logo

Gaming İstanbul Oyunseverleri Biraraya Getirdi

Gaming İstanbul, bu yıl 16-18 Eylül 2022 tarihlerinde Dr. Mimar Kadir Topbaş Gösteri ve Sanat merkezinde oyunseverlerle buluştu. Üç gün boyunca oldukça renkli görüntülere sahne olan etkinliğin önemli ziyaretçileri arasında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da vardı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ana sponsorluğu, OGEM ve Medya AŞ.’nin desteği ile gerçekleşen Gaming İstanbul’da PC / konsol / mobil oyunlar, e-spor turnuvaları, yeni oyunların ilk gösterimleri, ünlü yayıncılar ve takipçi buluşmaları, donanım markalarının en yeni ürünleri, jam’ler ve serbest geliştiriciler misafirlerle buluştu. Gaming İstanbul içindeki FRP etkinlik alanı, cosplay alanı, retro oyun alanı, çocuk parkı, serbest geliştirici alanı ve alışveriş alanları ile ziyaretçiler keyifli zaman geçirdiler.

Hepsiburada, Intel, Lenovo, Aorus (Gigabyte), Red Bull, Unity, Aerosoft, Codeo, LG, Stargate, Bahçeşehir Üniversitesi Oyun İnkübasyon Merkezi BUG Lab TEKMER, Ancient Gears, Upgrade Entertainment, Wendigo Games, Gizala, Digigame Startup Studio, Zindhu, FRPNET, Enucuzoyun, Bestgameprice gibi marka ve oyunlar, üç gün boyunca Gaming İstanbul’da ziyaretçilerle buluştu. Yeni oyunların da yer aldığı Gaming İstanbul’da bu yıl; Pokemon Go oyunu, blockchain tabanlı rol yapma oyunu Rise Online, Ancient Gears firması tarafından geliştirilen ve oyuncuların karşısına demo versiyonuyla dünyada ilk defa Gaming İstanbul’da çıkan Sümer mitolojisi kökenli macera oyunu Adanath katılımcılar arasında yer aldı.

En çok kadın ziyaretçi ağırlayan oyun etkinliği Gaming İstanbul!

Gaming İstanbul 2022’nin sonunda etkinliğe dair görüşlerini paylaşan Gaming İstanbul Direktörü Cevher Eryürek “Bu yıl 6.’sını düzenlediğimiz Gaming İstanbul, Türkiye’de birçok ilke imza atarken dünya çapında da en büyük sekiz oyun etkinliğinden biri olma özelliği taşıyor” dedi. Oyun etkinlikleri arasında dünya genelinde en yüksek kadın ziyaretçi oranına sahip olduklarını da belirten Eryürek “Dünya genelinde oyun ve e-spor etkinliklerine kadın ziyaretçi giriş yüzdeleri %13-15 arasında değişirken Gaming İstanbul’da bu oran yüzde 21-23 seviyesinde. Bu, biz ve Türkiye için çok gurur verici. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin desteği ise bu başarımızda yadsınamaz bir gerçek. Görünenin dışında Gaming İstanbul için çalışan çok kalabalık bir ekip var. Partnerlerimize, emeği geçen ekip arkadaşlarımıza ve ziyaretçilerimize teşekkürlerimizi sunarım. Seneye görüşmek dileklerimizle” dedi.

Gaming İstanbul’da renkli anlar yaşatan Cosplayerlar…

Gaming İstanbul 2022 Cosplay Yarışması’nda katılımcılar kendilerine has kostümleriyle çeşitli oyun, anime, çizgi film ve film karakterlerini canlandırdılar. Ana sahnede gerçekleşen yarışmada 25 yarışmacı finalist olurken, 18 Eylül Cuma günü ise ilk üçe giren cosplayerlar belli oldu.

Indie Alanında Küçük Devler!

Gaming İstanbul, ücretsiz tahsis edilen Indie alanında serbest oyun geliştiricilere oyunlarını ziyaretçilerle buluşturma fırsatı tanıyarak sektörün ihtiyaç duyduğu yaratıcılığa ve farklı bakış açılarına da alan açtı. Geliştiriciler profesyonel görüşmeler gerçekleştirerek oyunlarının yeni yayıncısını/yatırımcısını bulma şansı yakaladı. Bağımsız geliştiricilerden oyunu en çok beğeni toplayan ilk 10 takım etkinliğin son gününde sahnede oyunlarını tanıttı. Jüri üyelerinin oylamasına sunulan oyunlardan dereceye giren ilk üç takım seçildi. Üçüncülüğü Dungeon Voxel alırken ikincilik Clonizer’in oldu. Indie birinciliğine ise Castle of Alchemists layık görüldü.

PqueeN, Pintipanda, Can Sungur ve H1vezZz! gibi ünlü yayıncılar sevenleriyle buluştu!

Her yıl olduğu gibi kalabalık bir yayıncı kitlesine de ev sahipliği yapan Gaming İstanbul, bu yıl ünlü yayıncılar Pelin ‘‘PqueeN’’ Baynazoğlu, Tuna ‘’Pintipanda’’ Akşen, Can Sungur ve Alp ‘‘H1vezZz!’’ Kocaman’ı sevenleriyle bir araya getirdi. PqueeN, Pintipanda ve Can Sungur bu yıl takipçilerine özel bir sürpriz yaparak Gaming İstanbul Influencer Sahnesi’nde ziyaretçilerle buluştular. Oldukça geniş bir hayran kitlesine sahip olan yayıncı Pqueen ise iki gün boyunca sevenleriyle ana sahnede Just Dance etkinliğinde bir araya geldi.

Oyuncular GIST-İBB LAN Party’de 3 gün boyunca oyuna doydular!

360 Esports organizasyonunda Gaming İstanbul kapsamında Türkiye’de geniş katılımla ilk kez düzenlenen GIST-İBB LAN Party ile oyunseverler bilgisayar veya mobil cihazını yanına alarak özel LAN Party Alanında üç gün boyunca PUBG, Apex Mobile, New State Mobile, Beatstar, Rocket League Sideswipe ve Call Of Duty Mobile oyunlarını oynadılar.

Gaming İstanbul’da 72 saatte oyun geliştiren serbest geliştiriciler…

Gaming İstanbul bu yıl ayrıca Türkiye’nin en popüler Jam etkinliği Mağara Jam’e de ev sahipliği yaptı. Jam etkinliği kapsamında uyku tulumlarını da yanlarına alan ekipler etkinlik alanında 72 saat aralıksız “Kötü Adam Sensin” temasıyla kendi oyunlarını geliştirdiler.

Gaming İstanbul 2022’nin çatısı altında, Oyun Sektörü’ne yönelik iş geliştirme etkinliği ve ekosistemi Indieway de yer aldı. Oyun profesyonelleri ve serbest oyun geliştiriciler, üç gün boyunca konferans ve toplantılarda bir araya gelerek, yatırımcı ve iş geliştirme toplantılarını Gaming İstanbul’da gerçekleştirdi.

Etiketler: »
Share
617 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

5+4 = ?