fiyatını da her ailenin kesesine uygun olsun diye yıllık 365.-TL olarak belirledik. Yani tüm aile yılda 365.-TL ye güvence altında olacak” dedi.

Acil durumlarda özellikle hasta yakınlarının bir panik yaşadığına değinen Gülgeç “Rahmetli babam hastalandığında ambulans çağırmıştık ve bana adımı sorduklarından ben panikten adımı unutmuştum. Hastaların ve hasta yakınlarının prosedürlerle uğraşmaması için biz çağrı merkezi numaramızı paket içine buzdolabı üzerine koyulabilecek bir magnet hazırladık. Biz hizmeti, ürün paketine dönüştürdük ve marketten, eczanelere kadar her yerden kolaylıkla ve ekonomik olarak ulaşılabilmesini sağladık” dedi.

‘Acil müdahale hayat kurtarır’ anlayışıyla yola çıktıklarını söyleyen Gülgeç, bu hizmetin sosyal ve toplumsal bir yaklaşımla hayata geçtiğini, sosyal girişimcilik bilinciyle hareket ettiklerini söyledi.

Etiketler: »
Share
2986 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

3+7 = ?