logo

Yapı Kredi 1.5 Milyar Dolarlık Sendikasyon Kredisi Sağladı

mh_yapi_kredi_faik_acikalin

Yapı Kredi CEO’su Faik Açıkalın

Yapı Kredi, 15 ülkeden 48 bankanın katılımıyla 1.5 milyar dolar sendikasyon kredisi sağladı. Sendikasyon kredisi, 381 milyon dolar ve 959 milyon euro olmak üzere iki ayrı döviz cinsinden temin edildi. 367 gün vadeli olarak alınan sendikasyon kredisinin maliyeti, libor + yüzde 0,85 ve euribor + yüzde 0,75 olarak gerçekleşti. Banka 2016 yılının ilk sendikasyon işlemi ile geçen sene Nisan ayında sağladığı krediyi yüzde 100’ün üzerinde yeniledi. Böylelikle Yapı Kredi uluslararası piyasalarda sahip olduğu güveni bir kez daha teyit etmiş oldu.

Yapı Kredi CEO’su Faik Açıkalın, yılın ilk çeyreğinde Türkiye ekonomisi ve reel sektörü desteklemeye devam ettiklerini belirterek “ABD Merkez Bankası’nın (FED) faiz artırım sürecinin başladığı, piyasaların dalgalı olduğu bu dönemde Yapı Kredi olarak sağladığımız bu kaynak, uluslararası alanda yarattığımız itibar ve güvenilirliğimizin teyidi niteliğinde. Yapı Kredi’nin güçlü mali duruş ve geniş muhabir ilişkileri ağının da etkili olduğu bu başarılı anlaşmayla sağladığımız 1.5 milyar dolarlık kaynakla ihracatı desteklemeye devam edeceğiz. 2016 yılında da fonlama kaynaklarının çeşitlendirilmesi, üzerinde durduğumuz ve önem verdiğimiz bir konu olacak. Yıl boyunca sendikasyon ve diğer finansal enstrümanları kullanarak ülke ekonomisine destek olmayı sürdüreceğiz. Yapı Kredi olarak ihracatı ve reel sektörü desteklemeye müşteri odaklı bankacılık anlayışımız çerçevesinde devam edeceğiz” dedi.

Sendikasyon anlaşmasının koordinatörlüğünü ve düzenleyiciliğini Bank of America Merrill Lynch üstlenirken aracılığını Wells Fargo Bank üstlendi.

Etiketler: » » » »
Share
7365 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

1+6 = ?