logo

Veri Kayıplarını Önlemek İçin Yedekleme Planınız Olmalı

mh_wd_veri_yedekleme

Teknolojideki ilerleme ve dönüşümle beraber hemen tüm belge ve çalışmalarınız, profesyonel dokümanlarınız, kısacası tüm değerli içerikleriniz artık dijital formatta ve her yerde. Akıllı telefonunuzda, bilgisayarınızda, tabletinizde, evde, şirkette, okulda, tatilde, cebinizde ve masanızda. İçlerinde çok değer verdiğiniz aile, arkadaş fotoğrafları, hayranı olduğunuz o meşhur rock grubunun müzikleri ve konser görüntüleri, arşivlediğiniz kült filmler ve takip ettiğiniz diziler, okul ödevleriniz ve projeleriniz, şirket dokümanlarınız, şahsi belgeleriniz, milyonlarınız olmasa da düzenli olarak tuttuğunuz muhasebe ve banka kayıtlarınız ve hayatınıza dair önemli birçok içerik mevcut.

Dünyada her yıl ortalama 60 milyon bilgisayar bozuluyor, 200.000 akıllı telefon çalınıyor veya kayboluyor. Tüm bunların sonucunda sayısız içerik kaybolup erişilemez hale geliyorken, sadece 4 kişiden 1’i düzenli olarak yedekleme yaptığını belirtiyor.

Peki, yedekleme ne demek? Özetle, bilgisayarınız, tabletiniz ve akıllı telefonunuzdaki tüm değerli içeriklerin ikinci bir kopyasını almak olarak tanımlayabiliriz. Tam güvenlik için yedeğin de yedeğini almak gereklidir. Böylece cihazınızın başına bir şey gelmesi durumunda içerikleriniz tamamen güvende olacaktır.

Yoksa sizin bir yedekleme planınız yok mu?

Sadece “kaydet”e tıklamak bir yedekleme planı olmadığı gibi, verilerin güvenle saklanması için de yeterli değildir. İçeriklerinizin sadece cihazınızda durmasıyla güvende olduklarını düşünüyorsanız veri kayıpları ile ilgili yapılmış araştırmalara göz atın:

– Elektronik cihaz kazalarının %51’i ev civarında gerçekleşiyor.

– Tüm veri kayıplarının %32’si yanlışlıkla silme, sürücüyü yeniden formatlama, bilgisayarı düşürme gibi insan hatalarından kaynaklanıyor.

– Ebeveynlerin %50’si çocukların elektronik aygıtlarına zarar verdiğini belirtiyor.

– ABD’de her hafta 12.000 dizüstü bilgisayar havaalanlarında bırakılıyor.

– Her yıl ABD’de 600.000 dizüstü bilgisayar evlerden, araçlardan çalınıyor veya umuma açık alanlarda bırakılıyor.

Bu ve bunun gibi beklenmeyen kazalar sebebiyle verileriniz silinebilir, kaybolabilir veya erişilemez hale gelebilir.

WD’nin yedekleme çözümlerinden taşınabilir My Passport serisi kolay kurulumu sayesinde yedekleme işlemini kullanıcıyı zorlamadan gerçekleştirir. İçerisindeki yedekleme yazılımı sayesinde ise yedeklemenin sıklığını, gününü ve saatini belirlemek mümkün. Parola koruma özelliği ile içerikler yetkisiz erişimlere karşı da güvenle saklanır. Taşınabilir boyutu ve ergonomik tasarımıyla kolayca cebe ve küçük çantalara sığar, böylece dijital hayatınızı ve tüm içeriklerinizi yanınızda taşımanızı mümkün kılar.

Ev/ofis tipi olarak tanımlanabilecek My Cloud ve My Book serileri ise bulut hizmetlerine alternatif olarak kendi kişisel bulutunuzu oluşturabileceğiniz ve tüm içeriklerinizin evinizin çatısı altında güvende olduğu bir depolama çözümüdür. Üstelik içeriklerinize tablet, diz üstü bilgisayar veya akıllı telefonunuz ile her yerden erişme olanağınız da bulunuyor.

Veri kaybı ile ilgili verilmiş olan istatistikler gösteriyor ki, cihazınız ile birlikte tüm değerli içeriklerinizi hiç beklemediğiniz bir anda, beklenmedik bir şekilde kaybedebilirsiniz. Bu istatistiklerin bir parçası olmamak için, değerli içerikler tek bir platformda saklı tutulmamalı ve her zaman yedeklenmelidir, hatta yedeğin yedeği alınmalıdır. WD’nin depolama çözümleri, yedeklemeyi kolaylaştırırken dijital hayatınızı da koruma altına alıyor.

Etiketler: » » »
Share
2199 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

7+2 = ?