logo

Akbank’a Yeni Bir Sendikasyon Kredisi

mh_akbank_kredi

Akbank, dünyanın önde gelen bankalarının katılımıyla yeni bir sendikasyon kredisi sağladı. Toplamda 851.4 milyon Euro ve 367.7 milyon ABD Doları  tutarında, 1 yıl vadeli olarak alınan kredinin maliyeti 1 yıl için EURIBOR + yüzde 0,90 ve LIBOR + yüzde 0,90 olarak gerçekleşti. Akbank, imza attığı bu sendikasyon kredisi ile 2013 yılı Ağustos ayında sağladığı kredisini yüzde yüzün üzerinde bir taleple başarı ile yenileyerek uluslararası borçlanmadaki gücünü ve saygınlığını bir kez daha kanıtladı. Akbank beklenenin üzerinde gelen talebe rağmen, toplam tutarın 1.5 milyon ABD dolarlık kısmını  yeniledi.

 “Ağustos 2014 sendikasyonumuzla 1993’ten bu yana 26 milyar dolara yakın kaynak sağladık”

Akbank Genel Müdürü Hakan Binbaşgil, 1993’ten beri gerçekleştirdikleri 36 sendikasyonla Türk ekonomisine ve reel sektörüne 26 milyar dolara yakın kaynak sağladıklarını vurgulayarak “Piyasaların volatil olduğu bir dönemde sendikasyona çıktık. Yüksek marka gücümüz, yaygın uluslararası muhabir ağımız ve başarılı performansımız ile son dönemde artan belirsizliklere rağmen 18 ülkeden 44 bankanın katılımıyla önemli bir başarıya imza attık. Bu başarı aynı zamanda yatırımcıların bankamızın gücüne ve sürdürülebilir büyüme potansiyeline olan inancının bir yansıması. Sağladığımız geniş uluslararası katılımda bankamızın gücünün yanında yatırımcıların ekonomimize ve bankacılık sektörümüze olan güveninin de önemli payı var. Ekonomimiz geçmişe kıyasla şoklara karşı çok daha dirençli. Türkiye’nin borçluluk oranı pek çok Avrupa Birliği ülkesine kıyasla çok daha düşük seviyelerde. Mali disiplin devam ediyor. Sağlam ve likit bir bankacılık sektörüne sahibiz. Genç bir nüfusa sahip Türkiye’nin potansiyeli yüksek. Ülkemizin geleceğine inanıyoruz. Akbank olarak yatırım yapmaya ve ülkemizin atılımları için gerekli olan finansal desteği en uygun şartlarda sağlamaya devam ediyoruz” dedi.

 “Sendikasyon kredilerindeki öncü konumumuzu korumaya devam ediyoruz”

Akbank Uluslararası Bankacılık’tan sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Hülya Kefeli “Mart ve Ağustos aylarında olmak üzere her biri yaklaşık 1,5 milyar dolar tutarında yılda 2 kez sendikasyon kredisi alıyoruz. Mart ayındaki sendikasyon kredimizden sonra bu yılki ikinci sendikasyon kredimizi de muhabirlerimizin yüksek katılımıyla başarıyla kapatmış olmaktan memnuniyet duyuyoruz. Rusya ve Arjantin kaynaklı son dalgalanmalara rağmen yeni sendikasyon kredimize başta Avrupa ve ABD bankaları olmak üzere uluslararası finansal kuruluşlardan ciddi bir talep gördük” dedi. Gelen fazla talebe rağmen kredi tutarını 1.5 milyon ABD doları ile sınırladıklarını belirten Kefeli “Dış ticaretin finansmanına yönelik olarak sağladığımız bu kredi, 1993 yılından bu yana sağladığımız 36. kredi olup kendi alanında bir rekordur. Bugüne kadar her bir kredimizde bir öncekinden daha başarılı sonuçlar elde ettik” dedi. Kefeli “Akbank gerek muhabirlerle yaptığı stratejik işbirlikleri gerekse aktif yurtdışı borçlanma faaliyetleri ile başta müşterileri olmak üzere Türkiye ekonomisine artı değer yaratma yönünde  çalışmalarını sürdürecektir” dedi.

Etiketler: » »
Share
4001 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

3+3 = ?