logo

UNIQ İstanbul 100 Milyon Euro’luk Yatırımla Açıldı

mh_uniq_istanbul

İstanbul’un dünya metropolleri ile yarışan kültür-sanat ve eğlence hayatına yeni nesil  mekanlar, yeni konseptler ve yeni projeler getirecek olan UNIQ İstanbul Maslak’ta açıldı. Türkiye’de yenilikçi projelere imza atan Turkmall’un yatırımı ile hayat bulan UNIQ İstanbul, konser,  müzikal, sergi, kongre, eğitim, toplantı, seminer, alışveriş ve yeme-içme gibi pek çok aktivite ile modern kent hayatının yeni sembolü olacak.

Alışılmışın ötesinde bir kültür, sanat, kongre, eğlence ve iş anlayışını, doğanın kalbinde, tarihsel değerlerle bezeli, ayrıcalıklı bir ortamda misafirlerine sunacak olan UNIQ İstanbul, 62 dönüm arazi üzerinde 150 bin m² toplam inşaat alanına yayılıyor. Era Mimarlık’tan Yüksek Mimar Ertun Hızıroğlu ve Yüksek Mimar Ali Hızıroğlu tarafından ekolojik bir yaklaşımla tasarlanan UNIQ İstanbul, her yaştan ziyaretçisine farklı deneyimleri aynı anda ve aynı mekanda yaşama olanağı veriyor. UNIQ İstanbul misafirleri önce bir sergi gezip ardından çocukları ile doğada bir etkinliğe katıldıktan sonra tadı damakta kalacak bir yemeği yemenin keyfini yaşayabilecek.

Turkmall Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Levent Eyüboğlu, UNIQ İstanbul projesini 100 milyon Euro’luk bir yatırım ile gerçekleştirdiklerini söyleyerek “Sadece İstanbul’u değil tüm Türkiye’yi UNIQ İstanbul’a davet ediyoruz. Hedefimiz her gün 30 binin üzerinde bir ziyaretçi kitlesini ağırlamak. Misafirlerimizin UNIQ İstanbul’da tüm günlerini, aileleri ve dostları ile keyifle, farklı deneyimler yaşayarak geçirmelerini istiyoruz. UNIQ İstanbul’da ister kapalı mekanlarda olsun ister açık havada olsun her an bir etkinlik olacak. Misafirlerimiz isterlerse dünya starlarını dinleyecek, UNIQ İstanbul’dan dünyaya açılacak sergileri gezecek, konsept mağazalarda alışveriş keyfini yaşayacak, isterlerse de çocukları ile bir atölye çalışmasına katılabilecekler” dedi.

Projenin mimarlardan Yüksek Mimar Ertun Hızıroğlu, UNIQ İstanbul projesinin geçmişi ve 2008’de dahil olduğu ihale sürecine dair bilgiler verdi. Hızıroğlu “Önceden, Ayazağa Kültür Merkezi’nin bulunduğu bu alanın uzun bir öyküsü var. Farklı bir yatırımcı tarafından kaba inşaatı yürütülen ilk proje, 1996’da durduruldu. Arazi, yıllarca atıl olarak kaldıktan sonra, Kültür Bakanlığı projeyi yeniden ihaleye açtı. Biz de bununla başlayan ikinci süreçte, projeye dahil olduk. Projeye başlarken her ne kadar, mevcut betonarme yapıdan yararlanmak istediysek de deprem ve yangın yönetmenliklerine uygun olmayan ve bugünün ihtiyaçları karşısında yetersiz kalan strüktür bizi yeni sıfırdan bir tasarım geliştirmeye yöneltti” dedi.

