logo

“Roswell”

Erkut Altındağ

Erkut Altındağ
erkutaltindag@gmail.com
“Roswell”

En meşhur uzaylı hikayelerden biri olan Roswell, aslında New Mexico Çölü yakınlarında yaklaşık 45.000 nüfusu olan küçük bir kasabanın ismi. Roswell’e ün kazandıran olay ise 1947 yılında bir uzay gemisinin bu bölgeye düşmesiyle gerçekleşti! Kaza sonrası olay yerine gelen kasabalıların ölü ve yaralı durumda bulunan uzaylılara tanıklık etmesi hikayenin gerçekliğini güçlendiriyor. Kısa bir süre sonra da askeri güçlerin gelmesi ve mekiği götürmeleri, olayı da ört bas etmeye çalışmaları halen anlatılmakta.

Roswell en ünlü uzaylı spekülasyonlarından biridir. Daha sonradan bir uzaylıya yapılan otopsi videosunun ortaya çıkması insanları daha da heyecanlandırdı lakin filmin o yıllarda çekilmediği, tamamen bir kurmaca olduğunun anlaşılmasıyla Roswell olayı eski heyecanını yitirdi. Ama hala bu olayın gerçek olduğuna gönülden inanan insanlar da mevcut. Bazı iddialara göre şu andaki modern teknolojiyi Roswell’de düşen UFO’ya (Tanımlanamayan Uçan Cisim – Unidentified Flying Object) borçluyuz. Bu iddiaların ne kadar doğru olduğunu belki tam olarak bilemeyiz ama akıl yürütmek için önümüzde bir engel yok!

Son asırdaki gelişmeleri düşündüğümüzde teknolojinin müthiş bir hızla ilerlediğini çok net bir şekilde gözlemleyebiliyoruz. Yolcu taşımacılığından elektroniğe, uzaydaki gezegenlerden tıp alanındaki bir çok gelişmeye kadar bir çok konuda keşifler ve icatlar var. Peki bu kadar bilimsel keşfi gerçekten biz mi başardık? Yoksa bize yardım eden, ya da öğrenmemizi sağlayan başka bir uygarlık mı söz konusu?

Evren temel yasalar üzerine kurulu; temel ve asla değişmez yasalar. Biz bunların pek azını biliyoruz ama merak duygusu sayesinde hepsini öğrenme konusunda oldukça istekliyiz. Zaten insanı özel bir canlı yapan duyguların başında merak geliyor. Sırf bu duygu yüzünden uzay gemileri inşa edip başka gezegenlere göndermeye çalışıyoruz.

Uzaylılarla bizim teknolojimiz arasında bir bağlantı var mı? Bu sorudan önce uzaylıların gerçekten var olup olmadıklarına dair soruları da çözmemiz gerekmekte. Eğer gerçekten akıllı bir yaşam türü veya türleri varsa ve bunlar bizimle teşk-i mesai yapıyorlarsa, bize neler öğretiyorlar?

Bu noktada aklımıza yeni sorular geliyor. Eğer gerçekten böyle bir teknoloji transferi var ise neden Amerika mütenasip görülmüş? Neden başka bir ülke değil de Amerika? Yanlışlıkla gemilerinin düştüğü yer olduğu için mi? Belki nedeni budur ama Amerika başka bir uygarlığın teknolojisinden yardım alıyorsa, bunu diğer dünya devletleri ile paylaşması gerekmez mi? Peki SETI ya da benzeri dünya dışı akıllı uygarlık arama çalışmaları sadece bir uyutma politikası mı? Ya da başka bir ırktan olan uzaylıları mı arıyoruz?

Hep varsayımlar üzerinden gidiyoruz, biraz da gerçekleri konuşalım! Üçüncü bir türle yapılan ve resmi olarak onaylanan, kayıtlara geçmiş herhangi bir yakınlaşma yok. Başka akıllı yaratıkların varlığı hakkında da bilgimiz teorilerden ibaret. Kamerayla veya fotoğraf makinesi ile kaydedilen görüntülerin bir çoğunun sahte olduğunu da biliyoruz. Daire şeklindeki uzay gemileri aslında balkondan fırlatılmış tencere kapakları. Bunların bilgisayar vasıtasıyla da teyitleri yapılmış durumda. Sadece Amerika’da her yıl on binlerce insan kendini uzaylıların kaçırdığı iddiası ile polise başvuruyor, hiçbirisi somut deliller sunamıyor. Yani bu kadar görüntü, iddia, belge arasından ortaya koca bir hiç çıkıyor!

