logo

Websense, Yeni TRITON APX 8.0’ı Türkiye’de Pazara Sundu

mh_web_sence_husamettin_baskaya

Websense Türkiye, Ortadoğu ve Kuzey Afrika Bölge Direktötü Hüsamettin Başkaya

Kurumları en son siber ataklardan ve veri hırsızlığından koruma konusunda çalışmalar sürdüren Websense, TRITON APX 8.0 sürümünü Türkiye’de İstanbul ve Ankara’da gerçekleştirdiği lansmanlara pazara sundu.

Websense Türkiye, Ortadoğu ve Kuzey Afrika Bölge Direktötü Hüsamettin Başkaya, bilgisayarlardaki güvenlik savunmalarının ne kadar iyi olduğunun önemli olmadığını belirterek “Kararlı bir bilgisayar korsanı eninde sonunda bilgisayarınıza girecektir. Neden? Çünkü insanlar meraklıdır ve hata yapabilirler. Çalışanlarınızdan biri, bir gün mutlaka kendisine gönderilen ve risk içeren o linke tıklayacaktır. Websense, ağınızdan çıkan verinin içeriğini anlamanın ağınıza giren veriyi anlamak kadar önemli olduğuna inanıyor. Bu yüzden, Websense güvenlik konusunda sektörümüzde eşi benzeri bulunmayan, tamamen farklı bir yaklaşım sergiliyor. Websense bir güvenlik olayını durdurduğu zaman, size sadece bir şeyi engellediğimizi söylemeyiz. Size bilginin ne olduğunu, kime ait olduğunu, kuruluşunuz için ne kadar önemli olduğunu ve engellenmese nereye gideceğini de söyleriz. Websense bunları yapabilir, çünkü biz ağınızda dolaşan bilginin içeriğini anlıyoruz. Bu içeriğe dair bilgiler sayesinde, sadece geleneksel güvenlik yöntemleriyle mümkün olandan daha yüksek seviyede güvenlik sağlayabiliriz” dedi.

TRITON APX, gelişmiş bir tehdit olan Kill Chain’e karşı koruma sağlar, eyleme geçirilebilir istihbaratı açığa çıkarır ve son kullanıcıları riskli davranışlardan uzak tutmak için gerçek zamanlı geri bilgi akışı sağlar. Kurumların gelişmesine ve bulut tabanlı servisler gibi yeni teknolojilere uyum sağlamasına yardımcı olmak üzere dizayn edilen TRITON APX, Kill Chain’den istifade eden gelişmiş ataklara karşı benzersiz bir koruma sağlar. Veri hırsızlığını önlemek için gerekli olan 5 eşsiz veri farkındalıklı savunma ile TRITON APX, uzmanlaşmış tehdit koruması ve geliştirilmiş müşteri deneyimini bir araya getirir. Bu ürün, 18 ay süren bir iş dönüşüm ve yenilemesinin sonucudur.

Kurumlar güvenlik verileri konusunda yeterli, ancak güvenlik riskleri konusunda içeriksel bilgiden mahrum olduklarında ne olur ve nasıl davranmalıdırlar? TRITON APX, atakları su yüzüne çıkarır ve gelişmiş atakları engeller, böylece güvenlik uzmanlarının onarım yapmasını gerektirecek bir durum ortaya çıkmaz. Dahası, TRITON APX güvenlik trafiğine dahil olmaz ve böylece, güvenlik uzmanlarının önemli diğer işlerine odaklanmalarına yardımcı olur.

Bulut’un büyük ölçüde benimsenişi, mobil cihazlar ve ofis dışında çalışan iş gücü yeni güvenlik sorunlarını beraberinde getirdi. Websense, yetenekli kaynakları, en iyi uygulamaları, bilgileri ve önemli sayıdaki geçmiş uygulamadan elde edilen ekspertizi birleştiren hızlı yayılma paketleri ile servis hizmetlerini geliştirdi.Böylece müşterilerin, Websense TRITON APX çözümlerinin benzersiz korumasını maksimuma çıkarmasını sağladı.