Volkswagen Arena, UNIQ Müze, UNIQ Hall, UNIQ Stüdyo, Turkmall Sanat, UNIQ Galeri, UNIQ Sahne, UNIQ İstanbul’da

UNIQ İstanbul, kentin kültür-sanat ve eğlence dünyasına farklı mekanları ile seslenecek 12.000 m² alana sahip gösteri merkezi Volkswagen Arena Haziran ayından bu yana pek çok uluslararası isimi ağırladı. Türkiye’nin canlı müzik ve performans sektörünü kökten değiştirecek, Avrupa’nın en iyi akustiğine sahip konser salonlarından biri olan Volkswagen Arena’nın işletmesini Pozitif üstleniyor. UNIQ İstanbul misafirleri Aralık ayında Morissey, Parov Stelar & Oi Va Voi ile konserlerini Volkswagen Arena’da izleme imkanı bulacak.

Görsel sanatlar alanında faaliyet gösteren UNIQ Müze ise dünya çapında sergilerin ve eğlence deneyimlerinin gerçekleşebileceği bir mekan sunuyor.  Müze, TİMS Productions ve Istanbul Exhibitions tarafından ortaklaşa gerçekleştirilen “Muhteşem Yüzyıl: Teşhir-i İhtişam” sergisine ev sahipliği yapıyor. Yoğun ilgi gören sergide Muhteşem Yüzyıl dizisinin büyüleyici atmosferini yansıtan tüm dekor, kostüm ve aksesuarlar görsel bir şölen zenginliğinde ziyaretçilere sunuluyor. UNIQ Müze’deki sergiler, kültür ve eğlence yönetiminde uzman bir kuruluş olan İstanbul Exhibitions’ın danışmanlığında gerçekleştirilecek.

UNIQ İstanbul’un bir diğer kültür sanat birimi ise UNIQ Hall olacak. 10.000m²  alanıyla dev bir kültür ve sanat platformu olan UNIQ Hall üst düzey teknik altyapısı ile müzikalden baleye, senfonik konserden, akustik konsere, uluslararası kongrelerden film galalarına kadar pek çok etkinliğe ev sahipliği yapacak.

UNIQ İstanbul ayrıca UNIQ Galeri ve Turkmall Sanat olmak üzere toplam 500 m² sanat galerisi alanında tasarım, mimari ve sanat konularında süreli ve süresiz sergiler düzenleyecek.  UNIQ İstanbul, UNIQ Stüdyo ile de kentin sanat üretim merkezi olacak. 250 kişilik etkinlik alanına sahip UNIQ Stüdyo, müzikle ilgili alanlarda kültürel bir gelişim platformu yaratmayı hedefliyor.

UNIQ İstanbul’un her köşesi sanatla iç içe geçecek şekilde tasarlandı. Gezgin ve dinamik bir sahne olarak tasarlanan UNIQ Sahne ile fuayede, terasta, havuz kenarında ya da UNIQ İstanbul’un beklenmedik bir köşesinde kültür-sanat etkinlikleri ziyaretçileri karşılayacak.  Butik etkinliklere ve alternatif sanat akımlarına da ev sahipliği yapacak olan UNIQ Sahne, konumda olduğu gibi içerikte de dinamik ve enerjik olacak.

UNIQ İstanbul iş hayatına da yeni bir anlayış getiriyor

UNIQ İstanbul, iş hayatı ile şehir hayatını bir araya getiren bir anlayış benimsiyor. Ofis alanları ile şehrin en önemli finans ve ticaret merkezini sunan UNIQ Ofis, iş dünyasına yeşil alanlarla donatılmış yatay ofisler kazandırarak ulusal ve uluslararası şirketlere hizmet verecek.

Yeni nesil yaşam merkezi konseptindeki UNIQ İstanbul, aynı zamanda yeme- içme ve alışveriş alanları ile de ziyaretçilerinin keyifli zaman geçirecekleri bir ortam yaratıyor.  Yeme-içme sektörünün lider ismi BTA’nın işletmeciliğinde 18 restoran ve 3 kiosk’un bulunduğu yeme-içme alanları ile konsept mağazalardan oluşan 15.000 m²’lik UNIQ Fuaye farklı tatları, lezzetleri ve deneyimlerini bir arada sunacak.

Etiketler: » »
Share
2837 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

9+1 = ?