logo

ArtAnkara 8. Uluslararası Çağdaş Sanat Fuarı Sanatseverlere Kapılarını Açtı

Ato Congresium’da sanatseverlerin buluşma noktası olacak ArtAnkara 8. Uluslararası Çağdaş Sanat Fuarı kapılarını açtı.

10-13 Mart 2022 tarihlerinde 10.00 – 20.00 saatleri arasında ziyaretçilere açık olacak fuar,102 katılımcı çatısı altında 33 ülkeden 1000’i aşkın sanatçının 4500 civarında sanat eseri ile sanatseverleri ağırlıyor. Paneller, söyleşiler, konserler, dinletiler, workshoplar, performanslar, projeler, defile ve sürprizlerle festival tadında bir organizasyona dönüşecek olan fuar; düzenlenen açılış ve ödül töreni ile dün akşam ziyaretçilerle buluştu.

Ankara Kent Filarmoni Orkestrası Oda Müziği Grubu’nun dinletisi ile başlayan açılış töreni, Atis Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Bilgin Aygül’ün konuşması ile devam etti. Aygül “Bu yıl fuarımız 11.000 m2’de 102 katılımcı ve 1.000’i aşkın sanatçı ve onların 4.500’ün üzerinde eseri ile hazırlandı. Bütün olumsuzluklara rağmen 33’ün ülkeden fiziki olarak 120 sanatçımız burada. Nijerya’dan Almanya’ya Kore’den Rusya’ya Mısır’a kadar çok çeşitli milletlerden sanatçılarımız var. 2020 yılında fuarın ikinci gününde ilan edilen pandemi sonrası bir önceki yıla nazaran %65 oranında ziyaretçi kaybeden Fuar, 2021 yılında, %55 artışla 28.000 kişi tarafından ziyaret edildi. Ancak bugünkü coşkuya bakarak görüyorum ki sanatın iyileştirici ve birleştirici yönüyle bu olumsuzlukları aştığımızı ve sanata sahip çıkıldığını görüyoruz. Fuarımız 13 Mart’a kadar açık olacak ve 3 geleneksel ödülü birazdan sahiplerini bulacak. Hayalimiz, bütün komşu ve çevre ülkelerin galerilerinin, sanatçılarının ve eserlerinin birlikte olduğu, sanatın konuşulduğu ve ikili ilişkilerin kurulduğu bir ortam olması” dedi.

Unesco’ya Bağlı Uluslararası Sanat Dernekleri Dünya Başkanı ve sanatçı Bedri Baykam, sanatın varlığında sanatseverlerin önemini vurguladı. 8.ci kez ArtAnkara’da bulunmaktan duyduğu mutluluğu ve böylesine büyük bir fuarın gerçekleştirilmesinin öneminden bahsetti. Baykam, pandemi sürecinin olumsuzluklarının aşılmasının galerilere ve sanatçılara renk vereceğini ifade etti.

Ödüller sahiplerini buldu

Fuar kapsamında ödül alan isimleri açıklayan Profesör Doktor İsmail Ateş, sanata bulundukları katkılar sebebiyle ödül alan isimlere teşekkür etti. Sanat Onur Ödülü’nün kazananı Zafer Gençaydın olurken, Kurum Onur Ödülü’nü İmoga Müzesi ve Sanata Katkı Onur Ödülü’nü ise Lucien Arkas aldı. Ankara Kent Filarmoni Orkestrası Oda Müziği Grubu’nun dinletisi ile sona eren açılış töreni keyifli anlara sahne oldu.

www.artfairankara.com

Etiketler: »
Share
2176 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

3+6 = ?