logo

Vahşi Yaşam Fotoğrafçılığı İçin İdeal Bir Lens

mh_canon_genis_acili_lens

Canon, 2/3” 4K taşınabilir zum lensiyle dünyanın en uzun odak uzunluğuna sahip CJ12ex4.3B IRSE-S / IASE-S model lens ürettiğini açıkladı. 4.3 mm’lik değeriyle cihaz, spor ve haber çekimleri dahil olmak üzere röportaj ve canlı yayınlar için tasarlandı. Canon’un 2/3” sensörlü 4K kameralar için 4K yayıncılık lensi serisini daha fazla destekleyen çok yönlü lens, hem kapalı hem de açık alan çekimleri için optimize edildi. Aralarında sportif etkinlikler, canlı yayın, televizyon dizileri ve ticari reklamlar olmak üzere birçok uygulamayı destekliyor.

Işık lekesi ve mercek parlaması yok

Canon’un optik tasarımdaki ve geliştirilmiş teknolojilerdeki ünlü mirasından yararlanan cihaz, 12x optik zum menzilinin tamamında olağanüstü 4K görüntü kalitesi sunuyor. Farklı çekim ortamlarına hızlıca uyum sağlama özelliğine sahip yeni lens ile çekim yapanlar, karelerinde merkezden kenara birinci sınıf görüntü kalitesi elde ederken, 4,3mm ultra geniş açıdan yakın plan çekime geçebiliyor. Dahili 2x katlama çok daha geniş odak erişimi elde edilmesini sağlarken 4K optik performansı da koruyor.

Görüntülerde netliği ve yüksek kontrastı daha da artırmak için cihazda Canon’un uzman kaplamalarıyla birlikte daha fazla florin ve UD cam bileşimi kullanıldı. Böylece ışık lekeleri ve mercek parlamaları üzerinde olağanüstü bir denetim kuruldu. Yeni üç gruplu dahili odaklanma sistemi, odak kesintilerini de azaltıyor.

Omuz çekimi için ideal

Yepyeni bir tasarıma sahip olan cihaz, kompakt ve hafif, sadece 2,1kg ağırlığıyla 2/3” HD lensle benzer boyuta ve ağırlığa sahip. Haber muhabirlerinin klasik tarzı omuzda çekim için ideal olan bu lens, hareket halinde kolayca kullanılabilir ve ergonomik tasarımı ve sapı sayesinde uzun süre rahatsızlık yaratmadan taşınabilir. Lenste ayrıca mevcut HD zum/odak kontrolörleriyle kolayca entegre edilebilmesi için üç adet 20 pim konektör de bulunuyor. Lens böylelikle bir harici sanal operasyon sistemine de doğrudan bağlanabilir.

Vahşi yaşam fotoğrafçılığı için ideal

Dijital Sürücü Ünitesine sahip olan cihazın sunduğu geliştirilmiş kullanım sayesinde kullanıcılar odak ve iris ayarlarına ek olarak tekrarlanabilir zum konumları ve hızlarını da seçme özgürlüğüne sahip oluyor. Dijital Sürücü Ünitesine entegre edilen 16 bit mutlak değerli enkoder, operatörlerin herhangi bir başlatma işlemi yapmaları gerekmeden, kameranın anında çekime başlamalarını sağlıyor. Bu işlev, aksiyonun çok kısa süre içinde başlayıp bittiği haber ve vahşi yaşam fotoğrafçıları için ideal. Dijital Sürücü Ünitesine entegre edilen bir dijital ekran da, 2/3” HD lenslerde olduğu gibi, önemli işlevleri kurmayı, gözden geçirmeyi ve ayarlamayı kolaylaştırıyor.

CJ12ex4.3B – temel özellikler

– 12x zumla 4K çözünürlüklü 2/3” taşınabilir geniş açı lensi

– Geniş açı ucunda olağanüstü 4,3mm odak uzunluğu 52mm’ye kadar genişler (2x katlama ile 104mm’ye kadar)

– 2/3” 4K uyumlu kamera ile kullanıldığında görüntünün her yanında olağanüstü optik performans

– HD lenslerde olduğu gibi 4K kaliteyi hafif tasarım ve kompakt boyutla birleştirerek rahat omuzda çekim imkanı sunar.

– Dahili 2x katlama kullanıldığında bile kesintisiz 4K performans

– Onaylı, yüksek kaliteli 16 bit enkoder zumlama, odak ve iris ayarında bilgi alımında çok hassastır ve başlatma anından itibaren bozulma düzeltmesi desteği sunar.

Etiketler: » »
Share
1994 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

8+7 = ?