logo

TUROB Üyeleri Geleneksel Mayıs Ayı Öğle Yemeğinde Buluştu

mh_turob_gorsel

TUROB Geleneksel Öğle Yemeği 26 Mayıs 2015 tarihinde Titanic Business Bayrampaşa Hotel’de gerçekleşti.

Gecede konuşan TUROB Başkanı Timur Bayındır “Yaz kapımızda. 1 aydan az bir süre zarfında okullar tatil olacak, hemen arkasından da Ramazan ayı geliyor. Bu yıl ayrıca bir de Genel Seçim var. Bu yüzden tatil talepleri, özellikle iç turizmde ağırlıklı olarak Ramazan ayı sonrasına bırakılmış durumda. Doğal olarak gelecek ayın sektörümüz için durağan geçmesini bekliyoruz, ama tabii ki Ortadoğulu misafirlerimizi ağırlamaya devam edeceğiz. Aslında hepimizin biraz kaygılı olduğu Ramazan ayını Müslüman Ülkelerini kapsayan bir planlama içerisinde geçirebilmek uzun bir dönemdir takip ettiğimiz konular arasında. Bu aya özel proje ve kampanyalar ile Ülkemizi özellikle de İstanbul’u pekâlâ farklı bir ürünle tanıtabilir ve çokça da fayda ediniriz. Ne var ki fikirlerin hepsi çok güzel, her proje kâğıt üstünde başarılı ancak işi hayata geçirmek bu kadar kolay ve hızlı olmuyor maalesef. Bizler kapıları aşındırsak da, bütünlük ve ortak akıl ile hareket etmeden netice alamıyoruz. Yine de tekrar tekrar dile getirmeye ve şartları olgunlaştırmak için çaba sarf etmeye devam edeceğiz.

Mayıs ayının ilk haftasında hepimiz ATM Dubai Turizm Fuarı’ndaydık. Gerek konaklama tesisleri, gerekse seyahat acenteleri olmak üzere turizm sektöründen pek çok profesyonel fuara katılım sağladı. Bu da bize gösteriyor ki, istenilen ivmeyi yakalayamayan Avrupa ve düşüş yaşayan Uzakdoğu Pazarı, tüm umutları Ortadoğu’ya yöneltmiş durumda. Ancak bu pazara ilişkin Avrupa’da da umutlar ve beklentiler var. Bildiğiniz gibi Brüksel’den Birleşik Arap Emirlikleri vatandaşları için müjdeli haber geldi ve Avrupa Birliği, Birleşik Arap Emirlikleri’ni Schengen bölgesinde vizesiz seyahat edebilecek ülkeler listesine ekledi. Böylelikle bir anlamda Türkiye, BAE vatandaşları için tek Avrupa seçeneği olmaktan çıktı. Ortadoğulu vatandaşlar, Türkiye’yi gerek Avrupa’da olması, kültür ve tarihi bağlar, gerekse erişimi kolay olmayan konsolosluklar ve uzun vize prosedürlerinden kaçındıkları için tercih ediyorlar. Dolayısıyla Arap Emirlikleri’ne uygulanan bu muafiyet, bölgedeki diğer ülkelere de uygulanırsa, bu pazar için de ciddi planlar geliştirmemiz gerekecektir. Bu konuya özellikle dikkat çekmek istiyorum. Ortadoğu’dan Avrupa’ya geçtiğimizde ise, geçen hafta katıldığımız IMEX Frankfurt Turizm Fuarı’nda güzel görüşmeler yaptık. Kongre ve toplantı segmenti odaklı bu fuar neticesinde pazarda mevcut yerimizi koruyacağımızı ve olağanüstü bir değişiklik yaşanmayacağını öngörüyoruz.