TRITON APX 8.0’ın İçerdiği Özellikler 

Kill Chain’e Karşı Gelişmiş Tehdit Koruması : Birleşik web, email ve veri çözümleri aracılığıyla Websense, gelişmiş bir tehdit olan Kill Chain’e karşı detaylı bir analiz sağlar. Böylece APT’leri ve noktasal çözümlemeleri savmak üzere tasarlanan gelişmiş kötü amaçlı yazılımları saptar ve durdurur.

Etkili ve Yayılması Kolay Bir Şekilde Veri Hırsızlığı Önleme : Web ve email gateway’ler ile entegre, içeriksel tam farkındalığa sahip veri hırsızlığı cihazı.

İçerdiği özellikler

– Drip DLP, zamanla birikmiş içeriğin, küçük miktarlarda, geniş bir zaman dilimine yayılır şekilde, kalıcı olarak nasıl sızdırıldığını gösterir. Örneğin: bir saat içinde 20 kredi kartını, fark edilmemek için tek tek gönderir.

– Optik Karakter Tanıma, ekran görüntüsü, fotoğraf ve image tabanlı dökümanların içine gömülmüş metinlerin tanımlanmasına izin verir.

– Mobil DLP, IOS, android ve Windows Phone Mobile OS ile çalışmakta olan mobil cihazlara yüklenen ve bu cihazlarda saklanan hassas verileri izleyip bloke eder.

– Bulut Servislerin Güvenli Benimsenmesi: Çalışanların yetkilendirilmiş ve yetkilendirilmemiş bulut depolama servislerini (Microsoft Office 365, Dropbox, iCloud Drive, One Drive ve Box gibi) kullanarak paylaşabildikleri dökümanlar üzerinde görünürlük ve kontrol sağlar.

– Fikri Mülkiyet’in (IP) Uzaktan Korunması: Hem Microsoft Windows, hem de Mac OS X işletim sistemlerinde yer alan güçlendirilmiş IP koruması. Gizli dökümanlar,tasarımlar,müşteri kayıtları ve ürün formüllerinin tümü, çalışanlar şirket ağı dışında çalışırken de korunur.

– Hızlı Yayılma İçin Gelişmiş Becerilere Erişim: TRITON Quickstart uygulama paketleri, Websense TRITON çözümlerinin benzersiz korumasını maksimuma çıkarmak için vasıflı  kaynakları, en iyi pratikleri, bilgileri ve geçmişteki uygulamalardan toplanan ekspertizleri bir araya getirir.

– Dava Edilebilir İstihbari Bilgi: Vakaları zeki bir öncelik sırasına sokan kontrol paneli, IT personelinin odaklanmasına katkı sağlar, hızlıca cevap verir ve kritik sorunları çözer. Daha az deneyimli olan güvenlik personeline uygun adımları atması konusunda detaylı bilgi vererek rehberlik eder.

– Otomatik Öğrenme (ML): genellikle büyük miktarda pozitif ve negatif döküman grubunun  hazırlanmasını da kapsayan yoğun bir çalışma süreci gerektirir.TRITON APX, otomatik öğrenme sınıflandırıcılarının oluşturulmasını sağlayan algoritmaları kullanarak, negatif dökümanların  sağlanmasına gerek duymadan, otomatik öğrenme adaptasyon sürecine engel teşkil eden bariyerleri önemli ölçüde azaltır.

– Çalışan Veri  Hırsızlığı Risk Göstergeleri: Yüksek riskli çalışan aktiviteleri konusunda davranış önerileri veren  ve veri hırsızlığı göstergesi ile birleşmiş hassas içerikleri arayan, önceden tanımlanmış ilkeler.

– Çalışan Eğitimi: Son kullanıcıları, riskli davranışları tanıma ve bu davranışlardan kaçınma konusunda eğiten ve motive eden gerçek zamanlı geribildirim seçenekleri. Oluşturulan dahili raporlar, fishing emailleri ile etkileşimde bulunmaya bağlı oluşan ‘’yüksek risk kullanıcıları’’nı tanımlar.

Bilgi için: www.websense.com/triton

Etiketler: » » »
Share
2456 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

5+6 = ?