logo

Yenilenen Maserati Ghibli Türkiye’de

Tofaş çatısı altındaki Fer Mas tarafından temsil edilen İtalyan lüks otomobil markası Maserati’nin üst orta sınıfta yer alan iddialı modeli Ghibli yenilenerek ülkemizde de satışa sunuldu. Biri dizel olmak üzere toplam 3 motor seçeneğiyle satışına başlanan yeni araç, motor tipine göre arkadan itişli veya akıllı Q4 sistemiyle donatılmış dört tekerlekten çekişli olarak tercih edilebiliyor. 187 bin 855 Euro’dan başlayan anahtar teslim satış fiyatıyla yollara çıkmaya başlayan araç, daha seçkin ve göz alıcı iç mekân ile müşterilerin beğenisine sunuluyor.

Aracın dış tasarımı, coupe tarzı görünüm ve ikonik “Saetta” logosunu taşıyan dikkat çekici C-sütunu, çerçevesiz kapılar ve 50’li yıllardaki ikonik Maserati araçlarını hatırlatan belirgin ızgaraları ile tüm versiyonlarda mevcut olan dört krom kaplı egzoz borusu gibi sportif özellikler taşıyor. İlk günden bu yana zengin donanım özellikleriyle müşterileriyle buluşan aracın yenilenen versiyonunda, Lüks ve Spor adı altında görsel olarak daha fazla kişiselleştirmeye imkân veren donanım paketleri yer alıyor. Spor Paketi’nin bir üst seviyesi olarak, daha fazla kişiselleştirme sağlayan, biri iç diğeri dış unsurlar için olmak üzere iki Karbon Paketi de yine müşterilere sunulan yenilikler arasında yer alıyor.

Araç, Apple CarPlay ve Android Auto gibi akıllı telefon uygulamaları ile uyumlu yeni bilgi-eğlence sistemi gibi daha fazla teknolojik unsuru barındıran kabin içi özellikleriyle farkını ortaya koyuyor. Ghibli’nin tüm versiyonları aracın içerisindeki tüm yolcuların konforunu önemli derecede arttıran bir özellik olan Hava Kalitesi Sensörü ile donatıldı. Sistem bir akıllı sensör ve sinyal analiz sistemini birleştirerek dışarıdaki havanın kirlilik seviyesini hesaplıyor ve kirli havanın ve zehirli gazların aracın içerisine girmesini engelliyor.

Aracın gösterişli kaputunun altında ise 2 benzinli ve bir de turbo dizel motor görev yapıyor. Benzinli araçların her iki versiyonu da (Ghibli ve Ghibli S) Ferrari tarafından üretilen, başarısını kanıtlamış ve Euro 6 sertifikalı olan çift turbo beslemeli 3.0 litre hacme sahip V6 güç ünitesiyle donatılırken, Start&Stop fonksiyonunu içeren 8 ileri ZF otomatik şanzımanla kombine ediliyor. Yeni Maserati Ghibli’nin 3.0 litrelik benzinli motoru, yapılan geliştirmeler ile artık 20 HP’lik artışla 350 HP’lik güç üretiyor. Arkadan itişli aracın 3.0 litre V6 benzinli motorlu versiyonu, 267 km/s maksimum hıza ulaşabiliyor ve 0’dan 100 kilometre hıza sadece 5.5 saniyede çıkıyor. Dört tekerlekten çekiş sistemi Q4 ile donatılmış Maserati Ghibli S ise aynı motorun 410 HP’lik versiyonuyla yollara çıkıyor. Maserati Ghibli S Q4, 100 kilometreye sadece 4.8 saniyede çıkıyor ve maksimum 284 km/s’lik son hıza erişebiliyor.

Maseratinin tarihindeki ilk dizel motorlu araç unvanına sahip Ghibli’nin yenilenen versiyonunda da 3.0 litrelik V6 yapılı dizel motor yine başarıyla görev alıyor. Euro 6 sertifikalı güç ünitesi, %6’ya varan yakıt ve CO2 salınımı tasarrufu sağlayan Ad Blue teknolojisini, Start&Stop sistemini ve heyecan verici motor sesi için Aktif Ses Sistemini içeriyor. Yeni Masereti Ghibli’nin 275 HP’lik V6 turbo dizel motoru, sınıfının en iyisi konumunda bir güç çıkışı sağlarken, sadece 158 g/km değerinde bir CO2 salınımı gerçekleştiriyor. 100 km’de 5.9 litrelik yakıt tüketimi ve 70 litrelik yakıt deposuyla dizel motorlu araç, 1000 kilometreyi aşan bir menzile ulaşabiliyor. Maserati’nin “Aktif Ses Teknolojisi” sayesinde yeni Ghibli’nin dizel motorlu versiyonu da Maserati’nin ünlü benzinli motorları kadar heyecan verici bir ses üretiyor.

Yenilenen Maserati Ghibli, kusursuz olarak dengelenmiş 50:50 ağırlık dağılımı ile dinamik ve kesin yol tutuşu sunmaya devam ediyor. Sofistike süspansiyon sistemi ve standart kilitli diferansiyel ile sürüş keyfi daha da arttırılırken, 5 ayrı moda sahip 8 ileri ZF otomatik şanzıman, seri vites geçişleri ile sportif konfor, düşük yakıt tüketimi ve gürültü özelliklerini bir arada sunabiliyor.

Etiketler: » »
Share
6250 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

3+5 = ?