Son Dakika
Monster, İlk Masaüstü Oyun Bilgisayar Serisini Tanıttı
Günsu Saraçoğlu 13. Kişisel Sergisini Açtı
Vestel Mobilite, EASE Genel Kurulu’nda Ürün ve Teknolojilerini Anlattı
IAS ve Hyundai Motor Group Arasında CaniasERP Uygulaması İçin İşbirliği
Otellerin Maliyetleri Artıyor Fakat Oda Satış Fiyatları Düşüyor
Bum Bum Monsterz Oyun Severlerle Buluştu
Vikipedi’ye göre en net tanımıyla WordPress, GPL lisanslı, PHP ve MySQL kullanılarak yazılmış bir kişisel yayın sistemidir. B2/cafelog projesinin resmi devamı kabul edilir. WordPress bir CMS’dir. Yani kullanımı oldukça kolay ve kodlama yapmaya gerek kalmadan özelleştirme yapabileceğiniz açık kaynak kodlu bir yazılımdır.
WordPress eklentileri (WordPress plugin) diye tanımlayabileceğimiz kodlar ise siteye işlevsellik kazandıracak ve ek olarak yüklenebilen küçük kod parçacıklarıdır. Bu eklentiler ücretli ve ücretsiz olarak ikiye ayrılır. Birçok farklı konuda eklentiyi çok rahatlıkla bulabilir ve kolayca yükleyebilirsiniz. Sadece yüklemeden önce o eklenti hakkında yazılanları bir gözden geçirmenizde fayda olacaktır.
Sitenize girdiğiniz içeriğin en iyi şekilde arama motorları ile uyumlu olması, SEO uyumu için önerilerde bulunması, anahtar kelime oluşturarak MetaTag eklenmesi gibi sitede ayarlar yapması önemli bir hizmettir. Bütün bu ayarlar kontrol paneli içinden rahat bir şekilde yapılabilir. Böylece arama motoru sıralamalarında siteniz daha ön sıralarda yer alabilir.
Sitenizin güvenliği için yükleyebileceğiniz bir eklentidir. Sitenizi olası saldırılara karşı takip eder. Bu eklenti ile gerçek zamanlı trafiğinizi takip edebilir ve değişen tüm dosyalarınızı görebilirsiniz. Eklenti yardımıyla malware taraması yapabileceğiniz gibi firewall oluşturma olanağınız da vardır. Yani sitenizi 24 saat boyunca izler ve oluşursa da yapılan saldırıların kayıtlarını listeler.
Sitenizde oluşturduğunuz içeriği sosyal medyada paylaşmanızı sağlar. Yani ziyaretçileriniz sitenize geldiklerinde beğendikleri bir yazı, haber veya içeriği kendi sosyal medya hesaplarında bu eklenti yardımıyla kolaylıkla paylaşabilirler. 41’den fazla sosyal medya platformunu Whatsapp da dahil olmak üzere içerir ve 21 farklı pozisyona yerleştirilebilir.
Sitenizin belirli aralıklarla yedeğinin alınmasını ve bu yedeğin size en uygun ortamda saklanması için kullanabileceğiniz bir eklentidir. Bu eklenti ile sitenizin istenilen bir tarihte yedeği otomatik olarak alınabilir. Ayrıca yedeklerinizi ister FTP alanına ister de Dropbox ve benzeri bulut depolama alanlarına ekleyebilirsiniz. Zaman zaman sitenizin yedeğini almakta fayda vardır.
Bu eklenti WordPress sitenizdeki sayfaları birer HTML sayfasına dönüştürerek siteye gelen ziyaretçilere PHP kod sayfası yerine HTML sayfası göstererek hem sitenin çok daha hızlı çalışmasını sağlar hem de sunucu üzerindeki yükü bir parça azaltmış olur.
Bu ayki yazımı John Harris’e ait bir deyiş ile bitiriyorum. “Kötümser yalnız tüneli görür, iyimser tünelin sonundaki ışığı. Gerçekçi kişi ise hem tünel ile birlikte ışığı hem de gelecek treni görür.”
2019 yılında tüm okuyucularım için sağlık, huzur, mutluluk ve işlerinde başarılar diliyorum.
Etiketler: Aykut Altındağ » Vikipedi » WordpressİLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KÖŞE YAZILARI
01 Ekim 2024 Köşe Yazıları
01 Aralık 2023 Köşe Yazıları
01 Ağustos 2023 Köşe Yazıları
01 Ekim 2022 Köşe Yazıları