logo

e-Devlet Kapısından İçeri Geçince

Aykut Altındağ

Aykut Altındağ
aykut@maxihaber.net
e-Devlet Kapısından İçeri Geçince

En kısa tanımıyla e-Devlet Kapısı (turkiye.gov.tr), kamu hizmetlerine güvenli bir şekilde erişebileceğiniz bir giriş kapısıdır. “turkiye.gov.tr’yi kullanarak kamu kurumlarının sunduğu hizmetlere tek noktadan hızlı ve güvenli erişim sağlayabilirsiniz. E-Devlet kapısındaki hizmetlerden yararlanabilmek için mutlaka PTT şubelerinden e-devlet şifrenizi almak gerekir. Şifre alma oldukça basit ama 15 yaşından büyük olmak gerekiyor.

e-Devlet kapısından içeri geçince aslında çok fazla şey yapabiliyorsunuz. Fakat aşağıda en fazla işinizi yarayacağını düşündüğüm hizmetleri sıraladım.

Adalet Bakanlığı – Mahkeme Dava Dosyası Sorgulama

Hakkınızda açılmış dava olup olmadığını sadece bir tıklama ile görebiliyorsunuz. Fakat en önemlisi hakkınızda açılmış bir dava varsa davayı kimin açtığını ve davanın ne aşamada olduğundan haberiniz oluyor.

Mobil Hat Sorgulama

Adınıza kayıtlı olarak açılan GSM hatlarını bu bölümden görebilirsiniz. Bilginiz olmadan adınıza açılmış bir hat varsa da onu görebilir ve böyle zarar görmemeniz için gerekli işlemleri başlatmak için bilgi sahibi olursunuz.

Barkodlu Belge Doğrulama

Ücretsiz e-Devlet Barkodlu Belge Doğrulama mobil uygulamasını kullanarak belgenin üzerindeki karekod’u okuttuğunuzda belgeleri hızlı ve kolay bir şekilde doğrulayabilirsiniz. Şu ana uygulama Android, Apple iOS ve Windows Phone üzerinde çalışıyor.

Engelli Çağrı Merkezi

Bu bölümden e-Devlet Kapısı Çağrı Merkezi’ndeki işaret dili bilen uzmanlara canlı olarak bağlanabilir ve e-Devlet Kapısı ile ilgili tüm sorularınıza destek alabilirsiniz. Bu hizmetten yararlanabilmek için bilgisayarınızda bir kamera ve mikrofon bulunmalı ve Adobe Flash Player eklentisi yüklü olmalıdır.

IMEI Kayıt Hakkı Sorgulama

Bu bölümde mobil cihazınızın yasal yollar ile ithal edilip-edilmediğini ve kayıp/çalıntı olup-olmadığını öğrenebilirsiniz.

Sosyal Güvenlik Kurumu – 4A Hizmet Dökümü Sorgulama

SGK’da çalışma sürenizi ay bazında ayrıntılı biçimde incelemenize olanak sağlar.

Sosyal Güvenlik Kurumu – 4B Borç Durumu ve 4A Emekli Aylık Bilgisi Sorgulama

SGK’daki borç durumunuzu ve 4A emekli aylığı bilgilerinizi listeleyebilirsiniz.

Sigorta Bilgileri Sorgulama

Bu bölümde Doğal Afet, Sağlık, Hayat, Ferdi Kaza, Trafik, Tarım vs. gibi tüm poliçeleri sorgulayarak detay öğrenebilirsiniz.

Tapu Bilgileri Sorgulama

Adınıza tanımlanmış bir tapu olup olmadığını bu bölümden tek tıklamayla öğrenebilirsiniz.

Hızlı Geçiş Sistemi (HGS) Sorgulama

Adınıza kayıtlı Hızlı Geçiş Sistemi hesabınızın detay bilgilerini görebilir ve bu hesaptan yapılan ihlal geçiş bilgilerini sorgulayabilirsiniz.

BTK Mobil/Sabit/İnternet/Kablo TV/Uydu İşletmecilerinden Borç ve Alacak Sorgulama

Hizmet satın aldığınız Mobil / Sabit / İnternet / Kablo TV ve Uydu işletmeleri üzerindeki tüm aktif-pasif aboneliklerinizi ve varsa borçlarınızı görebilirsiniz.

