logo

Araç Muayenesi Öncesi Hazırlıkları

Aykut Altındağ

Aykut Altındağ
aykut@maxihaber.net
Araç Muayenesi Öncesi Hazırlıkları

Araç Muayenesi için muayene zamanı yaklaşan araç sahipleri araçlarını muayeneye götürmeden önce bazı kontrollerini yapmaları gerekir. Eğer bu kontrolleri yapmazsanız belki de çok basit bir sorun yüzünden aracınız muayeneyi geçemeyeceği gibi trafiğe çıkma hakkınız da engellenebilir.

Ücretsiz Randevunuzu Alın!

Aracınızın muayene zamanı geldiğinde muayene istasyonlarına gitmeden önce mutlaka ücretsiz olarak randevunuzu alınız. Randevu almak için www.tuvturk.com.tr internet sitesini, 0 850 222 88 88 nolu çağrı merkezi numarasını ve muayene istasyonlarında yer alan kioskları kullanabilirsiniz.

Hangi Kontrolleri Yapmalıyım?

Ruhsat ve Trafik Sigortası Kontrolü

Ruhsatınız ve trafik sigortanız olmadan muayene yapılamayacağından ruhsatınızın yanınızda olmasına ve trafik sigortanızın da tarihinin geçmemiş olmasına dikkat edin. Ayrıca aracınız LPG/CNG’li ise “Gaz Sızdırmazlık Raporu” da gerekiyor.

Borç Kontrolü

Muayene öncesinde mutlaka trafik cezası, motorlu taşıt vergisi ve köprü-otoyol borcunuzun olup olmadığını sorgulayın. Borcunuz varsa hemen ödeyin, yoksa randevu alamadığınız gibi istasyonda da muayene işlemi yapılmaz.

Araçta Bulunması Gereken Ekipmanların Kontrolü

İlk yardım çantası, yangın söndürme cihazı, üçgen reflektör ve Stepne araçta mutlaka bulunmalıdır.

Plaka Kontrolü

Plakanız mühürlü hologramı olsa bile yetkili kurum tarafından basılıp aracınıza takıldıktan sonra harflerin ve karakterlerin boyanarak veya kabartma yapılarak değiştirilmesi, plakanın folyo veya camla kaplanması, plakada yazan karakterlerin okunmasını engelleyen her engel ağır kusur olarak değerlendirildiğinden aracınızın muayenesi kabul görmez.

Aydınlatma Sistemlerinin Kontrolü

Aracınızın ön arka ve yan tarafında bulunan aydınlatma sistemleri, sinyaller ve aracın iç aydınlatmanın çalıştığını aynı zamanda hasarsız olduklarını kontrol edin. Geri vites lambalarının da çalıştığından emin olun.

Ön Cam Kontrolü

Aracın ön camında görüşünüzü engelleyen kırık veya çatlak olmamasına dikkat edin. Aracınızda bulunan ön ve arka cam yıkama sistemleri de çalışır durumda olmalıdır.

Lastik Kontrolü

Lastiklerinizde yırtık ve kesik olmadığından emin olun. Ayrıca lastiklerin diş derinliği binek araçlarda 1,6 mm’den az olmamasına dikkat edin.

Emniyet Kemerlerinin Kontrolü

Aracınızda bulunan tüm emniyet kemerlerini kontrol ederek, hepsinin çalışır durumda olduğundan emin olun.

Uyarılar

Randevu aldığınızda tüm muayene süreci için en az 2 saatlik bir zaman dilimini gözden çıkarmanız ve egzoz muayenesini de yaptıracaksanız randevu saatinizden en az yarım saat önce istasyonda olmanız yararınıza olacaktır.

Etiketler: » »
11626 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

2+9 = ?

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KÖŞE YAZILARI

  • Sosyal Medyada Dunning-Kruger Etkisi

    01 Aralık 2023 Köşe Yazıları

    Sosyal medya, günümüzde bireylerin düşüncelerini, duygularını ve bilgilerini paylaşmaları için popüler bir platform haline geldi. Fakat bazen sosyal medya üzerindeki tartışmalar ve bilgi paylaşımları Dunning-Kruger etkisi ile açıklanabiliyor. Sosyal psikologlar David Dunning ve Justin Kruger’ın ortaya çıkardığı bu önyargı ile kişiler bir hayalî üstünlüğün bilişsel önyargısı ile ilişkilendiriyorlar. İnsanların yetersiz olduğu durumları fark edememesi hali olarak da açıklanabilir. Bu durumda olan insanların yeterlilik düzeylerini nesnel olarak de...
  • DJI Air 3: İki Ana Kamera İle Geldi

    01 Ağustos 2023 Köşe Yazıları

    Yeni DJI Air 3, çığır açan ikili ana kamera sistemiyle dikkat çeken bir drone. DJI Air 3, 46 dakikaya varan uzun pil ömrü ile de öne çıkıyor. Gelişmiş pil teknolojisi sayesinde tek bir şarjla uzun süreli uçuşlar mümkün olurken, pilin hızlı bir şekilde şarj olabilmesi de özel bir ayrıntı. Bu gelişmeler sayesinde DJI Air 3'ü uzun uçuşlar yapmak isteyenler için ideal bir seçenek haline getiriyor. Ayrıca Air 3, her yöndeki engelleri hem algılıyor hem de bunlardan kaçabiliyor. Kullanılan çift kamera, daha uzun uçuş süreleri ve gelişmiş güvenlik gibi...
  • YouTube’da Herkese Açık Kullanıcı Adı Nedir?

    01 Ekim 2022 Köşe Yazıları

    YouTube’un herkese açık kullanıcı adı, kullanıcıların sizi bulmasına ve sizinle bağlantı kurmasına yardımcı olan yeni bir özellik olarak dikkat çekiyor. Kanal adından farklı olarak, herkese açık kullanıcı adı her içerik üretici için benzersiz olacak. Böylece YouTube'da kişiye özgü kimliğinizi daha kolay oluşturursunuz. Kullanıcı Adları ve Kanal URL'leri Herkese Açık Olacak Herkese açık durumda olan kullanıcı adınız kanal URL'lerinde görünecek. Kişiselleştirilmiş olan URL, herkese açık kullanıcı adı için genel olarak belirleyici olacak. Herk...
  • Dışarıda Halka Açık Wi-Fi Kullanıyor musunuz?

    01 Mayıs 2022 Köşe Yazıları

    Evinizin dışında kendi mobil ağınızdan bağımsız halka açık Wi-Fi kullanıyorsanız risk altında olabilirsiniz. Burada en büyük risk veri hırsızlığına maruz kalmanızdır. Hele bir de bu WiFi ağı üzerinde oturum açtıysanız kullanacağınız verinin cinsine göre bu verilerin ve hesabınızın ele geçirilmesi an meselesidir. Halka Açık Wi-Fi Kullanırken Çok Dikkat Siber korsanlar kullandığınız internet servisinin özelliğine göre sizin oturum açarken kullandığınız şifrelere ulaşabilecekleri gibi banka bilgileriniz, özel belgeleriniz ve yaptığınız e-posta...