logo

AvivaSA Emeklilik ve Hayat Halka Arz Ediliyor

mh_avivasa

AvivaSA Emeklilik ve Hayat, halka arz ediliyor. Halka arz kapsamında Hacı Ömer Sabancı Holding A.Ş. ve Aviva Europe SE, ortak satışı yolu ile AvivaSA’nın %17,10 oranında hissesini halka açacak. Ek satış olması durumunda bu oran, %19,67’ye çıkarılabilecek. Ak Yatırım’ın konsorsiyum lideri olarak görev aldığı halka arzda, toplam 37 aracı kurum yer alıyor. Halka arz sürecinde talep toplama tarihleri 5-6-7 Kasım 2014, fiyat aralığı ise 41-49 TL olarak belirlendi. Halka arz edilen payların fiyat aralığının belirlenmesinde Sermaye Piyasası Kurulu’nun ya da Borsa İstanbul A.Ş.’nin herhangi bir takdir yetkisi ya da onayı bulunmamaktadır.

Sabancı Holding Planlama, Raporlama ve Finansman Bölüm Başkanı Barış Oran, AvivaSA Emeklilik ve Hayat CEO’su Meral Eredenk Kurdaş ve Ak Yatırım Genel Müdürü Attila Penbeci, 3 Kasım 2014 tarihinde Sabancı Center’da düzenlenen basın toplantısında şirketin halka arz süreçleri hakkında bilgi verdi.

 Bu yılın en büyük halka arzı olacak

Ak Yatırım Genel Müdürü Attila Penbeci, AvivaSA’nın halka arzı ile ilgili bilgileri paylaştı. Penbeci “AvivaSA’nın halka arzında hisse fiyat aralığı 41 TL – 49 TL olarak belirlenmiş olup bu fiyat aralığında toplam şirket değeri 1,47 milyar TL ile 1,75 milyar TL’ye denk gelmektedir. Söz konusu şirket değeri aralığı ile AvivaSA, bu yılın en büyük halka arz edilen şirketi olacak. AvivaSA halka arzı, tamamı ortak satışı yöntemiyle Aviva ve Sabancı Holding’in eşit oranda hissesini satmasıyla gerçekleşecek. Halka arz edilecek toplam hisse oranı %17,10. Yüksek talep gelmesi halinde halka arz boyutunun %15’i kadar ek bir satış yapılarak halka arz boyutu %19,67’ye yükselebilir. Talep toplama işlemi 5-6-7 Kasım 2014 tarihlerinde yapılacak” dedi. Penbeci, ayrıca, halka arzda yurtiçi plasman için kurulan konsorsiyumun konsorsiyum lideri Ak Yatırım dahil 37 kurumdan oluştuğunu; tahsisat gruplarının ise yurtiçi bireysel yatırımcılar için %10, yurtiçi kurumsal yatırımcılar için %20 ve yurtdışı kurumsal yatırımcılar için %70 olarak belirlendiğini söyledi.

 Geleceğe yatırım fırsatı

Sabancı Holding Planlama, Raporlama ve Finansman Bölüm Başkanı Barış Oran “AvivaSA’nın halka arzıyla beraber, hem şirketin kendi değerinin şeffaflaşmasını hem de Sabancı Holding portföyünde yaratılan değeri ortaya çıkarmayı hedefliyoruz. AvivaSA, kârlı büyümesini Sabancı markasının ve Aviva’nın sektör bilgisinin desteğiyle güçlü bir şekilde sürdürecektir. Halka arzla bu değeri, yatırımcılarla da paylaşıyoruz” dedi.

AvivaSA CEO’su Meral Eredenk Kurdaş ise “Cazip büyüme fırsatları sunan Türkiye bireysel emeklilik ve hayat sigortası sektörüne, öncü ve kârlı oyuncularından biri aracılığıyla yatırım fırsatı sunuyoruz. AvivaSA’nın halka arzıyla AvivaSA çalışanlarına, iş ortaklarına, müşterilerimize ve AvivaSA’nın geleceğine inananları, geleceğe ortak olmaya çağırıyoruz” dedi.

 Büyüme potansiyeli sektörün cazibesini artırıyor

Haziran 2014 itibarıyla bireysel emeklilik sektörü büyüklüğünün hane halkı yatırımlarının yüzde 4’üne ulaştığı bilgisini de veren Meral Eredenk Kurdaş “Bu rakam, dünyadaki gelişmiş ekonomilerle karşılaştırıldığında elbette çok düşük, ancak sektörün olumlu gelişimi paralelinde artış eğiliminin devam etmesini bekliyoruz. Türkiye pazarı, genç ve dinamik nüfus yapısı, düşük sigortalılık oranı ve güçlü mali yapısıyla önemli bir büyüme potansiyeli taşıyor. Bu durum elbette sektörün cazibesini artırıyor” dedi. Hayat sigortası ve ferdi kaza sigortasında önemli bir büyüme potansiyeli bulunduğuna da dikkat çeken Kurdaş “2013 yılı sonunda 3,35 milyar TL’lik hacme ulaşan sektörün Türkiye Sigorta Birliği 2023 Vizyon Raporu’na göre 2023 yılında 16 milyar TL’yi aşacağı öngörülüyor. Son derece ciddi bir potansiyeli bulunan sigorta sektörü yatırımcılar açısından önemli fırsatlar sunuyor” dedi.

Etiketler: » »
Share
2996 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

9+2 = ?