Gelir İdaresi Başkanlığı – Vergi Borcu Sorgulama

Bu alanda devlete olan borçlarınızı ve bu borcun ayrıntıları görebilirsiniz.

Adli Sicil Kaydı Sorgulama

Adalet Bakanlığı Adlî Sicil ve İstatistik Genel Müdürlüğü merkez veri tabanındaki adlî sicil ve arşiv kayıtlarınızı sorgulayabilirsiniz. Bir gün (24 saat) içerisinde en fazla 4 adet belge oluşturulabilir.

Emniyet Genel Müdürlüğü – Araç Sorgulama

Bir aracın plaka numarasını girerek araç hakkında Emniyet Genel Müdürlüğü sistemlerinde kayıtlı olan genel bilgilere ulaşabilirsiniz

Etiketler: » »
7378 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

8+9 = ?

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KÖŞE YAZILARI

  • Sosyal Medyada Dunning-Kruger Etkisi

    01 Aralık 2023 Köşe Yazıları

    Sosyal medya, günümüzde bireylerin düşüncelerini, duygularını ve bilgilerini paylaşmaları için popüler bir platform haline geldi. Fakat bazen sosyal medya üzerindeki tartışmalar ve bilgi paylaşımları Dunning-Kruger etkisi ile açıklanabiliyor. Sosyal psikologlar David Dunning ve Justin Kruger’ın ortaya çıkardığı bu önyargı ile kişiler bir hayalî üstünlüğün bilişsel önyargısı ile ilişkilendiriyorlar. İnsanların yetersiz olduğu durumları fark edememesi hali olarak da açıklanabilir. Bu durumda olan insanların yeterlilik düzeylerini nesnel olarak de...
  • DJI Air 3: İki Ana Kamera İle Geldi

    01 Ağustos 2023 Köşe Yazıları

    Yeni DJI Air 3, çığır açan ikili ana kamera sistemiyle dikkat çeken bir drone. DJI Air 3, 46 dakikaya varan uzun pil ömrü ile de öne çıkıyor. Gelişmiş pil teknolojisi sayesinde tek bir şarjla uzun süreli uçuşlar mümkün olurken, pilin hızlı bir şekilde şarj olabilmesi de özel bir ayrıntı. Bu gelişmeler sayesinde DJI Air 3'ü uzun uçuşlar yapmak isteyenler için ideal bir seçenek haline getiriyor. Ayrıca Air 3, her yöndeki engelleri hem algılıyor hem de bunlardan kaçabiliyor. Kullanılan çift kamera, daha uzun uçuş süreleri ve gelişmiş güvenlik gibi...
  • YouTube’da Herkese Açık Kullanıcı Adı Nedir?

    01 Ekim 2022 Köşe Yazıları

    YouTube’un herkese açık kullanıcı adı, kullanıcıların sizi bulmasına ve sizinle bağlantı kurmasına yardımcı olan yeni bir özellik olarak dikkat çekiyor. Kanal adından farklı olarak, herkese açık kullanıcı adı her içerik üretici için benzersiz olacak. Böylece YouTube'da kişiye özgü kimliğinizi daha kolay oluşturursunuz. Kullanıcı Adları ve Kanal URL'leri Herkese Açık Olacak Herkese açık durumda olan kullanıcı adınız kanal URL'lerinde görünecek. Kişiselleştirilmiş olan URL, herkese açık kullanıcı adı için genel olarak belirleyici olacak. Herk...
  • Dışarıda Halka Açık Wi-Fi Kullanıyor musunuz?

    01 Mayıs 2022 Köşe Yazıları

    Evinizin dışında kendi mobil ağınızdan bağımsız halka açık Wi-Fi kullanıyorsanız risk altında olabilirsiniz. Burada en büyük risk veri hırsızlığına maruz kalmanızdır. Hele bir de bu WiFi ağı üzerinde oturum açtıysanız kullanacağınız verinin cinsine göre bu verilerin ve hesabınızın ele geçirilmesi an meselesidir. Halka Açık Wi-Fi Kullanırken Çok Dikkat Siber korsanlar kullandığınız internet servisinin özelliğine göre sizin oturum açarken kullandığınız şifrelere ulaşabilecekleri gibi banka bilgileriniz, özel belgeleriniz ve yaptığınız e-posta...