logo

World Tourism Forum’da Gastronomi Turizmi Ele Alındı

Gastronomi Turizmi Derneği, 16 – 18 Şubat 2017 tarihlerinde ICC Kongre Merkezi’nde gerçekleşen World Tourism Forum kapsamında düzenlediği panelde Gastronomi Turizmi’nin önemine vurgu yaptı. World Tourism Forum’un gastronomi ile ilgili tek paneli olan oturum 17 Şubat’ta Kempinksi Hall 2’de saat 14:00’de gerçekleşti. Katılımcıların ilgiyle izlediği panelin moderatörlüğünü Gastronomi Turizmi Derneği Başkan Yardımcısı Ömer Kartın yaptı.

World Tourism Forum kapsamında Gastronomi Turizmi Derneği’nin düzenlediği panelin konuşmacıları Nicole Restaurant sahibi Chef Aylin Yazıcıoğlu, Gazeteci, Gastronomi Turizmi Uzmanı Andiamo Travel sahibi Cem Polatoğlu ve Brand Travel Sahibi Gastronomi Turizmcisi Chef Metin Süerkan’dı.

Panelde Ömer Kartın; Gastronomi Turizmi ile ilgili daha fazla adım atılması gerektiğine ve Gastronomi Turizmi Derneği’nin en önemli turizm çeşitlerinden biri olduğuna inandıkları gastronomi turizminin yaygınlaşması ve bir ülke politikası haline gelebilmesi için faaliyet gösterdiklerinin altını çizdi. Bu alanda en etkili kurum ve kuruluşları harekete geçirmeye başladıklarına değinen Kartın, 6 ay gibi kısa bir sürede 100 üyeye ulaştıklarını belirtti. Ayrıca dernek olarak düzenledikleri etkinlik ve konferanslar sayesinde 1000’lerce kişiye ulaşarak gastronomi turizminin önemini anlattıklarını belirtti.

Chef Metin Süerkan, her ilin tıpkı Gaziantep’te olduğu gibi, başlangıçta kendi yörelerine ait bir ya da iki ürün belirleyerek markalaşma serüvenine başlayabileceklerini ve bu sayede her bir ilin marka kent olabilme yolunda önemli bir adım atmalarının mümkün olduğunu söyledi Süerkan ayrıca her ilin kendi lezzetlerine sahip çıkması gerektiğinin öneminden bahsetti.

Chef Aylin Yazıcıoğlu ise lezzetlerimizi iyi tanımadığımızı, restoran ve yemek seçimlerimizde trendlere göre hareket ettiğimizi, bir dönem sevdiğimiz bir yiyecekten kısa bir süre sonra uzak durarak ya da sağlıksız olduğunu savunarak kulaktan dolma bilgilerle sevdiğimizden yiyeceklerden uzak durduğumuzu belirtti. Yazıcıoğlu öncelikle kendimiz araştırarak bir mekana gitmeli ve mutfağımıza aldığımız ürünlerin seçiminde ise yine kendimiz araştırarak seçimler yapmalıyız şeklinde konuştu.

Gazeteci, Gastronomi Turizmcisi Cem Polatoğlu’da ICC Kongre Merkezi’nde World Tourism Forum kapsamında düzenlenen Gastronomi Turizmi konulu panelin konuşmacıları arasındaydı. Turizm sektörü ile ilgili iyileştirilmesi gereken konuların önemine vurgu yapan Polatoğlu, tıpkı Japonya’da olduğu gibi tatil günlerinin bölgelere göre belirlenmesi gerektiğini, böylece turizmin 12 aya yayılabileceğinin mümkün olduğunu söyledi.

www.gastronomiturizmidernegi.com.tr

Etiketler: » »
Share
2394 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

8+5 = ?