logo

Mikro Yazılım ve TİNK Arasında Teknoloji Eğitimi Alanında İşbirliği

Mikro Yazılım Genel Müdürü Alpaslan TOMUŞ

Mikro Yazılım ve Teknoloji ve İnsan Kolejleri (TİNK); teknoloji alanında yetişmiş insan kaynağının sağlanması, en ileri düzeyde eğitim olanaklarına sahip olunması ve mezun olduktan sonra istihdam sorununun azaltılması amacıyla bir protokol sözleşmesi imzaladılar.

Söz konusu işbirliği kapsamında Mikro Yazılım TİNK’in eğitim alanındaki sponsor partneri olarak konumlandı. Mikro Yazılım, TİNK öğrencilerine mentorluk desteği verecek ve iş deneyimi imkanı sağlayacak. Mikro Yazılım, bunun yanı sıra, eğitim kurumu öğrencileri arasından TİNK’in belirleyeceği yöntem ile seçilecek belli sayıda öğrenciden oluşan Girişimcilik Programında en başarılı olan ilk 3 takımı yılda bir kez şirkette ağırlayarak öğrencilerin şirketin üst düzey yöneticileri ile karşılıklı sohbet etme olanağı bulacakları bir ortamda bir araya getirecektir. Ayrıca Mikro Yazılım Genel Müdürü TİNK’in bir eğitim kurumundaki öğrencilere kendi profesyonel iş hayatı ile ilgili kapsamlı bir sunum yapacak ve yine aynı platformda öğrencilerin sorularını yanıtlayacaktır. Mikro Yazılım yıl boyunca yaptığı liseler ile ilgili inovasyon programlarında TİNK öğrencilerini dahil edecektir.

Mikro Yazılım Genel Müdürü Alpaslan TOMUŞ “Ülkemizin en temel gereksinimi, kalifiye ve yetişmiş insan. Teknoloji ve özellikle yazılım, ülke ekonomilerinin gelişmesinde bir kaldıraç görevi görüyor. Biz de bu alanda faaliyet gösteren bir firma olarak, ülkemizde teknoloji ve yazılım alanında insan kaynağı yetiştiren kurum ve kuruluşlarla iş birlikleri hayata geçirmenin heyecan ve sorumluluğunu taşıyoruz. TİNK ile yaptığımız iş birliği sonucunda, profesyonel tercihini bu sektörlerden yana kullanan öğrencilere eğitimleri esnasında, gerekli zeminin oluşturulması konusunda destek vermek istedik. Önümüzdeki dönemde de bu tarz iş birliklerinin sayısını artırıp kapsamını geliştirerek, Mikro Yazılım olarak ülkemizde yazılım sektörünün daha eğitim kurumlarından itibaren gelişmesine destek vermek arzusundayız” dedi.

TİNK Kurucu ve CEO’su Zeynep Dereli ”Teknolojiyi eğitim müfredatımıza entegre ederek yeni dünyaya uygun bir eğitim sistemi hazırladık. Bu doğrultuda Tink öğrencileri, online sistemler üzerinden kendi gelişimlerine uygun şekilde aldıkları dersleri, uygulamalı olarak laboratuvar ve sınıf ortamlarımızda deneyimleme şansı buluyorlar. Dijital okuryazarlık yetkinlikleri artarken aynı zamanda iş dünyası ile beraber kurguladığımız ortaklıklarla, eğitimlerini alırken bu dünyaya da aşina oluyorlar. Türkiye’nin ve Dünya’nın yenilikçi, çok değerli grup şirketleriyle yapmış olduğumuz anlaşmalar ile birlikte, öğrencilerimizin içinde olacağı hatta bizzat yönetecekleri ortak projeler gerçekleştireceğiz. Bu açıdan Mikro Yazılım ile olan anlaşmamızı oldukça anlamlı buluyoruz. Tink olarak önemsediğimiz DQ (Dijital Zeka) konusunda öğrencilerimizi devamlı geliştirerek takip ediyoruz. Aynı zamanda okulumuzda öğrenim görmeyen ilgili 8-12 yaş grubu çocuklarımız için de Aralık ayı içerisinde sertifikasyon programımızı başlatıyoruzdedi.

www.mikro.com.tr

Etiketler: » » »
Share
2468 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

3+2 = ?