Roswell’de her yıl 4 Temmuz günü geleneksel UFO kutlamaları yapılıyor. Binlerce UFO meraklısı ve turistin katılım sağladığı UFO festivalinde, Roswell’de kurulan Dünya UFO Müzesi oldukça rağbet görüyor. Ne olursa olsun, Roswell Kasabası’nın bu işten özellikle de turizm gelirleri düşünüldüğünde kazançlı çıktığı bir gerçek! Uzaylıların gerçekten gelip gelmediğini bilemeyiz ama sadece böyle bir söylenti bile Roswell’i bir dünya markası yapmış durumda. Acaba biz de Türkiye’den bir kasabamızı çeşitli söylentiler yayarak ünlü yapabilir miyiz? Hayali bir uzay gemisini oraya düşürüp, hurda yığınlarını etrafa saçsak, iki tane de hayvan ölüsünü uzaylı cesedi diye kasabadan kaçırsak, kasabamız turistik bir merkeze döner mi? Bu sorunun cevabı için çok fazla düşünmemize gerek yok. Eğer uzaylıları gördüğümüz yerde taşlamaya devam edersek, değil uzaylı merakı olan turistleri, gerçek uzaylıları bile bizi ziyarete gelmelerine ikna edemeyiz!

Etiketler: » » »
1971 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

3+2 = ?

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KÖŞE YAZILARI

  • Sosyal Medyada Dunning-Kruger Etkisi

    01 Aralık 2023 Köşe Yazıları

    Sosyal medya, günümüzde bireylerin düşüncelerini, duygularını ve bilgilerini paylaşmaları için popüler bir platform haline geldi. Fakat bazen sosyal medya üzerindeki tartışmalar ve bilgi paylaşımları Dunning-Kruger etkisi ile açıklanabiliyor. Sosyal psikologlar David Dunning ve Justin Kruger’ın ortaya çıkardığı bu önyargı ile kişiler bir hayalî üstünlüğün bilişsel önyargısı ile ilişkilendiriyorlar. İnsanların yetersiz olduğu durumları fark edememesi hali olarak da açıklanabilir. Bu durumda olan insanların yeterlilik düzeylerini nesnel olarak de...
  • DJI Air 3: İki Ana Kamera İle Geldi

    01 Ağustos 2023 Köşe Yazıları

    Yeni DJI Air 3, çığır açan ikili ana kamera sistemiyle dikkat çeken bir drone. DJI Air 3, 46 dakikaya varan uzun pil ömrü ile de öne çıkıyor. Gelişmiş pil teknolojisi sayesinde tek bir şarjla uzun süreli uçuşlar mümkün olurken, pilin hızlı bir şekilde şarj olabilmesi de özel bir ayrıntı. Bu gelişmeler sayesinde DJI Air 3'ü uzun uçuşlar yapmak isteyenler için ideal bir seçenek haline getiriyor. Ayrıca Air 3, her yöndeki engelleri hem algılıyor hem de bunlardan kaçabiliyor. Kullanılan çift kamera, daha uzun uçuş süreleri ve gelişmiş güvenlik gibi...
  • YouTube’da Herkese Açık Kullanıcı Adı Nedir?

    01 Ekim 2022 Köşe Yazıları

    YouTube’un herkese açık kullanıcı adı, kullanıcıların sizi bulmasına ve sizinle bağlantı kurmasına yardımcı olan yeni bir özellik olarak dikkat çekiyor. Kanal adından farklı olarak, herkese açık kullanıcı adı her içerik üretici için benzersiz olacak. Böylece YouTube'da kişiye özgü kimliğinizi daha kolay oluşturursunuz. Kullanıcı Adları ve Kanal URL'leri Herkese Açık Olacak Herkese açık durumda olan kullanıcı adınız kanal URL'lerinde görünecek. Kişiselleştirilmiş olan URL, herkese açık kullanıcı adı için genel olarak belirleyici olacak. Herk...
  • Dışarıda Halka Açık Wi-Fi Kullanıyor musunuz?

    01 Mayıs 2022 Köşe Yazıları

    Evinizin dışında kendi mobil ağınızdan bağımsız halka açık Wi-Fi kullanıyorsanız risk altında olabilirsiniz. Burada en büyük risk veri hırsızlığına maruz kalmanızdır. Hele bir de bu WiFi ağı üzerinde oturum açtıysanız kullanacağınız verinin cinsine göre bu verilerin ve hesabınızın ele geçirilmesi an meselesidir. Halka Açık Wi-Fi Kullanırken Çok Dikkat Siber korsanlar kullandığınız internet servisinin özelliğine göre sizin oturum açarken kullandığınız şifrelere ulaşabilecekleri gibi banka bilgileriniz, özel belgeleriniz ve yaptığınız e-posta...