logo

Yandex ve Fenerbahçe Arasında Sponsorluk Anlaşması

mh_yandex_fenerbahce

Yandex Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Mehmet Ali Yalçındağ, Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım

2012 yılından bu yana Türkiye’nin üç büyük futbol kulübünün internet ortağı ve resmi arama motoru olan Yandex, işbirliklerinin devamı odağında sözleşme yenileme döneminde Fenerbahçe ile masaya oturdu. Gerçekleştirilen görüşmeler kapsamında Yandex ve Fenerbahçe Spor Kulübü arasındaki süregelen iş birliği yeni bir boyuta taşındı. Yeni dönemde performans tabanlı bir modelde uzlaşan taraflar, Yandex’in Fenerbahçe Futbol Kulübü’nün forma sponsoru olarak göğüs reklamında yer alması noktasında da anlaşmaya vardılar.

Geçtiğimiz günlerde Fenerbahçe Spor Kulübü tarafından ön duyurusu yapılan sponsorluk anlaşmasının detayları, Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım ile Yandex Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Mehmet Ali Yalçındağ’ın ev sahipliğinde Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı’ndaki 1907 Tribünü’nde gerçekleştirilen imza töreniyle birlikte açıklandı.

Taraftarlar yaptıkları aramalar oranında Fenerbahçe’ye kaynak sağlayacak

Yandex ve Fenerbahçe arasında resmi olarak imzalanan yeni anlaşmaya göre, Yandex, Fenerbahçe’nin tüm yurtiçi maçlarında göğüs reklamında yer alacak. Fenerbahçe taraftarları da performans tabanlı anlaşmaya bağlı olarak takımlarının renklerine özel olarak hazırlanan www.fbyandex.com.tr arama sayfasından ya da Fenerbahçeliler’e özel olarak geliştirilen FB-Yandex.Browser üzerinden yaptıkları arama başına takımlarına gelir kazandıracaklar.

Mobil uygulama çok yakında kullanıma sunulacak

Fenerbahçe taraftarları için özel olarak tasarlanan www.fbyandex.com.tr arama sayfası ve FB-Yandex.Browser internet tarayıcısı, taraftarların masaüstü ve dizüstü bilgisayarlarından Fenerbahçe ile ilgili güncel bilgilere en kısa yoldan ulaşmasını sağlıyor. Fenerbahçe’nin fisktüründeki bir sonraki maçın detayları, önceki maçların sonuçları, maç özetleri ve gol videoları gibi içerikler, Şükrü Saraçoğlu Stadyumu görseliyle süslenmiş arkaplan üzerinden taraftarlara sunuluyor. Taraftarların heyecanla bekledikleri mobil site ve mobil FB-Yandex.Browser ise kısa bir süre içerisinde kullanıma sunulacak.

FBYandex ile Bir Messi Bir Roben Hayal Değil!

Yandex ile imzalanan anlaşmanın önemine dikkat çeken Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım “Fenerbahçe ve Yandex arasında imzalanan anlaşmayla biz formamızı verdik ve Yandex de önemli bir geliri bize ayırdı. Kulübün bu anlaşmadan elde edeceği maddi gelir biz Fenerbahçeliler’in katkısıyla olacak. Yılda 30-40 milyon dolar kazanç elde edebiliriz. Bu gelirle de bir Messi bir Roben veya İbrahimoviç hayal değil… Bu projeden elde edilecek gelirle Fenerbahçe taraftarının istediği dünya yıldızı oyuncular alınacak. Taraftarlarımıza çağrı yapıyorum, her taraftar yılda kulübüne 30-40 dolar kazandırabilir, buradan hareketle artık Fenerbahçeliler olarak internette aramaları FBYandex.com.tr üzerinden yapalım, diğer arama motorlarını kapayalım” dedi.

Yandex Türkiye CEO’su Mehmet Ali Yalçındağ ise Aziz Yıldırım’ın başkanlığında Fenerbahçe Spor Kulübü’nün önemli transferler yaptığını belirterek “Fenerbahçe’nin yeni vizyonu ve hedefi bu sene UEFA finali ve seneye de Şampiyonlar Ligi finali… Bu hedefler için Fenerbahçe’yi desteklemek odağında 40 milyon doları kenara ayırdık. Fenerbahçeliler ne kadar arama yaparlarsa kulüpleri o kadar gelir kazanacak. Bir taraftarın bir yıl boyunca günde 25-30 internet aramasını Yandex’te yapması, yıl sonunda ortalama 36 doları kulübüne kazandıracağı anlamına geliyor. 1 milyon taraftar bu şekilde yıl boyunca yaptığı aramalarla kulübe yaklaşık 40 milyon doları kazandırabilir. Bu anlaşmanın hayırlı olmasını dilerim”dedi.

www.yandex.com.tr

Etiketler: » » »
Share
3261 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

9+6 = ?