logo

VakıfBank’a 936 Milyon Dolarlık 2. Sendikasyon Kredisi

mh_vakifbank_halil_aydogan

VakıfBank Genel Müdürü Halil Aydoğan

VakıfBank, 16 ülkeden 30 bankanın katılımıyla 936 milyon dolar tutarında yılın ikinci sendikasyon kredisine imza attı. Geçen yıl eylül ayındaki sendikasyon kredisini %122 oranında çeviren VakıfBank, temin ettiği bu krediyi dış ticaretin finansmanında kullanacak.

VakıfBank, nisan ayında temin ettiği 1 milyar doların üzerindeki banka tarihinin en büyük sendikasyon kredisininin ardından, 936 milyon dolarlık yeni bir sendikasyon kredisine daha imza attı. VakıfBank, ING Bank’ın ajan banka ve koordinatörlüğünde 16 ülkeden 30 bankanın katılımıyla 168,5 milyon dolar ve 679,5 milyon euro tutarında iki dilimden oluşan 367 gün vadeli ve Libor/Euribor + %0.75 toplam maliyetle sendikasyon kredisi temin etti.

“Küresel oynaklıklara rağmen maliyet düşmeye devam ediyor”

VakıfBank Genel Müdürü Halil Aydoğan “Geçen yıl eylül ayında temin edilen yaklaşık 760 milyon dolar tutarındaki krediyi Libor/Euribor + %0.75 toplam maliyetle %122 oranında yeniledik. Kredinin maliyeti, geçen yıl eylül dönemine göre 15 baz puan daha uygun seviyede gerçekleşti. Ayrıca katılımcı banka sayısı da 26’dan 30’a yükseldi ve bu durum VakıfBank’ın muhabir bankalarıyla sağladığı iş hacminin artmakta olduğunu ve çok rekabetçi maliyetlerle artan miktarda kaynak temin etmeye devam ettiğini göstermektedir. Küresel sermaye piyasalarındaki oynaklıklara ve gelişmekte olan ülkelere yönelik artan risk primlerine rağmen elde edilen bu başarı, Türk ekonomisine duyulan güvenle birlikte VakıfBank’ın uluslararası piyasalardaki yüksek kredibilitesini bir kez daha teyit etmiştir. Bizi destekleyen tüm katılımcı bankalara teşekkür ediyorum” dedi.

“Dış ticaretin finansmanı alanındaki öncü konumumuz devam edecek”

Aydoğan “Sendikasyon işleminde bizi destekleyen iş ortağımız bankalarla, mütekabiliyet temelinde iş hacmimizi daha da artıracağız. Yurt dışından yeni kaynaklar yaratarak reel sektöre destek olmaya ve dış ticareti finanse etmeye devam edeceğiz” dedi.

Krediye yetkilendirilmiş lider düzenleyici olarak katılan bankalar: Erste Group Bank AG, Goldman Sachs International Bank, HSBC Bank plc, ING Bank N.V., National Bank of Abu Dhabi PJSC, Société Générale, Standard Chartered Bank, Sumitomo Mitsui Banking Corporation, Bank of America N.A., Barclays Bank PLC, BNP Paribas, Commerzbank Aktiengesellschaft Filiale Luxemburg, Deutsche Bank AG London Branch, Natixis, Wells Fargo Bank N.A. London Branch.

Etiketler: » »
Share
3170 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

6+2 = ?