logo

Çok Büyük Dosyaları Paylaşmak

Aykut Altındağ

Aykut Altındağ
aykut@maxihaber.net
Çok Büyük Dosyaları Paylaşmak

Bugün sizlere bilgisayar kullanıcılarının yaşadığı en büyük sıkıntılardan biri olan çok büyük dosyaların bir başkası ile nasıl paylaşabileceğinizden bahsedeceğim. Normal şartlarda ve bir kısıtlama yoksa 25 MB büyüklüğe kadar dosyaları bir başkası ile e-posta yoluyla paylaşabiliyorum. Fakat paylaşacağınız dosyanın boyutu çok daha büyük olduğundan yüzlerce MB ve GB seviyelerine ulaştığında en hızlı ve pratik olarak bu konuyu nasıl sorunsuz çözebileceğinizi anlatacağım.

En çok karşılaşılan büyük dosya paylaşma sorunu yüksek çözünürlüklü olarak çok sayıda fotoğrafın veya yüksek çözünürlüklü çekilen videoların paylaşılması esnasında oluşur. Bunun dışında iş ile ilgili bir veritabanı dosyasını veya çok farklı bir konudaki büyük bir dosyayı paylaşmanız gerekebilir. Böyle durumlarda bunları e-posta yoluyla paylaşamazsınız ve mutlaka bir dosya paylaşma servisi kullanmanız gerekir.

Aşağıda bu konuda en çok kullanılan en avantajlı 5 servisi ve kısaca özelliklerini anlatacağım. Bu servislerin ortak özellikleri belirli bir dosya büyüklüğüne kadar ücretsiz hizmet vermesi. Çok daha fazla büyüklüğe sahip dosyaları paylaşmak istiyorsanız o zaman profesyonel seçeneklerden size en uygun planı seçmeniz gerekiyor.

En Uygun Hizmet Sunan 5 Dosya Paylaşım Servisi

WeTransfer (www.wetransfer.com)

Şu an kendi alanında en tanınmış olanı. 2 GB’a kadar büyüklüğe sahip dosyaları ücret ödemeden paylaşabilirsiniz. Göndereceğiniz dosyaları seçerek dosyayı göndereceğiniz kişinin e-posta adresini yazmanı yeterli. İsterseniz bir not da ekleyebilirsiniz. Ücretli sürümüne geçtiğinizde tek seferde 20 GB’a kadar dosyalar gönderebiliyorsunuz.

The Box (www.box.com)

Servis size ücretsiz olarak 10 GB bir depolama alanı sunuyor fakat tek seferde ancak 250 MB’a kadar dosyayı paylaşabilmeniz mümkün. Dosyanız 250 MB’dan büyükse ücretli üyelik gerekiyor.

Files Over Miles (www.filesovermiles.com)

En önemli özelliği servisin sizi üye olmanız için zorlamaması. Oldukça kullanışlı bir arabirimi var. Gönderilecek olan dosyayı seçtiğinizde karşı tarafa bir şifre bildirecek misiniz diye soruyor. Dosyayı şifrelemek isterseniz şifreyi belirtmeniz gerekiyor ve servis size size karşı tarafa iletmeniz için bir link veriyor. Diğer taraf bu link’e tıkladığında paylaşılan dosya indirebiliyor.

MailBigFire (www.mailbigfile.com)

Bu servisi kullanmak için üye olmanıza gerek yok. Toplamda 2 GB’a kadar olan dosyalarınızı ücretsiz olarak gönderebiliyorsunuz. Dosyalar 10 gün bulutta tutuluyor ve 20 kez indirilebiliyor.

Send Anywhere (http://send-anywhere.com)

1 GB’a kadar büyüklükteki dosyaları ücretsiz olarak gönderebileceğiniz bu serviste belki pek hoşunuza gitmeyecek bir özellik var. Bir dosyayı tek seferde sadece bir kişiye gönderebiliyorsunuz. Ayrıca gönderip aldığınız dosyalar 10 dk sonra sistemden siliniyor.

