logo

EchoStar 105 / SES-11 Uydusu Başarıyla Fırlatıldı

SES, EchoStar 105 / SES-11 uydusunun Florida’daki Kennedy Uzay Merkezi’nden SpaceX Falcon 9 roketi aracılığıyla başarıyla fırlatıldığını duyurdu. SES, uçuşu kanıtlanmış bir Falcon 9 roketi ile ikinci ve SpaceX ile dördüncü kez fırlatma gerçekleştirmiş oldu. SES, 2013 yılında Falcon 9 aracılığıyla yaptığı ilk fırlatış ile ilk ticari müşteri ünvanına hak kazandı.

Airbus tarafından üretilen EchoStar 105 / SES-11, SES’in sahip olduğu ve işlettiği SES-11 uydusu ile 36MHz gücünde 24 transponderli bir C-bant veri yüküyle SES’e hizmet ederken, EchoStar 105 adını taşıyan uydu 36MHz gücünde 24 transponderli bir Ku-bant veri yükü sağlıyor. Yüksek güçlü iletişim uydusu, AMC-18 için C-bant kapasitesinin, 105 derece Batı yörünge yuvasındaki AMC-15 için de Ku-bant kapasitesinin yerini alıyor.

SES-11, özellikle Amerikan öncelikli görüntü izleme bölgesinin gelişimini ve HD ile Ultra HD kanalların yayınlanmasını hızlandırmak üzere tasarlandı. SES-11, Hawaii, Meksika ve Karayipler de dahil olmak üzere Kuzey Amerika üzerinde kapsamlı kapsama alanı sunuyor. Uydunun C-bandı kapasitesi dijital televizyon yayını için optimize edilerek, SES’in Kuzey Amerika yörüngesel yayın merkezinde bulunan SES-1 ve SES-3’e katılırken, ABD’de 100 milyondan fazla haneye, % 100 etkiyle erişim sağlayacak.

SES-11, 10 Ultra HD kanalıyla en büyük Ultra HD demetine ev sahipliği yapan ve 10 milyondan fazla izleyiciye ulaşan SES Kuzey Amerika Ultra HD platformunun genişletilmesi için kullanılacak.

SES-11, ayrıca, iş dünyasındaki ve devlete bağlı müşterilerin, yeni fırsatlar yakalamalarını ve bölgedeki erişimlerini genişletmelerini sağlayacak.

SES’in Baş Teknoloji Sorumlusu Martin Halliwell ”SES-11’in başarılı bir şekilde faaliyete geçmesi, SES’in Kuzey Amerika yörüngesel yayının merkezini daha da güçlendiriyor ve ABD genelinde bulunan lider kablo operatörlerine yüksek kaliteli C-bandı hizmeti vermeye devam etmemizi sağlıyor. Ayrıca, SpaceX tarafından uçuş kanıtlanmış bir Falcon 9 roketi aracılığıyla bu başarılı fırlatmayı gerçekleştirmekten ve fırlatma endüstrisinde yenilikçi teknoloji gelişimlerinin bir parçası olmaya devam etmekten dolayı gururluyuz” dedi.

SpaceX’in Başkanı ve Operasyon Müdürü Gwynne Shotwell ”Yenilik ve SpaceX’in kanıtlanmış fırlatma yeteneklerini güçlü bir şekilde destekleyen bir şirket olan SES ile birlikte çalışmaya devam etmekten memnuniyet duyuyoruz” dedi.

www.ses.com

Etiketler: » » »
Share
2082 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

3+5 = ?