logo

Actuate, Wesley Clover İle Gücünü Birleştirerek Türkiye’de Ar-Ge Merkezi Kurdu

Actuate Kurucu Ortağı Zeynep Sarılar

Actuate, Wesley Clover ile Türkiye’de Ar-Ge merkezi kurulmasına yönelik işbirliğine gitti. Wesley Clover’ın global girişim dünyasındaki uzmanlığı ile Actuate’in global Ar-Ge pazarındaki deneyimlerini bir araya getirerek kurulan Ar-Ge merkezi, faaliyete başladı. Bu işbirliği ile Wesley Clover, teknoloji girişimleri portföyüne yenilerini eklerken, global start-up’ları Türkiye’ye kazandıracak. Ayrıca, Türkiye’den dünyaya açılmak isteyen start-up ve scale-up’lar için de bir kaldıraç etkisi yaratılması hedefleniyor. Ar-Ge merkezinde teknoloji uzmanları ve yazılımcılar istihdam edilecek.

Dünyaya yeni başarı hikayeleri kazandıracak

Actuate olarak, iş ortaklarının fikirlerinin yenilikçi ürün ve hizmetlere dönüştürülmesi ve geliştirilmesi yönünde verdikleri hizmetle girişimciliği ve büyümeyi destekleyen bir yaklaşım sergilediklerini vurgulayan Actuate Kurucu Ortağı Zeynep Sarılar, bu işbirliğinin kazanımlarına ilişkin olarak “Bu zamana kadar, farklı büyüklükte işletmeler, üniversiteler, STK’lar, dernek ve vakıflar ile start-up ve scale-up’ların iş fikirlerini hayata geçirme, ürünleştirme ve ticarileştirme süreçlerinde organik bir destek mekanizması oluşturduk. Bu sayede, şirketler, kurumlar ve girişimciler özelinde çok sayıda başarı hikayeleri yarattık. Ar- Ge merkezi ile global ölçekte yeni başarı hikayeleri yaratılmasına yönelik kılavuzluk yapacağız. Bilişim teknolojileri sektörünün daha ileri seviyelere ulaştırılması açısından çok büyük kazanımlar elde edeceğiz. Sektörümüze dünyadan yeni oyuncular kazandırırken, yüzünü dünyaya dönmek isteyen şirketler, start-up ve scale-up’ları dünya pazarıyla tanıştıracağız. İş ortaklarımıza özel geliştirdiğimiz derinlemesine çözümleri içeren büyüme ve sürdürülebilirlik hizmetimizi, Ar-Ge merkezi ile destekleyeceğiz. Dünyaya yeni başarı hikayeleri kazandıracağımıza inanıyoruz” dedi.

“Türk Bilişim Sektörünün gücünü dünyaya ulaştıracağız”

Ar- Ge merkezi ile Türk Bilişim Teknolojileri Sektörünün sahip olduğu geniş yetkinlikleri dünya ligine ulaştırarak, tüm paydaşlar için fayda odaklı sonuçlar yaratacaklarına inandıklarının altını çizen Sarılar “Actuate olarak 2016 yılından bu yana, iş ortaklarımıza en yüksek kalitede hizmet vermeyi ve sürdürülebilir ürün döngüleri yaratmayı sürdürüyoruz. Bu iş birliği sayesinde geliştirileceğimiz çözümlerle dünyanın farklı yerlerinde faaliyet gösteren çok geniş bir kitleye hitap eden ürün portföyleri yaratacağız. Bu yönüyle bizi oldukça heyecanlandıran bir iş birliği oldu. Bu sayede yazılım çözümlerimizin değerini ve ulaştığı son noktayı uluslararası platformda gösterebilme şansını elde edeceğiz” dedi.

“Türkiye, Ar-Ge konusunda çok kuvvetli”

Wesley Clover ve Actuate ortaklığı ile yeni ürünleri dünya pazarlarına ulaştırarak güçlü şirketlerin kurulmasına liderlik edeceklerine inandıklarını belirten Wesley Clover Başkan Yardımcısı Arda Özgün “Türkiye’deki yetenekli mühendislere ve iş etiğine hep çok hayran kaldım. Bu nedenle Türkiye operasyonumuzu büyütüyoruz. Uzun yıllar Türkiye’deki teknoloji ekosistemin içinde, güçlü takımlarla yaratıcı ürünler geliştirdik. Actuate, uzman ekibi ve girişim dünyasındaki tecrübesiyle Wesley Clover için çok iyi bir ortak” dedi.

Etiketler: » » »
Share
1138 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

8+2 = ?