logo

3. Autodesk University Etkinliği İstanbul’da Gerçekleşti

The Future of Making” ve “Imagine, Design, Create” kitaplarının yazarı Tom Wujec, Autodesk Türkiye Ülke Lideri Murat Tüzüm, Autodesk Global Satış ve Hizmetler Başkan Yardımcısı Callan Carpenter

Dünyada 10 milyonu aşkın profesyonele inovasyon ve sürdürülebilirlik ekseninde katma değerli hizmetler sunan Autodesk’in tasarım dünyası ve profesyoneller için düzenlediği uluslararası Autodesk University etkinliğinin İstanbul ayağı, 800’den fazla kişinin katılımıyla 05 Ekim 2017 tarihinde Levent Wyndham Grand İstanbul Hotel’de düzenlendi.

Katılımcılara yeni beceriler edinme, kabiliyet geliştirme, inovatif yaklaşımları tanıma ve son teknolojik gelişmeleri takip edebilme ortamı sağlayan Autodesk University, alanında uzman yerli ve yabancı pek çok konuşmacıyı ağırladı.

Bu sene üçüncü kez düzenlenen ve tüm gün süren program Autodesk Türkiye Ülke Lideri Murat Tüzüm’ün yaptığı açılış konuşması ile başladı. Tüzüm “Autodesk University üç yıldır Türkiye’de düzenleniyor. İlk yıldan bu yana yoğun ilgi ile karşılanan etkinliğimize katılım her sene daha da artıyor. Bu sene 800’ü aşkın kişiyi ağırladığımız etkinlikte geleceği inşa edecek kodlar masaya yatırılıyor” dedi.

Tüzüm’ün ardından konferans Autodesk Global Satış ve Hizmetler Başkan Yardımcısı Callan Carpenter ve “The Future of Making” ve “Imagine, Design, Create” kitaplarının yazarı Tom Wujec’in konuşması ile devam etti. Sunumunda tasarım dünyasının geleceğine değinen Callan Carpenter “Autodesk tüm dünya için yazılım üreten bir firma. Hızlı bir araba kullandıysanız, bir gökdelenin yüksekliği karşısında heyecanlandıysanız, akıllı telefon kullanıyorsanız ya da müthiş görünen bir film seyrettiyseniz, büyük ihtimalle milyonlarca kullanıcımızın sizler için üretebildiklerine şahit olmuşsunuzdur” dedi.

Oturumun diğer konuğu Tom Wujec, tasarım dünyasındaki değişimlere değindiği konuşmasında, “Bir sektör hesaplanabilir hale geldiğinde o sektördeki değişim sonsuza kadar devam eder. Artık imalat, inşaat ve altyapı sektörleri de hesaplanabilir hale geliyor. İşleri tasarlama ve yapma yolumuz evrim geçiriyor” dedi.

Autodesk University İstanbul’un öğleden sonraki bölümü ise teknik oturumlar ve bilgisayarlı uygulama çalışmaları ile devam etti. Mimari, Mühendislik ve İnşaat Sektörü Oturumları, Üretim Sektörü Oturumları ve Türkiye’den Kullanıcı Deneyimleri farklı uzmanlık dallarından gelen profesyonellere hitap eden bölümler oldu.

Autodesk Galeri ilgi topladı…

Etkinlik kapsamında ziyaretçilerin ilgisini çeken diğer bir bölüm de Autodesk Galeri idi. Autodesk Galeri bölümünü ziyaret eden katılımcılar 3D Printer ile yapılan uygulamaları inceleme şansına sahip oldu. Çocukluk kazası sonrasında sağ bacağını kaybeden 2012 Paralimpik Oyunları Gümüş Madalya sahibi ünlü sporcu Denise Schindler’in hikâyesi en dikkat çeken ayrıntılardan biriydi. Autodesk Bulut tabanlı tasarım yazılımı ve 3D Printer kullanılarak tasarlanan yeni protez bacağın hikayesi ve bu teknolojinin spor alanında yapacağı olumlu etkiler ilgiyle karşılandı.

Hollanda da dijital tasarım teknolojisi, robotik ve geleneksel sanayi üretimini birleştiren MX3D teknolojisi kullanılarak inşa edilen köprü ve Apollo 11 uzay kapsülünün içerisinde gezinme ve içindeki nesnelere daha yakından bakabilme deneyimini yaşatacak bir VR gözlüğü de ilgi çeken diğer galeri parçaları arasında yer aldı.

Ayrıntılı bilgi için: https://auistanbul.com/

Etiketler: » » » » » »
Share
2966 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

4+8 = ?