Şimdi ise bir başarı öyküsünü aktarmak istiyorum. Çok değerli bir meslektaşımız bizlere örnek olacak bir projeyi başarıyla devam ettirmekte. Alternatif turizm yapan doğa dostu tesislerden biri olan Antalya Olimpos’taki Kadir’in Ağaç Evleri’nin sahibi Kadir Kaya kardeşimizi hepimiz tanıyoruz. Önceliğimiz dediğimiz Sürdürülebilirlik kavramını destekleyen belki de en önemli segment “Alternatif Turizm”. Peki, nedir bu alternatif turizm? Alternatif turizm, doğal, coğrafi, tarihi ve kültürel değerler üzerine kurulmuş, doğayı etkilemek yerine doğayla uyumlu olmayı ve farklı seçenekler sunmayı hedefleyerek mevsimlik, yoğunlaşma ve tek kaynağı tüketme gibi sorunların önüne geçilmesini sağlayan bir turizm çeşididir. Ülkemizin turizm kaynaklarının korunması yönünde önemli bir katkı sağlayan alternatif turizm yönünde farkındalık yaratan ve hepimizin nerdeyse tüm yurt dışı fuarlarında başarılarını takip ettiğimiz Kadir Kaya arkadaşımıza bir kez daha teşekkürlerimizi sunuyoruz.

Bildiğiniz üzere, 5846 nolu yasa gereği yükümlülüğümüz olan telif hakları meselesini, üyelerimiz için en uygun şartlarda çözümlemiştik. Ancak kısa bir süre önce basında yer bulan bazı haberler soru işaretleri yarattı. Farklı anlaşmalar arasında olduğu iddia edilen fiyat farkları ve geçmiş döneme ait ödemelere ilişkin uygulamalar konusuna netlik kazandırmak için geçtiğimiz hafta Meslek Birlikleri Yöneticileri ile görüştük ve karşılıklı ortak fikre vardık. Uygulamalar arasındaki farklılıkların kaldırılması yönündeki gelişmeleri bu hafta sizlerle paylaşacağız. Dolayısıyla henüz başvuruda bulunmamış olan üyelerimizin konuyu gündemlerine almaları oldukça önemli.

Son olarak içinde bulunduğumuz bölgeye ilişkin bir takım notlarım olacak. Biliyorsunuz, otellerimizin ulaşılabilirliği oldukça önemli. Gelişen şehirleşme ile gerek toplu taşıma, gerekse münferit olarak rahat erişilebilmek önemli bir unsur haline geldi. Belki de içinizde bilenler vardır, bulunduğumuz ilçede Pazar günleri “Açık Oto Pazarı” kuruluyor. Dolayısıyla çok sayıda alıcı ve satıcının taşıtları ile gelmesi, gelişigüzel park yapması büyük bir kaos yaratmakta ve trafik akışını engellemektedir. Bu yönde gerek seyahat acenteleri gerekse turistler tarafından çokça şikâyet ulaşıyor. Konuyu ilgili makamlara iletmiş olmakla beraber bölgedeki trafik akışının sürekliliğinin sağlanması yönünde konuyu Sayın Kaymakamız ve Emniyet Müdürümüz nezdinde bir kez daha hatırlatmak isterim.

Şehrimizin güzel etkinlerinden biri olan İstanbul Shopping Fest organizasyonuna da yaklaşık 10 gün kaldı. Şimdiden başarılı bir organizasyon olmasını temenni ediyorum.

Bir de TUROB olarak desteklediğimiz sağlıklı yaşam temalı Global Wellness Day 13 Haziran Cumartesi günü Maçka Parkı’nda saat 10.00’da başlıyor. İyi yaşamı destekleyen ünlü konuklar ile workshoplar, eğlenceli aktiviteler, farklı terapiler ve çocuk alanı ile keyifli bir gün yaşatacak etkinliğe giriş ücretsiz olacak. Etkinlik broşürlerini kayıt deskimizden edinebilirsiniz.

Sözü fazla uzatmadan konuşmamı noktalandırırken, desteklerini bizden esirgemeyen kurumsal sponsorlarımız Ecolab – Yurtiçi Kargo ve Boyut Yayın Grubu’na, bu güzel ve değerli ev sahipliğinden ötürü AYG Grup Yönetim Kurulu Üyesi Sayın Temel Aygün’e ve değerli ekibine teşekkürlerimi sunuyorum. Titanic Otelleri sizlerin de takip ettiği gibi yurtiçinde ve yurtdışında oldukça başarılı projelere imza atıyor ve Türk Misafirperverliğini en güzel şekilde temsil ediyor. Bu değerli çalışmalarından ötürü kendilerine ayrıca teşekkür ediyorum” dedi.

TUROB’a yeni üye olan oteller plaketlerini Timur Bayındır’dan aldılar.

Etiketler: » »
Share
2191 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

5+1 = ?