logo

“Çağdaş Hikayeler” Sergisi 42 Maslak Art!SPACE Gallery’de Açıldı

mh_sergi_cagla_cabaoglu

“Çağdaş Hikayeler” adlı karma sergi 16 Ağustos – 16 Ekim 2016 tarihleri arasında 42 Maslak Art!SPACE Gallery’de görülebilir.

16 Ağustos’da düzenlenen kokteyl ile açılan sergide Çağla Cabaoğlu Gallery seçkisinde yer alan 26 sanatçının 60’a yakın eseri sergileniyor. Leyla Alaton, Alize Tansever, Neslihan Up, Mustafa Toner, Müjde & Gabi Doenyas, İzi Doenyas, Aydoğan Semizer, Rana Anıl, Hande Oğuz, Füsun Hattat, Fatmagül Karadeniz, Ayşe Yağcı, Ferda Paksoy, Aydın & Reyhan Harezi, Aydın Dinçer, Zafer Parlar, Güray Akar, Sema Topaloğlu ve pek çok tanınmış sima sergi açılışına katıldı.

Sergide Kerem Ağralı, Nadide Akdeniz, Rengin Altınalmaz, Hasan Araptarlı, Fulya Asyalı, Necip Baykara, Beyza Boynudelik, Kurt Bullend, Uğur  Çakı, Güneş Çınar, Hakan Çınar, Gökhan Deniz, Evren Erol, Serpil Kapar,  Fatmagül Karadeniz, Hakan Bilal Karakaya, Hakan Kırdar, İlke Kutlay, Levent Morgök, Barış Sarıbaş, Rüchan Şahinoğlu, Varol Topaç, Gökte Tunç, Ayla Turan, Olgu Ülkenciler ve Gülce Yelken’in eserleri yer alıyor.

 “Çağdaş Hikayeler” sergisinde sanatçıların tarihsel, kültürel, mitolojik, lirik ve/veya politik temalarla ilişkilerini/ilgilerini ortaya koymaya çalışan bir seçki oluşturuldu. Böylece farklı yaş, cinsiyet, etnisite ve kültür gruplarından gelen ve farklı medium’larla iş üreten sanatçıların bu biraradalığıyla, birbirinden farklı ve değişik hikayeler görünür kılınmaya çalışılacak. Yer yer güncele dair hala taze olan hikayeler yer yer de tüm zamanların insanoğlunun yaşamında yer edinen temel hikayelerinin ele alınacağı sergi, böylece yaşamlarımızı şekillendiren bu olguları mercek altına alacak. Bazen bu hikayeler içsel bazen de dışsal bir etki yaratabilir, bu da sanatçıların, olguların birbirini etkileyen ikili rolü üzerinde düşünme pratiklerini gösterecek. Çağdaş Hikayeler sergisi ‘Parça bütüne eşittir’ ilkesinebağlı kalarak Türkiye’de çağdaş sanat ve kültüre dair bir örneklem sunmayı hedefliyor.

Etiketler: » »
Share
5093 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

9+10 = ?