logo

Yapı Kredi’den Müşterilerine “POS’ta QR Kod ile Ödeme” Kolaylığı

Yapı Kredi Genel Müdür Yardımcısı Serkan Ülgen

Yapı Kredi, 75. yaşını kutladığı 2019 yılında dijitalin tüm olanaklarını kullanarak kart dünyasının da sınırlarını genişletmeye ve müşterilerinin ödeme deneyimlerini iyileştirmeye devam ediyor. Banka “POS’ta QR Kod ile Ödeme” özelliği sayesinde yenilikçi ödeme fonksiyonlarına bir yenisini daha ekledi. Bu özellik sayesinde hem iOS hem de Android işletim sistemli telefonlara sahip Yapı Kredi müşterileri POS ekranındaki QR kodu telefonlarıyla okutarak hızlı ve kolay bir şekilde ödemelerini tamamlayabilecek.

“Yapı Kredi’nin geniş üye işyeri ağı düşünüldüğünde POS’ta QR Kod ile Ödeme özelliğinin geniş kitleler tarafından hızla benimseneceğini düşünüyoruz”

Tüm bu yeni teknolojilerle dijitalleşme çağında müşterilerinin ödeme anını kolaylaştırmayı, hızlandırmayı ve pratikleştirmeyi amaçladıklarını belirten Yapı Kredi Genel Müdür Yardımcısı Serkan Ülgen Yapı Kredi olarak insanı merkeze alan bir yaklaşımla geliştirdiğimiz tüm yenilikçi fonksiyonlarımız sayesinde müşterilerimizle kurduğumuz bağın daha da güçlenmesini ve onların hayatlarını daha da kolaylaştırmayı hedefliyoruz. Ödeme sistemleri bankacılık sektöründe dijitalleşmeye öncülük eden bir alan. Biz de kredi kartları alanında sektör liderliğini üstlenen banka olmanın sorumluluğuyla, fiziksel ve online ödemeler arasındaki sınırları kaldıracak önemli yeniliklere imza atmaya devam ediyoruz. Farklı işletim sistemlerinin yapılarından kaynaklı olarak daha önce sadece Android işletim sistemine sahip telefon kullanıcısı müşterilerimiz, telefonlarını POS’a yaklaştırarak mobil ödemeyle temassız olarak alışverişlerini tamamlayabiliyorlardı. iOS kullanıcısı müşterilerimizin de bu yenilikçi fonksiyonlardan yararlanabilmesi adına “POS’ta QR kod ile ödeme” özelliğimizi hayata geçirdik. Hem iOS hem de Android işletim sistemine sahip müşterilerimiz bundan sonra POS ekranındaki QR kodu telefonlarıyla okutarak ödemelerini hızla tamamlayabilecek. Yapı Kredi’nin geniş üye işyeri ağı düşünüldüğünde bu ödeme çözümünün geniş kitleler tarafından hızla benimseneceğini düşünüyoruz” dedi.

POS’ta QR Kod ile Ödeme” özelliğini World Mobil ile kullanmak isteyen Yapı Kredi müşterilerinin World Mobil uygulaması içerisinde yer alan Pay butonuna tıklamaları ve “QR Kod ile Ödeme”yi seçerek POS ekranındaki QR kodu telefonlarıyla okutmaları yeterli oluyor. Yeni özelliği Yapı Kredi Mobil uygulaması ile kullanmak isteyen müşterilerin ise Yapı Kredi Mobil uygulamasında “Kartlarım” menüsü altında bulunan Yapı Kredi Pay’i tıklamaları ve “QR Kod ile Ödeme”yi seçmeleri gerekiyor.

Etiketler: » »
Share
2301 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

1+9 = ?