logo

Blesh, Eddystone İle Büyüyor

mh_blesh_devrim_sonmez

Blesh CEO’su Devrim Sönmez

Hem Türkiye’de hem de dünyada adını ilk kez Apple’ın desteklediği Beacon teknolojisi konusunda geliştirdiği çözümlerle duyuran Türk Ar-Ge şirketi Blesh, önemli bir başarıya daha imza attı. 14 Temmuz’da Google’ın platform bağımsız Beacon teknolojisi olarak duyurduğu Eddystone’un dünyadaki ilk çözüm ortaklarından biri olma başarısını yakalayan Blesh, 2014 yılı sonunda da Nesnelerin İnterneti alanında bir ilki başarmış ve Google’ın önderlik ettiği Physical Web beacon cihazlarını geliştiren ve 2 haftada 30’dan fazla ülkeye satmayı başaran tek şirket olmuştu.

Blesh CEO’su Devrim Sönmez “Bir Türk teknoloji şirketi olarak dünyanın geleceğini şekillendirecek bir teknoloji konusunda uzmanlaşarak teknoloji üretmemiz ve onu dünyaya ihraç etmemiz genç bir şirket olan Blesh için oldukça önemli adımlar olmuştu. Önce teknoloji devi Apple’ın ardından da yine dev bir şirket olan Google’ın ekosistemine dahil edilmemiz bize büyük gurur kaynağı ve motivasyon oldu. Bu süreçlerde ortaya koyduğumuz başarılar Türkiye’nin teknoloji alanında dünyaya yeni teknolojiler ihraç edebileceği konusunda önemli birer örnek olma özelliği taşıyor. Blesh olarak; Türk mühendislerinin gücünü bundan sonra da tüm dünyaya göstermeye ve büyümeye devam edeceğiz” dedi.

Eddystone, Bluetooth Smart teknolojisini kullanarak lokasyon bazlı iletişime ve Nesnelerin İnterneti’ne yeni bir yön veriyor. Hem iOS hem de Android işletim sistemleriyle çalışabilen Eddystone ile ilgili detaylı bilgiyi www.blesh.com adresinden alabilir ve ürünü sipariş edebilirsiniz.

Etiketler: » » » »
Share
2494 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

9+3 = ?