logo

Xerox’tan Sağlık Sektörüne Teknoloji Desteği

mh_xerox_sozlesme

Xerox, sağlık sektöründe önemli bir anlaşmaya imza attı. New York Eyaleti Sağlık Departmanı ile yaklaşık 564.9 milyon dolar değerinde 5 yıllık hizmet anlaşması imzalayan Xerox, Medicaid sağlık sigortası taleplerini ve bu hizmetler kapsamında yapılan ödemeleri yönetecek. Xerox, New York’ta 6 milyon yoksul kişinin yararlandığı sağlık sigorta sistemi Medicaid hizmetlerini, günümüz teknolojisine uygun olarak modernize edecek.

New York Eyaleti Medicaid Program Müdürü Jason Helgerson anlaşmaya ilişkin yaptığı açıklamada “Xerox’un, sağlıklarını bize emanet eden vatandaşlarımıza sağlık görevlilerimizin daha iyi hizmet vermesini sağlayacak şekilde Medicaid programını geliştireceğine ve sistemin daha iyi yönetilmesine yardımcı olacağına dair güvenimiz tam” dedi.

Xerox’un Medicaid sisteminin geliştirilmesi için hazırladığı sağlık çözümü New York’ta uygulanan Medicaid programına şu yenilikleri kazandıracak:

Daha hızlı güncellemeler: Bugüne kadar Medicaid’in geleneksel merkezi veri sistemi üzerinden idare edilen Medicaid Yönetim Bilgi Sistemi (MMIS) üzerinde bir değişiklik yapmak için önemli miktarda zaman ve maddi kaynak gerekiyordu. Xerox’un sunduğu Sağlık Çözümü ise Medicaid yöneticilerine esnek bir program yönetimi imkanı sunarak görevlilerin hızlı bir şekilde güncelleme yapabilmelerini sağlayacak. Sistem üzerinde hasta bakımı ve tedavisini kolaylaştıracak yeni özelliklerle, yeni ödeme ve tahsilat yöntemleri sunulacak.

Modülarite ve İş birliği: Xerox Sağlık Çözümü ile New York Sağlık Departmanı diğer eyaletlerle veri alışverişi yapabilecek, güvenli bir bilgi ağında hızlı ve uyumlu bilgi transferi gerçekleşecek.

Mobil Erişim: Medicaid programından faydalanan tüm vatandaşlar Xerox Sağlık Çözümü ile ilk kez bir web sitesi üzerinden Medicaid program hizmetlerine ulaşıp talepte bulunabilecek, Android ve iOS tabanlı mobil cihazları üzerinden sisteme bağlanabilecek; tıbbi geçmişlerine erişim de dahil olmak üzere çeşitli hizmetler alabilecekler.

Toplum Sağlığı Yönetimi: Sistem New York Medicaid programını kullanan kişilerin verilerini otomatik inceleyerek, bölgede sağlık ve bakım ihtiyacı bulunan riskli gruptaki insanları tespit edecek. Böylece New York Sağlık Departmanı yetkilileri bu insanlarla kolayca iletişime geçme, kontrol etme ve önceden müdahale etme şansı elde edecek.

Etiketler: » » »
Share
2162 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

6+3 = ?