logo

Gaming İstanbul 2019’un Ardından…

31 Ocak ile 3 Şubat tarihleri arasında Avrasya Gösteri ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilen Gaming İstanbul fuarı renkli görüntülere sahip oldu. Dört gün boyunca çok yoğun katılımın gerçekleştiği oyun fuarında bir çok aktivite aynı anda gerçekleştirildi. Bilgisayar üreticileri, yazılım firmaları, profesyonel CosPlay oyuncuları, Drone yarışçıları ve oyun endüstrisine bağlı tüm içerik üreticilerinin buluştuğu platformda hem yeni oyun teknolojileri tanıtıldı, hem de firmalar kendi ürün ve hizmet yelpazelerini oyuncularla buluşturdular.

Drone Yarışları Dikkat Çekti

HP firmasının standında Omen oyun bilgisayarları başroldeydi. Kırmızı ve siyah rengi harmonisi ile süslenen alanda genç oyuncuları sırayla bilgisayarları kullanma ve çevrimiçi oyun oynama imkanı sağladılar. Fortnite’ın gösteri alanı da fuarın en renkli bölümlerinden biriydi. Oyundaki karakterlerin canlandırıldığı 10.000 TL ödüllü yarışma tüm dikkatleri çekti. En başarılı şekilde CosPlay yapan oyunculara çeşitli hediyeler dağıtıldı. Ayrıca savunma kulesi şeklindeki Fortnite bölümünün mimari yapısı da oldukça ilginçti. Fuarın içerisinde seyircilerin dinleneceği kafeterya bölümüne yakın bir noktada ise Drone yarışları gerçekleştirildi. Fuar ziyaretçileri yemek yerken oldukça heyecan verici Drone yarışlarına tanıklık ettiler. Hepsiburada’nın açtığı özel standda ise teknolojik ürünler sergilendi ve ziyaretçilere özel indirimler sunuldu.

Amatör yapımların da fuar yönetimi tarafından aldığı destek sayesinde kendi standlarında tanıtım yapmalarına olanak sağlandı. Dell SetiMedia da kendi standında ücretsiz olarak Oyungezer dergisi dağıtarak oyuncuların kalbini fethetti. Elbette fuarın bir bölümü de CosPlay tutkunlarına ayrılmıştı. Bu alanda oldukça ünlü bir isim olan Anastasia Komori de fuardaki yerini aldı, özellikle de Prenses Zelda canlandırması ile hem kıyafeti hem de makyajı ile tüm dikkatleri üzerinde topladı. Fuarın aynı bölümünde farklı oyunlara ve filmlere ait oyun/film içi eşyaların satıldığı standlar vardı.

Fuar İçeriği Zenginliği Artıyor

Game Week ve GameX fuarları ile birlikte Türkiye’de gerçekleştirilen oyun fuarlarının sayısında artış, fuar içeriklerinde ise ciddi bir zenginleşme olduğunu görüyoruz. Yurtdışındaki oyun fuarlarını aratmayan aktivitelerin düzenlenmesi ve ilgili sektörün neredeyse tam kadro olarak bu fuarlara katılması, ülkemizde oyun endüstrisinin gelişime ne kadar açık olduğunu bir kanıtı. Geçtiğimiz sene 1 milyar doları aşan yerli oyunlarımızın ihracat düzeyi, her sene katlanarak artacak gibi gözüküyor. Bunun diğer bir anlamı, bu endüstrinin kendisine özel bir istihdam alanı oluşturması demek. Oyun fuarları, eSpor aktiviteleri ve turnuvaları sayesinde yüksek hacimli bir ekonomi tasarlamak mümkün. Pazarda söz sahibi olmak veya stratejik bir konum elde edebilmek için önümüzdeki bir kaç sene ciddi bir rekabet olacağı düşünülüyor. Özellikle yazılım firmalarının nitelikli çalışan dışında başka bir üretim faktörüne yoğunlaşması gerekmediği için küçük başlangıç yatırım maliyetleri ile büyük işler yapılabilir. Hatta bireysel anlamda bile oyun tasarımı artık mümkün olabiliyor.

Siz de oyun dünyasının nereye doğru yolculuk ettiğini görmek istiyorsanız ülkemizde düzenlenen oyun fuarlarına mutlaka katılmanız gerekiyor. Hem keyifli saatler geçirmek için harika bir fırsat sağlamış olursunuz, hem de iyi bir yatırım alternatifinin keşfini gerçekleştirebilirsiniz.

Hazırlayan : Erkut Altındağ

Share
2006 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

6+8 = ?