En çok işinize yarayacak olan büyük dosya paylaşım servislerini kısaca tanıtmaya çalıştım. Umarım artık büyük dosyalarınızı paylaşırken sıkıntı yaşamazsınız.

Bu ayki yazımı Nikola Tesla’nın bir sözü ile noktalıyorum: “O kadar cahilsiniz ki; dininiz var diye ahlaka ihtiyacınız kalmadığını sanıyorsunuz!”

 

Etiketler: » » »
7500 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

3+5 = ?

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KÖŞE YAZILARI

  • Sosyal Medyada Dunning-Kruger Etkisi

    01 Aralık 2023 Köşe Yazıları

    Sosyal medya, günümüzde bireylerin düşüncelerini, duygularını ve bilgilerini paylaşmaları için popüler bir platform haline geldi. Fakat bazen sosyal medya üzerindeki tartışmalar ve bilgi paylaşımları Dunning-Kruger etkisi ile açıklanabiliyor. Sosyal psikologlar David Dunning ve Justin Kruger’ın ortaya çıkardığı bu önyargı ile kişiler bir hayalî üstünlüğün bilişsel önyargısı ile ilişkilendiriyorlar. İnsanların yetersiz olduğu durumları fark edememesi hali olarak da açıklanabilir. Bu durumda olan insanların yeterlilik düzeylerini nesnel olarak de...
  • DJI Air 3: İki Ana Kamera İle Geldi

    01 Ağustos 2023 Köşe Yazıları

    Yeni DJI Air 3, çığır açan ikili ana kamera sistemiyle dikkat çeken bir drone. DJI Air 3, 46 dakikaya varan uzun pil ömrü ile de öne çıkıyor. Gelişmiş pil teknolojisi sayesinde tek bir şarjla uzun süreli uçuşlar mümkün olurken, pilin hızlı bir şekilde şarj olabilmesi de özel bir ayrıntı. Bu gelişmeler sayesinde DJI Air 3'ü uzun uçuşlar yapmak isteyenler için ideal bir seçenek haline getiriyor. Ayrıca Air 3, her yöndeki engelleri hem algılıyor hem de bunlardan kaçabiliyor. Kullanılan çift kamera, daha uzun uçuş süreleri ve gelişmiş güvenlik gibi...
  • YouTube’da Herkese Açık Kullanıcı Adı Nedir?

    01 Ekim 2022 Köşe Yazıları

    YouTube’un herkese açık kullanıcı adı, kullanıcıların sizi bulmasına ve sizinle bağlantı kurmasına yardımcı olan yeni bir özellik olarak dikkat çekiyor. Kanal adından farklı olarak, herkese açık kullanıcı adı her içerik üretici için benzersiz olacak. Böylece YouTube'da kişiye özgü kimliğinizi daha kolay oluşturursunuz. Kullanıcı Adları ve Kanal URL'leri Herkese Açık Olacak Herkese açık durumda olan kullanıcı adınız kanal URL'lerinde görünecek. Kişiselleştirilmiş olan URL, herkese açık kullanıcı adı için genel olarak belirleyici olacak. Herk...
  • Dışarıda Halka Açık Wi-Fi Kullanıyor musunuz?

    01 Mayıs 2022 Köşe Yazıları

    Evinizin dışında kendi mobil ağınızdan bağımsız halka açık Wi-Fi kullanıyorsanız risk altında olabilirsiniz. Burada en büyük risk veri hırsızlığına maruz kalmanızdır. Hele bir de bu WiFi ağı üzerinde oturum açtıysanız kullanacağınız verinin cinsine göre bu verilerin ve hesabınızın ele geçirilmesi an meselesidir. Halka Açık Wi-Fi Kullanırken Çok Dikkat Siber korsanlar kullandığınız internet servisinin özelliğine göre sizin oturum açarken kullandığınız şifrelere ulaşabilecekleri gibi banka bilgileriniz, özel belgeleriniz ve yaptığınız e-posta...