logo

“GASTROTALKS” Etkinliğinde Gastronomi Turizmi Değerlendirildi

TC. Kültür Turizm Bakan Yardımcısı Özgül Özkan Yavuz, GTD Başkanı Gürkan Boztepe

Türkiye’nin Gastronomi Turizmi’nin yol haritasını belirleyen “Kanaat Önderleri Konuşuyor” temalı “GASTROTALKS” etkinliğinin konuk konuşmacısı TC. Kültür Turizm Bakan Yardımcısı Özgül Özkan Yavuz oldu.

Pandemi önlemleri kapsamında Swiss Hotel Bosphorus Otel’deki Chale Restoran’nın açık alanında gerçekleştirilen yemekli toplantıda ünlü Şef Ali Ronay ve ekibinin hazırladığı Ege Mercanı & Türk Mutfağı sunumları çok beğenildi.

Eski Turizm Bakanı Bülent Akarcalı, İnoksan Yönetim Kurulu Başkanı Vehbi Varlık dinleyiciler arasında yer aldı.

Türk Mutfağı’nın dünyada markalaşması için yapılabilecek yol haritasında önerilerini sunan Bakan Yavuz, GTD işbirliği ve standartların önemini belirtti. Gastronomi Belgesi, GT Hijyen Belgesi, Gastroköy konuları masaya yatırıldı. Bakanlık çalışmaları kapsamında TGA (Turizm Geliştirme Ajansı) ile yapılabilecekler konuşuldu.

Özellikle ülkemiz restoranlardaki menülerde yemeklerin adının Türkçe yazılması ve yurtdışında da bunun bir akım haline gelmesi için GTD’nin misyon üstlenmesi gerektiğini belirten Yavuz, Bakanlık olarak GTD’nin yanında olduklarını belirtti. Şeflerimizin yanısıra restoranlarda kullanılması gereken ev yemekleri ve Türk ürünlerinin dünyaya yayılması gerekliliğini belirten Özkan, GTD’nin bu konudaki çabalarını desteklediklerini ve Gastronomi Turizmi konusunun Bakanlık tanıtımlarında en önemli argüman olduğunu aktardı. Yakın zamanda TC. Cumhurbaşkanlığı Külliye ile Türk Mutfağı yemek tarifleri kitabının da yabancı dilde yurtdışına giden resmi heyetler ile First Lady’lere takdim ediliyor olmasının öneminden bahsetti. Yavuz, tüm bunların yanısıra Türk Mutfağı’nın sağlıklı beslenme konusunda çok önem arz ettiğini, özellikle Akdeniz Mutfağı beslenmesinin tekrar ilgi çekmesinin ülkemiz için fırsat olduğunu belirtti.

Gastronomik ürün üreticisi firmaların ve sanayicilerin gastronomi konusunda uzun vadeli işbirliklerinin önemini aktaran Yavuz, çevre ve doğa politikaları, hatta sürdürülebilir gıda politikaları için GTD‘ye büyük iş düştüğünü aktardı.

Etkinlikte Gastronomi Belgesinin, GT Hijyen Belgesinin ve Güvenli Turizm Sertifikasyonlarının önemi aktarıldı, İstanbul Beyoğlu Kültür Yolu ve Sinema Sektörüne verilen destekler, yurtdışında ülkemizin filmler ile tanıtımı detaylandırıldı.

GTD’ye yeni üye beratları takdiminin ardından, GTD Başkanı Gürkan Boztepe, Bakan Yavuz’a teşekkür plaketi ve kendi kitabını hediye etti.

Etiketler: » » » »
Share
18729 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

8+6 = ?